Fostul premier Victor Ponta a declarat vineri la Antena 3 ca nu a facut niciun denunt impotriva cuiva sau a liderului PSD Liviu Dragnea, precizand ca a fost citat ca martor intr-un dosar pentru ca a semnat, ca premier, doua hotarari de Guvern din acel dosar.

Victor Ponta la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Nu am facut niciun denunt, nici vreun autodenunt, contra lui Liviu Dragnea, sau contra altcuiva. (...) Luni dosarul va veni la Parlament, se vor uita toti cei din Comisia Juridica si in momentul in care vor constata ca nu exista niciun denunt al meu sau autodenunt, astept de la domnul Dragnea si de la domnul Savu si de la altii scuze. Am fost citat legal ca martor (...) intr-un dosar din 2014, deoarece eu sunt premierul care a semnat cele doua hotarari de guvern. Timp de trei-patru ore am explicat care este circuitul hotararilor de guvern", a spus Ponta, vineri, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a explicat ca un premier semneaza ultimul o hotarare de guvern, dupa ce e contrasemnata de toti ministrii. Ponta a precizat ca hotararea de Guvern din acel dosar a fost contrasemnata de Dragnea (ministrul dezvoltarii regionale la acea vreme) sau de cine a fost imputernicit de Dragnea sa semneze (un secretar de stat) si de ministrii de Justitie si de Finante.

'Am semnat si am aprobat in sedinta de Guvern in 2013 o hotarare, din punctul meu de vedere absolut normala cum au fost multe altele, prin care s-a trecut de la o institutie publica centrala la una locala. Ulterior, in 2017, dintr-o investigatie de presa am aflat ca acea baza a trecut la o firma privata, ori eu stiu sigur ca niciodata n-am aprobat in Guvern sa treaca de la ceva de stat la privat", a mai spus Ponta.

Pe de alta parte, fostul premier considera ca, in momentul de fata, trebuie gandita o reactie care sa salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii sai.

"Eu m-am retras de la conducerea PSD in 2015 pentru ca nu am vrut sa pun tot partidul sa raspunda zi de zi la niste acuzatii care ma priveau doar pe mine (oricat de neadevarate sunt acestea)! Asa cred ca era obligatia mea fata de PSD si fata de propria constiinta! Acum PSD este intr-un moment mult mai greu in care lucruri grave care nu au legatura cu partidul apar in discutia publica si in Justitie. Ar trebui gandita o reactie care sa salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii sai. Sa raspunzi la ceva atat de serios si de grav cu un comunicat isteric semnat de un bufon este cel putin iresponsabil ￯ si oricum ineficient", a scris vineri Ponta pe Facebook.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, dosarul vizeaza trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a inchiriat unei societati comerciale.