Udrea si-a pus bugetul pe masa primarilor PDL. Alesilor locali ai democrat-liberalilor li s-a promis ca vor avea, in 2011, bani pentru sali de sport si drumuri de la ministerele Dezvoltarii si Transporturilor. Elena Udrea ii atrage de partea sa, in prag de alegeri, pe primarii si sefii de consilii judetene (CJ) ai PDL, promitand ca le va gasi, pentru anul viitor, bani pentru proiecte in bugetul Ministerului Dezvoltarii. Daca despre momentul confruntarii taberelor din partid s-a discutat sambata, la Drobeta, doar "in privat", alesii democrat-liberalilor au fost asigurati "in plen", potrivit unor surse din partid, ca nu vor fi uitati la alcatuirea bugetului pe 2011 si vor avea fonduri pentru a continua programe, cum ar fi "sali de sport", "reabilitare termica" sau "locuinte ANL", cu finantare de la Dezvoltare, ne informeaza evz.ro

politic showFoto: Colaj foto

PDL, incurcat de reforma electorala a lui Basescu. Mesajul presedintelui referitor la votul uninominal in doua tururi de scrutin si revizuirea Constitutiei este primit cu rezerva chiar de lideri ai PDL. Cei mai mari critici ai initiativei lui Traian Basescu sunt chiar aliatii PDL din Coalitie, reprezentantii UDMR. "Ii reamintim presedintelui si colegilor de la PDL ca au nevoie de majoritate absoluta in Parlament pentru modificarea sistemului de vot si de doua treimi din votul parlamentarilor pentru revizuirea Constitutiei", a declarat deputatul UDMR Marton Arpad, potrivit Adevarul.

Elena Udrea s-a prins in hora la un miting electoral in Mehedinti si a facut apel la solidaritate. Ministrul Turismului si el Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, s-a prins, duminica, intr-o hora in orasul Baia de Arama, unde a mers pentru sustinerea candidatului PDL la postul de primar, Rafael Dunarintu. Ea le-a spus celor prezenti ca oricine ar veni sa conduca tara nu ar avea alte solutii in afara celor puse in aplicare de actualul Guvern. Dupa ce a vizitat orasul Baia de Arama, Udrea a facut poze cu unii localnici si a participat la un miting electoral, unde s-a prins in hora pe ritmurile imnului Partidului Democrat Liberal, alaturi de zeci de sustinatori ai candidatului PDL Rafael Dunarintu, relateaza Gandul.

Stolojan face loc "lupilor tineri" din PDL. La viitorul congres al partidului, Theodor Stolojan vrea sa se retraga din conducerea PDL. Unul dintre "lupii tineri" ai PDL, Sever Voinescu, a declarat pentru Adevarul ca se gandeste serios sa candideze la o functie de conducere sau chiar la presedintia formatiunii. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan si-a anuntat retragerea din prima linie a partidului, cu ocazia congresului care va avea loc, cel mai probabil, in primavara anului viitor, precizeaza Adevarul.

Nimic despre Vintu. Romanii care au o parere foarte buna despre poporul din care fac parte iti raspund amplu si fara ezitare atunci cand ii intrebi despre calitatile care ne definesc si care ne deosebesc, in avantajul nostru, de alte natii. Fara exceptie, toti fac o pauza lunga daca ii intrerupi din insiruirea elogioasa a calitatilor nationale si ii intrebi cum se explica atunci ca un popor extraordinar ca al nostru a acceptat sa traiasca nu mai putin de 25 ani sub tirania unui psihopat analfabet, scrie Dan Cristian Turturica in Romania Libera.

Razboiul rece din BOR. Relatia dintre Patriarh si mitropolitul de la Iasi a fost dezbracata de formalism, iar confruntarea perpetua si cu caracter istoric intre cele doua scaune se desfasoara acum in vazul credinciosilor. De fapt, putini dintre acestia au crezut probabil in autenticitatea pacii incheiate in urma cu doi ani, odata cu alegerile pentru scaunul mitropolitan de la Iasi. Atunci, IPS Teofan Savu a castigat in mod surprinzator scaunul de mitropolit de la Iasi, al doilea in ordine canonica in BOR. PF Daniel, prin intermediul favoritului sau, PS Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos, care a fost contracandidatul IPS Teofan, a suferit o infrangere memorabila, relateaza Mirela Corlatan in evz.ro.