Prejudiciul din dosarul Tel Drum, echivalent cu 124.000 de pensii, 53.000 de salarii medii sau doua insule exotice. Prejudiciul de 127,54 milioane de lei (27,3 milioane de euro), stabilit de procurorii DNA in dosarul Tel Drum, in care averea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost pusa sub sechestru, este echivalenta cu 124.436 de pensii medii sau pensiile a 10.369 de romani timp de un an, daca luam in considerare datele publicate de catre Ministerul Muncii pe site-ul sau. Daca luam in considerare castigul mediu salarial net din Romania, estimat de catre INS la 2.376 de lei in luna septembrie, atunci suma ar ajunge pentru plata a 53.681 de salarii medii sau 4.473 de angajati timp de un an, scrie Libertatea.

Politic showFoto: Colaj foto

PNL si PMP se retrag de la dezbaterile pe legile Justitiei. Acuzatiile aduse PSD si ALDE. Liberalii au parasit dezbaterile din Comisia speciala condusa de Florin Iordache, in care sunt analizate si finalizate legile Justitiei, acuzand coalitia PSD-ALDE ca nu doreste o dezbatere adevarata. O decizie similara a luat si reprezentantul PMP in Comisia speciala. "Nimic din ce a propus opozitia, din ce a propus CSM, din ce a vrut sa spuna Parchetul General nu a fost luat in discutie. A incercat PSD sa ne transforme in mobilier', a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu. "Nu este vorba de un demers bineintentionat, este vorba de un demers bine pilotat de biroul domnului Dragnea, de macelarire a legilor Justitiei", a declarat Predoiu, citat de Digi24.

Intalnire-fulger in biroul lui Liviu Dragnea, dupa haosul din Comisia condusa de Iordache. Fostul ministru al Justitiei spune ca a primit un plic suspect. Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei si presedinte al Comisiei speciale pentru legile justitiei, a precizat, miercuri, ca a primit un plic la Comisia juridica a Camerei pe care, insa, nu l-a deschis, dar a solicitat sa fie verificat. Intrebat daca a primit un plic suspect, Iordache a spus: "La Comisia juridica. Au anuntat staff-ul. Nu l-am vazut. Nu a ajuns la mine ... Le-am spus sa respecte procedura. Nu stiu ce este in el. Sa verifice", citeaza Gandul.

Iohannis: Nu ma tem absolut deloc de o suspendare, cum nu m-am temut niciodata. Nu exista niciun temei. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, la Ploiesti, ca nu se teme de o eventuala suspendare, asa cum liderii PSD-ALDE anunta pe la colturi. "Nu ma tem absolut deloc de o suspendare, cum nu m-am temut niciodata. Nu exista niciun temei si cred ca romanii nu-si doresc asta. Daca vorbiti de acel documente (rezolutia PSD prin care Iohannis este considerat complice al statului paralel - n.r), mi se pare o abordare fundamental gresita", a spus Klaus Iohannis, citat de Adevarul.

Cristian Grosu- Statele paralele ale Romaniei. In Romania nu exista un stat paralel dintr-un motiv foarte simplu: exista mai multe state paralele. Iar din acest punct de vedere, Liviu Dragnea, cu cel de-al treilea si cel mai greu dosar al sau, Nu e o victima. El e acum doar varful de lance a unui stat paralel aflat in plina inclestare atat cu un alt stat paralel, cat si cu insasi Romania "normala" - Romania pe care naivii care o poarta si intretin o vad -cu ochii mintii, fireste - inscrisa pe o traiectorie transparenta si ireversibila in algoritmul de societate occidental, scrie Curs de Guvernare.