Sassu ofera parlamentarilor TVR-ul pe tava. Inainte ca parlamentul sa decida daca ramane sau nu in functie, directorul general al televiziunii publice, Alexandru Sassu, face o oferta de nerefuzat alesilor: transmiterea in direct a lucrarilor Camerei Deputatilor si Senatului. Propunerea, care a fost oficializata printr-o scrisoare transmisa conducerii Camerei Deputatilor, vine in contextul in care parlamentul va analiza, la jumatatea lui aprilie, raportul de activitate al TVR, o respingere a acestuia echivaland cu demiterea lui Sassu, scrie EvZ.

Gusa spune ca are „un feeling dublat de informatii”: in doua saptamani, Basescu incepe demersurile pentru desfiintarea DNA. Morar spune ca acest lucru e imposibil. Consilierul lui Mircea Geoana, Cozmin Gusa, a declarat, in acesta dupa-amiaza, intr-un interviu acordat ziarului Gandul, ca are „un feeling dublat de informatii” ca Traian Basescu va incerca sa desfiinteze DNA, care i-ar fi creat o serioasa problema politica prin scandalul Popoviciu.

Johannis: Nu exclud sa candidez la Presedintie, dar nu acum. Primarul Sibiului sustine ca in viitor ar putea fi interesat fie de scaunul de presedinte, fie de cel de premier al Romaniei. Despre mandatul presedintelui Basescu spune ca a stat sub semnul eternei dispute cu Tariceanu, iar despre PDL - ca ii este ostil, scrie Cotidianul.

Noi proiecte de lege pentru reformarea serviciilor secrete. Parlamentarii vor sa adopte cat mai rapid noile legi ale sigurantei. Criza de la DGIPI, in urma scandalului legat de cercetarea penala a fostilor sefi de la "Doi si’un sfert", i-a determinat pe alesi sa treaca la reformarea serviciilor. Insa puterea vrea sa adopte noi proiecte de lege, ignorand actele normative elaborate de fosta guvernare PNL, scrie Romania libera.

De ce nu-l plac colegii pe Sever Voinescu. Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat, intr-un interviu pentru NewsIn, ca votul negativ la numirea sa ca secretar al Biroului Permanent a fost ”o lovitura lipsita de onestitate a PSD” si ca exista un grup foarte serios de colegi de-ai sai ”care au luat-o ca pe o ofensa la adresa partidului”. ”Eu nu spun ca nu au fost si colegi de-ai mei care au votat asa. Ganditi-va ca suntem 115 oameni”, a admis el, potrivit Gandul.

György Frunda a defaimat-o pe Monica Macovei. Acuzatiile lui György Frunda potrivit carora Monica Macovei ar fi afirmat lucruri neadevarate despre Romania se dovedesc a fi cel putin exagerate. Cotidianul a intrat in posesia inregistrarii discursului de la Berlin al fostului ministru al Justitiei, din care reiese ca in interventia de la Realitatea TV udemeristul a denaturat declaratiile acesteia.

In "Boc ii pune pile lui Basescu la Iliescu", Silviu Sergiu considera ca "premierul Emil Boc a varsat, marti seara, cateva lacrimi de crocodil, intr-un efort neinspirat de a justifica apetenta din ultima vreme a PDL de a promova in demnitati publice tot felul de indivizi dubiosi, cu probleme grave in justitie (vezi cazurile lui Costel Iancu - Administratia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare, si Ionel Mantog - Complexul Energetic Turceni). Premierul s-a plans ca, spre deosebire de ministrul de interne, nu are o structura care sa-l avertizeze cand este pe cale sa promoveze un personaj controversat si nici nu are dreptul sa ceara DNA informatii dintr-un dosar in curs". Integral in EvZ.

Sabina Fati, in "Presedintele unei lumi cu fundul in sus", afirma ca "Presedintele lauda investitiile unui om de afaceri cercetat penal. Premierul da telefon la emisiuni TV pentru a dovedi ca nu are complexe din cauza inaltimii sale. Cel mai cunoscut comunist roman in viata ii face curte noului presedinte liberal. Serviciile secrete isi asuma roluri electorale pe fata. Diplomatii fac jocuri politice. Televiziunea publica vrea sa se transforme in arena parlamentara. Ministrii de Interne se schimba ca intr-un meci de hochei in care antrenorul a uitat in ce repriza se afla si toata lumea se adapteaza unei lumi cu susul in jos". Integral in Romania libera.