Am fost la protestul unde oamenii cu dizabilitati i-au cerut PSD-ului sa nu-i trimita la cersit.De la 1 septembrie 2017, mai bine de doua mii de persoane cu dizabilitati care lucreaza in Unitati Protejate Autorizate (UPA), vor ajunge in somaj din cauza unei ordonante date de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Acum doua zile, aproximativ 400 de protestatari, dintre care majoritatea, persoane cu dizabilitati s-au strans din toate colturile tarii, in fata Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, sa o anunte frumos pe Lia Olguta Vasilescu ca, in cateva zile, in urma adoptarii Ordonantei 60/2017, ei risca sa ramana fara locurile de munca, scrieVice.

Politic showFoto: Colaj foto

Scrisoare deschisa a dascalilor catre Ministrul Educatiei: "Ce se intampla cu manualele auxiliare?Profesorii sunt costernati de anuntul facut de catre ministrul Educattiei Liviu Pop, motiv pentru care il intreaba pe oficial intr-o scrisoare deschisa: "Vom avea manuale cand incepe scoala? Dupa ce predam? Auxiliarele dispar definitiv, sau doar se revizuiesc?" . Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care dascalii le adreseaza cu ingrijorare. "Suntem un grup de profesori dintr-o scoala generala din Bucuresti. Urmarim cu atentie de cateva zile subiectul <>si marturisim cat se poate de sincer ca nu intelegem ce se intampla si cum se va finaliza toata aceasta tevatura", noteazaAdevarul.

Ofensiva de august a domnului Dragnea: Restauratia. Subestimarea lui Liviu Dragnea este o eroare fatala. Ceea ce il defineste este tenacitatea cu care urmareste domesticirea unei intregi natiuni, prin domesticirea unui intreg stat. In alte circumstante istorice, cele ale comunismului , domnul Dragnea ar fi fost admirabilul, devotatul tovaras Dragnea, lucrand, temeinic, la edificarea celei mai drepte dintre lumi, eradicand dusmanii poporului si luminand cu flacara partidului. In acest final de august, regimul Dragnea isi dovedeste, inca o data, potentialul destructiv si fidelitatea fata de singurul proiect de tara pe care il urmeaza, disciplinat: Restauratia. Initiativa de ieri a ministrului justitiei, Tudorel Toader, este parte din strategia deja conturata prin adoptarea OUG 13, potrivitContributors.

"Spiritul european" privit dintr-o singura parte. Sosit in vizita oficiala la Bucuresti, presedintele Frantei Emmanuel Macron a fost primit cu mare entuziasm si nu a avut nicio dificultate in a-si impune punctele de vedere. Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a atins scopul destul de usor. Cu o zi inainte, la Salzburg, el reusea sa obtina acordul de principiu al cehilor si slovacilor pentru modificarea directivei serviciilor in sensul dorit de francezi. resedintele Frantei s-a aratat destul de concesiv fata de preocuparile tipice ale tarilor foste comuniste, de altfel fara sa se angajeze la nimic concret, obtinand in schimb o prima victorie care a functionat ca un ascendent in discutiile de la Bucuresti. Sau mai exact, ar fi fost un ascendent in cazul in care presedintele Iohannis ar fi formulat rezerve consistente. Dar el fusese de acord cu modificarea directivei inca de la Paris, iar acum, asa cum s-a inteles din context, el a renuntat si la ultimile sale obiectii. Presedintelui Macron parea ca nu-i vine sa creada ca lucrurile pot merge atat de usor, scrieDeutsche Welle.

R. Moldova propune discutarea retragerii trupelor ruse la sesiunea ONU. Autoritatile R. Moldova au solicitat ONU sa includa subiectul scoaterii trupelor ruse de pe teritoriul tarii, pe agenda celei de-a 72-a sesiuni a AG a ONU. Liderul de la Tiraspol anunta ca decizia va trage dupa sine un conflict militar. "De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federatia Rusa ne intimideaza, tinand ilegal pe teritoriul tarii noastre trupe, munitii si armament. La sfarsitul sesiunii, Parlamentul a adoptat o Declaratie prin care a solicitat retragerea acestora si respectarea neutralitatii si statalitatii Republicii Moldova. Nu a fost un simplu document. Vom continua sa facem totul pentru reintegrarea teritoriului", a scris seful Legislativului, Andrian Candu, pe Facebook, relateaza IPN.md, informeazaEuractiv.ro.