Cum arata o sedinta de plen de la Senat cu zero parlamentari in banci. "Va asteptam maine!".Institutul de Politici Publice a publicat, pe pagina de lor de Facebook, o inregistrare in care arata cum decurge o sedinta de plen in care niciun senator nu este in banca, iar la prezidiu sunt doar trei membri din conducerea institutiei. "Absurdul politicii romanesti: 3 senatori se fac ca tin o sedinta la care participa 0 (zero) senatori in sala. Comicul de situatie vine la sfarsit cand presedintele de "sedinta" se adreseaza "celor prezenti" cu: si va asteptam maine dimineata la 9.30 la declaratii politice", sustin cei de la Institutul pentru Politici Publice. Potrivit aceleiasi surse, inregistrarea este de la sedinta de plen din 24 octombrie. Dupa cum arata imaginile celor de la IPP, sedinta de plen, cu trei senatori, era condusa vicepresedintele Senatului, Alexandru Peres, scrieAdevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

De ce nu-l vrea Iohannis premier pe Dragnea: "Si paznicilor li se cere cazierul la angajare".Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat daca ar lua in calcul nominalizarea lui Liviu Dragnea la functia de premier, ca pana si agentilor de paza, la angajare, prima conditie care li se pune e sa nu aiba cazier. "Cum ne imaginam ca tara va fi pazita de unul cu dosar penal? E absolut inimaginabil", a spus, in acest sens, Iohannis, subliniind faptul ca "e o conditie minimala" ca cel care va fi desemnat premier "sa fie o persoana fara probleme penale" si ca nu are de gand sa renunte la aceasta conditie. Intrebat daca ia in calcul nominalizarea lui Liviu Dragnea la functia de premier, Iohannis a reiterat faptul ca viitorul prim-ministru "va trebui sa fie o persoana fara probleme penale". "Nu am facut un portret robot. Eu am enuntat cateva conditii pe care le pun eu atunci cand se va discuta desemnarea politicianului care va fi prim-ministru dupa alegeri. Haideti sa luam chestiunea penala. Cu totii am citit in ziare, de exemplu, ca se fac angajari pentru paznici sau agenti de paza, cum se spune mai nou. De fiecare data cand se angajeaza agenti de paza, prima conditie e sa nu aiba cazier. Cum ne imaginam ca tara va fi pazita de unul cu dosar penal? E absolut inimaginabil, e o conditie minimala si nu am de gand sa renunt la ea. Acest enunt nu a fost impotriva unui partid, relateazaGandul.

Cine sunt cei mai toxici candidati de pe listele PSD la alegerile parlamentare. Mesajul ca partidul este mai presus de justitie vine chiar de la varful PSD.Mesajul ca partidul este mai presus de justitie vine chiar de la varful PSD. Astfel, lista trimisa conducerii centrale de PSD Teleorman este deschisa, la Camera Deputatilor, de Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii Referendumului din 2012. Dupa o reteta similara, Victor Ponta va deschide lista PSD la Camera Deputatilor in Gorj. Fostul premier a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit pentru complicitate la spalare de bani. Cu dispensa de la Dragnea, a fost incalcat Codul de Etica al PSD, care prevede ca membrii de partid pusi sub control judiciar nu vor beneficia de sustinere pentru ocupa-rea unor functii. Oferta pentru Bucuresti: Pe aceeasi idee pare sa fi fost creionata si oferta PSD pentru Capitala. Aici, lista de la Senat ar urma sa fie deschisa de Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta in dosarul Microsoft. Locul urmator este ocupat de Serban Nicolae, unul dintre cei mai vocali aparatori ai colegilor de Legislativ cu probleme. Ultima sa iesire la rampa s-a produs la votul din Senat impotriva urmaririi penale in cazul Gabriel Oprea. Pe locul trei se afla Mihnea Costoiu, unul din apropiatii Ecaterinei Andronescu. Despre Costoiu presa a scris ca a fost recrutat de Securitate in perioada liceului. Pe un alt loc considerat eligbil se afla Robert Cazanciuc, fost ministru al Justitiei in Guvernul Ponta, un apropiat al fostului premier. A prins un loc eligibil si Ionut Vulpescu, fost consilier al presedintelui Ion Iliescu si fost ministru al Culturii, informeazaRomania Libera.

