Cum vrea PSD sa iasa cu fata curata din dosarul Bejinariu in prag de alegeri.Deputatul PSD Eugen Bejinariu ramane, deocamdata, cu imunitatea intacta pentru ca deputatii au absentat din plen din cauza campaniei electorale. Din ratiuni electorale, PSD ii cere sa-si dea demisia, insa timpul lucreaza in favoarea lui Bejinariu, care se va bucura de imunitate si in viitorul Parlament. Votul asupra cererii DNA de urmarire penala pe numele deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost amanat din lipsa de cvorum, cei mai multi deputati, majoritatea de la PSD, optand sa ramana in campanie electorala. In sala au fost prezenti doar 130 de deputati dintr-un total de 353. "Neavand cvorumul de sedinta de 177, suspendam sedinta", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, citat deAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Parlamentari care pleaca. Andreea Paul da politica pe societatea civila. Andreea Paul n-a mai prins un loc eligibil pe listele PNL pentru Parlament. EVZ a stat de vorba cu ea pentru a afla ce planuri are. EVZ: Cu ce va veti ocupa daca para siti fotoliul de deputat? Andreea Paul: Pregatesc un proiect foarte ambitios, de viziune, pentru economia romaneasca pe care am sa-l lansez la inceputul lui ianuarie 2017. ONG-ul pe care il creez acum va fi un caine de paza al politicilor publice si un generator de bune practici si unul legislativ pentru cresterea peformantei economice in Romania, scrieEVZ.

Alina Gorghiu: Sunt momente cand apelez la Blaga; daca are probleme nu inseamna ca nu mai vorbim.Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca sunt momente cand apeleaza la expertiza fostului copresedinte al liberalilor Vasile Blaga pe subiecte de campanie electorala, subliniind ca, desi acesta are probleme, nu inseamna ca nu poate vorbi cu el, informeaza Agerpres. "Singurele audio-conferinte pe care le organizez sunt ale mele, dar nu vreau sa va ascund ca sunt momente cand apelez la expertiza domnului Blaga, pe diverse subiecte care tin de campania electorala, de organizare de evenimente si il intreb lucruri pe care le cunoaste de atatia ani", a spus Alina Gorghiu, la Antena 3, intrebata daca Vasile Blaga a participat la videoconferintele PNL, citata deRomania Libera.

Alina Gorghiu: Exista o fratie puternica intre Dragnea, Ponta si Basescu. Liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat, la un post de televiziune, ca este exclusa o alianta cu PMP, dupa alegerile parlamentare, ea precizand ca cei de la PMP nu au legaturi cu PNL, ci cu PSD, cu care au facut aliante locale in toata tara, inclusiv la Capitala, iar intre Victor Ponta, Liviu Dragnea si Traian Basescu exista o "fratie puternica". "Sunt momente in destinul PNL pe care ar fi trebuit sa le recunoastem ca greseli. USL-ul este unul dintre momentele acelea. Categoric, ideea de USL a fost o greseala, nu poti sa crezi ca te aliezi cu PSD-ul si nu esti atins de tarele acestui partid", a spus Alina Gorghiu. Ea a afirmat ca dintre fostele partide membre ale USL, PSD este cel mai inclinat sa faca o alianta cu Traian Basescu, potrivitDigi24.

Sorin Ovidiu Vantu da cu politicienii de pamant, chiar de dupa gratii. Intr-o postare pe blogul sau, Sorin Ovidiu Vantu critica de dupa gratii miscarile si strategiile folosite de partidele politice inainte de alegeri. Omul de afaceri e dezamagit de campaniile politicenilor. "Dupa cum s-a vazut pana acum in filmul acestor alegeri, nu avem de-a face cu niciun erou pozitiv, clasa politica romaneasca nefiind capabila sa produca nimic in acest sens", a spus Sorin Ovidiu Vantu. "Domnul Dragnea, dupa ce a insirat pe o plansa niste cifre pe care le dadea drept venituri certe, prezenta niste grafice care cuprindeau, asa cum v-am mai spus, scutiri de taxe, de impozite si proiecte fara nicio logica unitara, aratand, cu un aer superior si sastisit, ca sursa financiara a intregii bazaconii se afla pe plansa de langa care tocmai venise inapoi la pupitru, relateazaEVZ.

Caz ciudat in Parlament. Un deputat demisioneaza pentru "a nu beneficia de pensie speciala". Deputatul neafiliat Viorel Ionel Blajut a anuntat, luni, de la tribuna plenului Camerei Deputatilor, ca demisioneaza din Parlament deoarece nu vrea sa beneficieze de pensie speciala. "Va aduc la cunostinta ca astazi, 28 noiembrie 2016, imi aduc demisia din Parlamentul Romaniei intrucat nu vreau sa beneficiez de acea pensie speciala, aceasta fiind singura forma legala de a nu beneficia de acest drept si va multumesc pentru colaborarea acestor 4 ani de zile si va urez succes in continuare noului Parlament", a afirmat deputatul Viorel Ionel Blajut, care a intrat in Parlament din partea PPDD, citat deAdevarul.