PCM face curte UDMR si lui Tokes pentru PE. Reprezentantii PCM au avansat propunerea catre UDMR si lui Laslo Tokes, liderul national al maghiarilor din Transilvania (CNMT), de a-si uni fortele si a candida impreuna la alegerile europarlamentare. Liderul PCM Cluj-Napoca, Gergely Balazs, afirma ca o eventuala participare separata la aceste alegeri ar putea priva comunitatea maghiara de o reprezentare in Parlamentul European. “Avem prilejul sa ne demonstram unitatea si aceasta este asteptarea comunitatii maghiare din partea celor doi lideri. Solicitam ca politicile partidelor sa fie lasate de-o parte si sa se creeze posibilitatea unei candidaturi comune. Solicitam domnilor Marko Bela si Tokes Laszlo sa ajunga la un numitor comun”, a afirmat Gergely, citat de Gardianul.

Antonescu si Orban, aliati anti-Tariceanu. Congresul extraordinar al PNL in care se va alege noua conducere a partidului va avea loc intre 20 si 21 martie, a decis, ieri, Delegatia Permanenta a formatiunii liberale. Pentru functia de presedinte se vor bate actualul sef al liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, si vicepresedintele Crin Antonescu, scrie EVZ.

Dosarele lui Nastase vor fi tratate politic in coalitie. Disputa dintre PSD si PD-L, iscata in Comisia juridica pe tema dosarelor lui Adrian Nastase, are toate sansele sa fie transata “politic” in urmatoarea sedinta a coalitiei de guvernare, de la inceputul saptamanii viitoare. Presedintele Comisiei juridice, pedelistul Daniel Buda, considera ca “problema Nastase” nu trebuie privita neaparat ca fiind un impediment care sa duca la ruperea colaborarii dintre cele doua partide. ”Este o chestiune care isi va gasi rezolvarea cu siguranta in perioada imediat urmatoare si care nu trebuie considerata o buturuga care sa rastoarne carul mare al guvernarii”, declara Buda, apreciind ca liderii celor doua partide pot gasi o solutie politica pentru transarea disputei, scrie Gardianul.

PNL vrea sa reformeze PNL. Taberele liberale strang randurile in asteptarea Congresului extraordinar din 20-21 martie, unde se va alege noua conducere a partidului. Surse liberale vorbesc de diferite formule care se iau in calcul pentru reformarea partidului: Tariceanu ramane presedinte, iar Crin Antonescu intra in cursa pentru Cotroceni, sau Crin Antonescu devine presedintele partidului, iar Ludovic Orban se instaleaza ca presedinte executiv, scrie Romania Libera.

Mircea Marian, in "Epava celui ce-a fost Adrian Nastase", spune despre Nastase ca este un "cadavru ambulant". Chiar daca, oficial, este parlamentar, vicepresedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al Consiliului National al PSD, el nu mai reprezinta pentru viata politica din Romania decat un motiv de jena. In PSD, cuvantul sau inseamna un pic mai mult decat cel al lui Ion Iliescu. Vanghelie, care a schimbat doi ministri de interne si are sanse sa plaseze un secretar de stat la Ordine Publica, este astazi mult mai influent decat fostul premier. Colegii de partid il mai apara pe Nastase doar pentru ca se tem ca le va veni si lor randul la DNA. Integral in EVZ.

Blat PDL, PSD si UDMR la Cluj. PSD a aruncat in cursa pentru primarie un candidat cotat cu 3%, UDMR a anuntat ca nu va candida, dar va sprijini PDL, iar PNL intra in alegeri cu un perdant de serviciu. Alegerile de la Cluj, de pe 15 februarie, par jucate deja. Sondajele de opinie anunta o noua victorie a candidatului PDL, Sorin Apostu, succesorul lui Emil Boc la conducerea primariei. Si asta in conditiile in care candidatii partidelor adversare au preferat sa arunce in lupta candidati fara notorietate sau fara sanse, scrie Cotidianul.