In editorialul "Duda" Pavel Lucescu afirma: "Eram curios ce voi simti revazandu-l, de data asta, in pielea de candidat la presedintie. Nu m-a dezmintit. Am ramas cu aceeasi senzatie de ciudatenie. Cand si-a anuntat candidatura s-a-ntamplat sa fiu in direct la un post de televiziune si, solicitat sa-mi dau cu parerea, la cald, n-am gasit atunci alt cuvant care sa mi-o exprime decat “ciudatenie”. Un membru al familiei regale candidand la presedintia republicii nu e o ipoteza confortabila mental si atunci cand ea s-a transformat in fapt nu mi-a fost deloc comod s-o admit". Integral in Cotidianul.

Mircea Kivu, in editorialul "Interpretari pripite ale Eurobarometrului", este de parere ca "Eurobarometrul publicat la inceputul saptamanii (dar realizat in ianuarie-februarie) a fost dedicat, cum era firesc, crizei financiare si economice. Ca nota dominanta, europenii sunt foarte ingrijorati de urmarile crizei. "Aceasta ingrijorare, care este resimtita foarte puternic in toate tarile (intre 80% si 90%), afecteaza economia la toate nivelurile: global, european si national, atat pentru situatia din prezent, cat si pentru viitor. La nivel personal ingrijorarea nu este la fel de predominanta (58% pentru situatia din prezent, 56% pentru cea viitoare) – este prima concluzie evidentiata de catre autorii studiului. Integral in Romania Libera.

ONG-istii i-au trimis lui Basescu pozele inapoi. Ostilitatea cu care societatea civila s-a simtit primita miercuri la Palatul Cotroceni i-a fost intoarsa ieri presedintelui Traian Basescu. In replica la intrebarea taioasa de la inceputul discutiilor despre Codurile juridice - „Pentru ce ati venit aici, pentru poza?” -, reprezentantii Institutului pentru Politici Publice, condus de Adrian Moraru, i-au returnat sefului statului fotografia de grup la pachet cu un sir de observatii pe acelasi ton, noteaza EvZ.

C.V.Tudor spune ca nu ii va cere bani lui Becali, desi si-a vandut lucruri din casa pentru partid. Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a povestit, in conferinta de presa saptamanala a formatiunii, cat de greu i-a fost sa sustina cu bani partidul pe care il conduce. "Nu va ascund ca am dus-o rau cu banii in perioada decembrie-martie, pentru ca RA-APPS este ingrozitor de rapace. Ne-a marit chiria de 30 de ori anul trecut", a spus Vadim Tudor. El a gasit insa si o solutie: "Mi-am vandut lucruri din casa, bijuterii ale sotiei, ale copiilor, nu foarte numeroase si valoroase, dar m-au inteles ca sa platesc o parte din datorii", noteaza Gandul.

Principele Radu si-ar dori un premier politic, tanar si inalt profesionist. Principele Radu, candidat la functia de presedinte, si-a prezentat, ieri, la Timisoara, strategia privind Romania pentru urmatorii 30 de ani. Principele a mentionat cu acest prilej ca prin candidatura sa nu doreste restaurarea monarhiei in Romania, ci restaurarea “respectabilitatii statului roman, injunghiat in 1947 si inlocuit de o grupare cu interese personale”. Strategia, intitulata “Romania, o viziune pe 30 de ani”, se intinde peste 20 de pagini si este deschisa cu un mesaj al Regelui Mihai catre romani, care accentueaza necesitatea unei viziuni durabile care sa completeze democratia si libertatile garantate de apartenanta tarii noastre la NATO si la Uniunea Europeana, informeaza Gardianul.

Presedintele Basescu si premierul Boc vor apropierea de UDMR. Partidele romanesti se vor inghesui sa faca astazi act de prezenta la Congresul UDMR, care va avea loc la Cluj-Napoca. Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc vor tine discursuri chiar in deschiderea acestui eveniment. Prezenta sefului statului la tribuna UDMR este o premiera, acesta facandu-si loc special in agenda prezidentiala. Este cunoscut faptul ca Basescu i-a criticat constant in ultima perioada pe liderii Uniunii. Vor mai participa presedintele PNL, Crin Antonescu, si liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, noteaza Romania Libera.