Baronii locali au fost reactivati pentru alegerile locale si merg in tandem primarie-consiliu judetean. Mai toate partidele si-au pus in miscare personalitatile mai mult sau mai putin controversate, mergand pe ideea de influenta si notorietate in judete. Insa formatiunile nu au tinut cont de faptul ca multi dintre candidatii lor la locale au dosare penale la DNA sau sunt cercetati de procurorii anticoruptie.

PSD si-au readus in prim-plan oamenii grei din perioada guvernarii trecute, exemple in acest sens fiind Adrian Nastase, Miron Mitrea, Serban Mihailescu, cei trei ocupandu-se in mod direct de organizarea alegerilor locale. De asemenea, personaje ca Marian Oprisan (Vrancea), Nicusor Constantinescu (Constanta), Constantin Contac (Botosani), Gavril Marza (Suceava) candideaza pe uninominal pentru presedintia consiliilor judetene, desi au dosare penale, aflate in diferite stadii de urmarire penala. In acest context si PD-L si-a mobilizat toate resursele umane pentru alegerile locale.

Astfel, greii de la centru vor candida pentru presedintia consiliilor judetene in judetele unde cunosc notorietate. Drept consecinta, au anuntat ca se vor inscrie in cursa pentru sefia consiliului judetean Radu Berceanu (Dolj), Gheorghe Flutur (Suceava), Sorin Frunzaverde (Caras-Severin). PNL va merge, in special, pe structura deja existenta a presedintiei a patru consilii judetene, pe care le detine (Calarasi, Hunedoara, Cluj, Maramures), dar ar putea apela si la tandemuri posibile, cum ar fi ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, si Relu Fenechiu (primar si presedinte de consiliu judetean) pentru Iasi.

Integral in Romania libera.