Schema prin care fostul director al Spitalului Militar, Ion Sirbu, a ajuns pe loc eligibil pe listele PNL.Generalul Ion Sirbu, fost director al Spitalului Militar Central si ex-sef al Directiei Medicale a Armatei, este, in mod surprinzator, pe locul doi pe listele pentru Camera Deputatilor la PNL Arges. Fostul jurnalist Laurentiu Ionescu a postat pe Facebook povestea relatiei dintre Alina Gorghiu si Ion Sirbu, care lamureste misterul. "Manuela Sirbu, sotia lui Jan dentistul, este asociata Alinei Gorghiu, sefa PNL, in firma de insolventa Agentia de Insolventa SPRL. Manuela a fost partenera si in cabinetul de avocatura Gorghiu, Pop si Asociatii. De asemenea, Manuela Sirbu detine si cabinetul de mediere Manuela Sirbu", scrie Laurentiu Ionescu. "Jan si Manuela fac parte din cercul intim de prieteni ai lui Teodor "Tase" Atanasiu, lider marcant al PNL, fost ministru al apararii si presedinte al AVAS. (...) Ca o paranteza, la Spitalul Militar Central, dentistul general Jan Sirbu punea plombe si repara dintii personalitatilor. Pe banii statului si pe incasari personale. Sa zica Tase Atanasiu daca si-a facut dintii la Jan, dupa ce nu mai era ministrul apararii! Dealtfel, Jan Sirbu a iesit din sistemul medical militar cu tinichele de coada, abuz in serviciu, conflict de interese etc, riscand condamnari cu puscarie. Deci, iata motivul pentru care gruparea Gorghiu-Atanasiu se chinuiesc sa-l faca parlamentar pe Jan Sirbu, arataEVZ.

Cum a ramas Nicusor Dan fara ministri tehnocrati. Cristian Ghinea va fi singurul ministru tehnocrat care va lasa Guvernul Ciolos pentru a candida la parlamentare din partea USR. Din esalonul doi al Guvernului, vor mai face pasul catre USR alti trei secretari de stat. Surse guvernamentale povestesc pentru "Adevarul" de ce au refuzat Vlad Voiculescu si Dragos Paslaru oferta lui Nicusor Dan Dintre ministrii cu adevarat tehnocrati ai Cabinetului Ciolos, liderul USR, Nicusor Dan a reusit sa-l convinga doar pe Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, sa candideze pe listele USR la alegerile parlamentare din decembrie, au confirmat surse guvernamentale pentruAdevarul. Cristian Ghinea urmeaza sa demisioneze din Guvern in urmatoarele zile si sa intre in campanie alaturi de USR. De asemenea, alti trei secretari de stat din Guvernul Ciolos se vor inscrie chiar azi in partidul lui Nicusor Dan si vor primi locuri eligibile pentru parlamentare. Astfel, cei trei vor completa lista deschisa in urma cu doua saptamani de Manuel Costescu, fost secretar de stat in ministerul Economiei, care va deschide lista de candidati USR pentru diaspora la Camera Deputatilor.

Dupa noua ani, Traian Basescu explica momentul "demisia in cinci minute".Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit despre momentul ''demisia in cinci minute'', la 9 ani dupa ce a promis ca va demisiona daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie si nu a facut acest lucru. Intrebat la o televiziune de stiri cu privire la declaratia Alinei Gorghiu, care spusese ca isi va da demisia daca PNL se va alia cu PSD dupa alegeri, Traian Basescu a raspuns: ''Si eu am spus ca-mi dau demisia in cinci minute si nu mi-am dat-o. Sa fim drepti politicieni''. Liderul PMP a precizat ca, in opinia sa, un scenariu posibil dupa alegeri este alianta dintre PNL si PSD, cu Dacian Ciolos premier, relateazaGandul.