Dragos Tudorache: "Am convenit cu McCallum sa reluam in septembrie discutiile privind eliminarea vizelor pentru Canada". Seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, spune ca a convenit cu ministrul canadian pentru migratie, refugiati si cetatenie, John McCallum, ca discutiile privind eliminarea vizelor pentru Canada sa fie reluate dupa ce Guvernul canadian isi va reincepe activitatea, in luna septembrie, existand speranta ca o decizie in cazul acestora sa fie luata curand. Potrivit unui comunicat al Guvernului, seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, a participat, luni, la Bruxelles, impreuna cu comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos, la intalnirea cu ministrul canadian pentru migratie, refugiati si cetatenie, John McCallum, pe tema politicii vizelor pentru cetatenii Uniunii Europene. Intalnirea a avut loc in continuarea discutiei avute de seful Cancelariei cu ministrul canadian, pe 23 mai, la Ottawa, precizeaza Executivul, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Colaborarea PNL-USB moare inainte de a se naste. De ce nu se inteleg cele doua parti. Liberalii incearca sa-i atraga intr-o colaborare politica pe cei din USB pentru formarea unei opozitii la PSD, insa initiativei PNL i-a fost pusa cruce inca dinainte de primele discutii concrete. Noul presedinte al PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a venit, imediat dupa alegerea sa, petrecuta luni, cu ideea inceperii dialogului cu formatiunea condusa de Nicusor Dan, USB, pentru a colabora si a face opozitie comuna PSD-ului. "Mi-as dori un dialog cu USB. Pana la o eventuala alianta, uniune sau colaborare, cred ca e important sa existe un dialog. Pentru PNL, adversarul este PSD, nu USB. Planul nostru e sa facem o opozitie in Consiliul General si in consiliile de la sectoare PSD, iar din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa avem cu USB sau USR macar o comunicare", a declarat noul presedinte al PNL Bucuresti, anuntaAdevarul.

Guvernul de coalitie, o oferta de nerefuzat? Vicepremierul Costin Borc a declarat ca este posibil ca, dupa alegerile parlamentare din toamna, sa fie format un guvern de uniune nationala, care ar putea fi condus de actualul prim-ministru, Dacian Ciolos. In acest fel, Borc a facut referire la scenariul, vehiculat neoficial, al unui guvern PSD-PNL, cu premier tehnocrat. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca nu va guverna cu PNL, iar Alina Gorghiu, copresedinte al PNL, ca liberalii nu vor guverna cu PSD. Corespund aceste dezmintiri adevarului sau sunt mai degraba afirmatii de campanie electorala, pentru a nu trezi nemultumirile propriului electorat? Numirea viitorului premier ii va avea ca actori pe presedintele Romaniei si pe liderii partidelor politice, cu mentiunea ca seful statului poate juca un rol decisiv, daca este capabil sa o faca. Or, este evident ca Iohannis isi doreste acest scenariu. A spus-o acum o luna un consilier prezidential, Laurentiu Stefan, si, desi acesta nu e un personaj de prima mana, este de mentionat ca Administratia Prezidentiala nu a dat o dezmintire, informeazaRomania Libera.

Doi deputati "cosmici" au traversat mapamondul ca sa vada un satelit care nu s-a mai lansat. In perioada 20-24 aprilie Valerian Vreme si Daniel Oajdea au fost la Kourou unde era programata lansarea satelitului Sentinel-1 B. Numai ca, din cauza conditiilor meteo satelitul s-a lansat pe 25 aprilie, cand deputatii erau deja intorsi acasa In Parlamentul Romaniei exista si Subcomisia pentru Spatiu. Ei bine, da. Si presedintele acestei Subcomisii, Valerian Vreme (UNPR), alaturi de colegul sau din Comisia pentru tehnologia informatiei, Daniel Oajdea (independent) au fost in luna aprilie intr-o deplasare externa in Guyana Franceza. Motivul? In perioada 20-24 aprilie 2016, la Kourou, a avut loc evenimentul de lansare a satelitului Sentinel -1B din programul Copernicus. Cei doi deputati romani au fost invitati la eveniment de Agentia Spatiala Europeana (ESA). Pentru cele cinci zile petrecute in Guyana Franceza, Camera Deputatilor a scos din buzunar 13.438 de lei. Banii le-au ajuns deputatilor doar pentru biletele de avion Bucuresti-Paris si retur, si o parte din cazare. Restul a fost platit de ESA, scrieEVZ.

Bostinaru: Stolojan, laudacul de serviciu al premierului Borisov. Stolojan: Bostinaru sa mearga in Coreea de Nord. Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru l-a acuzat, intr-o postare pe Facebook, pe colegul sau liberal, Theodor Stolojan, ca este "laudacul de serviciu" al premierului bulgar Boiko Borisov, in privinta impunerii unei zone demilitarizate in Marea Neagra, in replica Theodor Stolojan declarand ca este nevoie de o negociere pentru dezarmare, iar Bostinaru ar trebui sa mearga in Coreea de Nord, arata News.ro. Europarlamentarul PSD critica in postare "declaratia trista a liderului delegatiei PNL in Parlamentul European, Theodor Stolojan, conform careia demersurile comune NATO sunt <>".El continua cu prezentare unui alt episod "sinistru" care s-a petrecut pe holurile Parlamentului European, anuntaAdevarul.