Ordonanta pentru sustinerea tinerilor intreprinzatori, in dezbatere publica. Ordonanta pentru sustinerea tinerilor intreprinzatori va fi adoptata de guvern impreuna cu normele dupa ce va fi publicata pe site-ul Secretariatului General al Guvernului pentru a fi dezbatuta public. Proiectul de ordonanta privind sustinerea tinerilor in varsta cuprinsa intre 18 si 35 ani care dezvolta o afacere va fi prezentat in dezbatere publica si adoptat ulterior, impreuna cu Normele Metodologice de aplicare, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de miercuri a guvernului. "Azi am adoptat in prima lectura OUG prin care vom veni in sprijinul tinerilor intreprinzatori. Am luat decizia ca maine sa publicam actul normativ pe site-ul SGG impreuna cu normele metodologice, astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa asteptam si sa demaram programul. Vom culege toate opiniile si propunerile, le vom analiza si apoi aproba documentele", a spus Boc, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Nastase infiinteaza, la Congresul PSD, Loja bloggerilor. Bloggerii sunt asteptati sa asiste la Congresul extraordinar al PSD, din 16 octombrie, de la Sala Palatului, unde vor avea amenajata o loja. Invitatia a fost adresata acestora de presedintele Consiliului National al partidului, Adrian Nastase, care a anuntat, chiar pe blogul sau, ca doritorii trebuie sa se inscrie la o adresa de mail pentru locurile sunt limitate. "Avand in vedere propunerea si invitatia lansate aici, dar si numarul mare al reactiilor pozitive primite pe blog, va pot confirma ca PSD va pune la dispozitie un spatiu adecvat bloggerilor care doresc sa participe la Congresul de pe 16 octombrie, care va avea loc la Sala Palatului. Propunerea de a invita bloggeri la Congres, supusa votului in BPN-ul de luni, a trecut, colegii mei fiind foarte deschisi la invitarea bloggerilor, noilor lideri de opinie din mediul online, sa relateze live de la acest eveniment important al partidului", scrie Nastase, anunta Gandul.

IPP: 25 de deputati din mandatul trecut au angajat persoane ce au aceleasi nume ca ei, posibil rude. IPP a prezentat miercuri un studiu continand o lista de 25 de deputati din legislatura trecuta care si-au angajat la birourile teritoriale persoane care poarta acelasi nume ca si ei, fiind foarte posibil sa fie vorba de rude. Institutul pentru Politici Publice a dat publicitatii o serie de informatii referitoare la cheltuielile deputatilor cu birourile parlamentare in perioada noiembrie 2006 - iunie 2008. Datele respective au fost furnizate de Camera dupa ce Institutul a dat in judecata institutia pentru ca refuzase sa raspunda unei solicitari in baza legii accesului la informatii de interes public, avand castig de cauza in august 2010, dupa mai bine de un an de judecata. In afara de sumele defalcate pentru fiecare deputat alocate pentru personalul din birouri, IPP prezinta o situatie cu deputati care au avut angajati cu aceleasi nume ca ei, informeaza Romania Libera.

Furturile online au ajuns la Parlament. Deputatii, tinte pentru hotii pe internet. O tentativa de furt prin intermediul internetului a ajuns si la Camera Deputatilor. Alesii neamului au primit pe e-mail un mesaj care se pretinde a fi de la Ministerul Finantelor. Expeditorul le promite ca Finantele le vor returna o parte din impozitul pe venit, iar pentru aceasta ei trebuie sa furnizeze date personale, cum ar fi numarul si parola cardului. Pare ironic, insa printre cei care nu au sesizat de la bun inceput "pacaleala" se numara chiar deputata Alina Gorghiu, bloggerita cu experienta in utilizarea internetului. Ministerul Finantelor a declarat deja ca e-mailurile prin care se solicita date personale in numele institutiei reprezinta o tentativa de furt si ca nu ministerul este expeditorul. Avertismenul a ajuns mai greu insa la deputati. Penelista Alina Gorghiu este unul dintre alesii neamului care nu au bagat de seama ca cineva vrea sa-i fure banii prin intermediul internetului. Culmea ironiei, Gorghiu este unul dintre parlamentarii tineri cu blog personal, pe care scrie aproape zilnic. Deci, se presupune ca se pricepe la internet ceva mai mult decat colegii sai, din generatii diferite, scrie Puterea.

Tariceanu, la "2+1": "Patriciu m-a sfatuit sa nu candidez la sefia PNL. Nu stiu daca azi mi-ar da acelasi sfat". Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, invitat la emisiunea "2+1", difuzata la postul B1 TV, a recunoscut ca omul de afaceri Dinu Patriciu, colegul sau de partid, l-a sfatuit in martie 2009, inainte de congresul extraordinar al PNL, sa nu candideze la sefia partidului. "Da. Mi-a dat sfatul. Recunosc. Dar nu sunt obligat sa tin cont de sfaturile pe care le primesc. Nu stiu daca astazi mi-ar mai da acelasi sfat", a spus Tariceanu. Suspendarea presedintelui trebuie luata in considerare pentru alte considerente care se refera la incalcarea unor atributii constitutionale si nu de promulgarea unor legi. Astazi dupa ce Curtea Constitutionala a respins sesizarea PNL si PSD, ii dau presedintelui un argument in plus sa poata sa o promulge. Mi ese pare anormal ca in conditiile in care PNL a indicat in sesizarea sa modul fraudulos in care s-a adoptat aceasta lege, Curtea Constitutionala sa ignore elemente de forma si de fond si sa considere legea constitutionala, anunta Gandul.

In editorialul "Cine a comandat suspendarea lui Basescu", Sabina Fati scrie: "Zilele presedintelui au fost deja numarate de doi turnatori, Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu, iar promulgarea Legii pensiilor ar putea fi doar un pretext pentru mobilizarea opozitiei si a multimilor nemultumite impotriva lui Traian Basescu. Eliminarea presedintelui din joc se face nu doar din cauza greselilor facute de Traian Basescu dupa ce a castigat cel de-al doilea mandat, ci mai cu seama ca efect al razbunarii mogulilor, aflati in dificultati penale. Sorin Ovidiu Vintu a dat aceasta comanda exact acum doua saptamani, la ora de varf, pe propriul post de televiziune: "In trei luni Traian Basescu trebuie sa devina amintire in istoria politica a Romaniei". Printr-o coincidenta interesanta, in aceeasi zi, seful PSD, Victor Ponta, a declarat ca va propune "tuturor grupurilor parlamentare sa voteze suspendarea" daca Traian Basescu va promulga Legea pensiilor, adoptata intr-un mod destul de controversat dupa ce opozitia parasise Parlamentul. Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a reamintit colegilor social-democrati ca el miza pe suspendare inca inainte sa aiba vreun pretext cat de cat constitutional, iar Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, s-a repezit sa faca un calendar care sa satisfaca termenul propus de Sorin Ovidiu Vintu si care prevede data de 19 decembrie pentru demiterea definitiva a presedintelui". Integral in Romania Libera.