Premierul de campanie al PDL, Theodor Stolojan, a dat ieri de inteles ca doreste sa aiba ultimul cuvant in formarea cabinetului daca democrat- liberalii ajung la guvernare si ca nu intentioneaza sa ia in calcul vreo proportie prestabilita intre fostii PD-isti si fostii PLD-isti la impartirea ministerelor.

Intr-un interviu acordat Mediafax, Stolojan a spus deschis ca-si rezerva „puterea“ de a respinge ministrii propusi de partid, dar si ca nu exclude refacerea aliantei cu liberalii dupa alegeri.

Ministerele, la mana premierului

„Partidul va face propunerile si sigur ca primul-ministru are puterea de a spune: «Domnule, acest om este potrivit sau nu» si partidul trebuie sa vina cu o alta propunere“, si-a explicat Stolojan algoritmul de alegere a ministrilor. Dreptul de veto este revendicat deschis de liderul PDL, dupa ce pe 12 septembrie acesta a fost lansat ca locomotiva de campanie fara garnitura de 4-5 ministri pentru domeniile-cheie pe care vechea garda a PD o astepta.

Formula a picat dupa ce fostii PD-isti s-au incaierat cu aripa liberala pe cateva ministere, iar oamenilor lui Stolojan li s-a reprosat ca au pretentii la jumatate din guvern, desi sunt nou-veniti in partid. „Sigur ca oamenii, daca sunt oameni cu credibilitate, oameni care au demonstrat rezultate, se vor afla pe aceasta lista“, a promis voalat Stolojan taberei democrate, dupa ce a admis ca in desemnarea ministrilor nu se va tine cont de vreun raport PD/PLD. Din pozitia de prezumtiv premier, Stolojan a aratat mai degraba spre liberali ca viitori parteneri ai PDL.

Evenimentul Zilei