Boc isi asuma istoria si geografia in maghiara. Premierul Emil Boc apeleaza la "procedura taioasa" a asumarii raspunderii pe legea educatiei si "isi pune in joc guvernul". Argumentul: dezbaterea prelungita, de aproape jumatate de an, a actului normativ in Comisia de invatamant a Senatului. Totodata, Emil Boc a aratat ca, spre deosebire de anul trecut, actuala lege a educatiei a avut parte de suficienta dezbatere si nu va mai fi cazul ca judecatorii Curtii Constitutionale sa o amendeze, asa cum s-a intamplat in 2009. Tactica lui Boc de a-si intari prin aceasta miscare majoritatea parlamentara are insa si un revers al medaliei: PSD si PNL primesc o sansa in plus pentru a darama guvernul, parlamentarii opozitiei anuntand deja ca vor depune motiune de cenzura in urma asumarii legii educatiei. Mai ales ca premierul va veni in parlament cu legea votata de deputati, asumandu-si inclusiv articolele controversate, precum cel referitor la predarea istoriei si geografiei in limbile materne, relateaza evz.ro.

Camera Deputatilor a dezbatut 58 de proiecte pe articole, in absenta opozitiei. Camera Deputatilor a dezbatut, marti, pe articole, 58 de proiecte de lege, timp de o ora si jumatate, in absenta reprezentantilor PSD si PNL, care au parasit sala de sedinte in semn de protest fata de faptul ca lucrarile Camerei erau conduse de Roberta Anastase. Anastase a prezidat aceasta sedinta in care deputatii au discutat 15 proiecte de lege, ordonante, initiative legislative cu propunere de adoptare din partea comisiilor de specialitate si 43 de proiecte care sunt propuse pentru a fi respinse. Votul final asupra acestor proiecte de lege va fi dat saptamana viitoare, a anuntat Roberta Anastase, titreaza Gandul.

Basescu, medaliat de comunitatea evreiasca din Romania. Presedintele Traian Basescu a primit, marti, la Palatul Cotroceni, Medalia "Dr. Alexandru Safran" din partea Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), in semn de omagiu pentru aportul la cinstirea memoriei evreilor care au suferit in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial. "Medalia Dr. Alexandru Safran - se acorda domnului Traian Basescu, presedinte al Romaniei, in semn de omagiu pentru intelegerea profunda a Holocaustului din Romania si a aportului de substanta la cinstirea memoriei victimelor din perioada de grele suferinte ale populatiei evreiesti in anii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, inalta apreciere pentru implicarea directa in edificarea Memorialului Holocaustului din Bucuresti, recunostinta pentru sprijinul constant in solutionarea problemelor de viata ale evreilor din Romania si in prezervarea mostenirii iudaice", se arata in brevetul de acordare a medaliei, citit de Paul Schwartz, vicepresedintele FCER, informeaza Romania libera.

Blaga ar candida la sefia PDL, dar nu impotriva lui Boc. Conditiile lui Blaga pentru o eventuala candidatura: aparitia unor tensiuni interne si decizia lui Boc de a nu mai intra in cursa. In jurul premierului, pronosticul este ca acesta nu va mai candida. Dupa recenta demisie de la Interne, Vasile Blaga a facut ieri o noua mutare-surpriza. Invitat in emisiunea "100%", la postul B1, secretarul general al PDL a anuntat ca nu exclude ideea de a candida la congresul din primavara pentru functia de presedinte al partidului "daca lucrurile se vor tensiona" in interior. Concret, "tensiunile" au fost echivalate de Blaga cu incercarile "unor colegi" de a-si crea "platforme in interior criticand alti colegi" sau "de a-si face notorietate criticand partidul pe bloguri". Conditia pusa de Blaga pentru o eventuala candidatura: un pas inapoi al lui Emil Boc, relateaza evz.ro.

"Idila" la varful PSD. Dupa ce a cerut mai multa putere in partid, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost reconfirmat in functia de lider al filialei Teleorman, iar liderul partidului, Victor Ponta, i-a promis ca va face parte din viitorul guvern al social-democratilor. Pe parcursul discursurilor, Ponta si Dragnea s-au coplesit cu laude reciproce. In absenta contracandidatilor, realegerea lui Dragnea in fruntea organizatiei a mers ca pe roate si a durat mai putin de doua minute. "Il propun ca presedinte al organizatiei noastre pe domnul Liviu Dragnea!!!" tuna in microfon primarul de Alexandria, Victor Dragusin. Transpirat si vizibil emotionat, edilul face un gest de invitatie catre Dragnea. Rabufnesc aplauzele. Ponta preia microfonul si continua protocolul: "Mai exista vreun candidat? Nu? Atunci va supun la vot candidatura domnului Dragnea", scrie Adevarul.

Isarescu: "Ma sperie faptul ca tinerii nu vor avea cu ce sa-mi plateasca pensia". Mugur Isarescu a dezvaluit la TVR 2 ca in anii '70 nu se gandea ca o sa ajunga guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Potrivit lui, perioada in care a fost cercetator l-a ajutat foarte mult in functia de guvernator. El a mai spus ca in prezent toata lumea isi da cu parerea despre cursul de schimb valutar, agricultura si politica "lucruri la care spun ca se pricep toti. Mai in gluma, mai in serios, guvernatorul a spus ca se sperie de faptul ca tinerii nu vor avea cu ce sa-i plateasca pensia", anunta evz.ro.

Mircea Geoana despre cum sunt perceputi guvernantii in mediile internationale: "oameni lacomi, care fura". Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, dupa vizita cancelarului Germaniei, Angel Merkel, ca perceptia actualilor guvernanti in mediile internationale este una complet nefavorabila: "Cancelarul german a spus ca exista o imensa preocupare in mediile economice germane cu privire la lipsa de transparenta privind achizitiile publice din Romania. Deci daca aveam nevoie de o confirmare, acum avem confirmarea despre perceptia internationala despre cei care guverneaza Romania de oameni lacomi, care fura, fura si iar fura". Geoana a precizat, ca, in aceste conditii, demiterea Guvernului Boc se impune cat mai urgent: "Obligatia de a-i da jos de la guvernare devine una de interes national si nu una de interes politic pentru un partid sau celalalt", informeaza Gandul.

Boc: De la 1 ianuarie 2011, Germania liberalizeaza piata muncii pentru lucratorii sezonieri. Premierul Emil Boc a tinut sa salute decizia Germaniei de a liberaliza piata muncii pentru lucratorii sezonieri, incepand cu 1 ianuarie 2011, in cadrul intalnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu cancelarul german, Angela Merkel. "Salutam decizia Germaniei de a liberaliza piata muncii pentru lucratorii sezonieri, de la 1 ianuarie 2011", a spus Boc. Germania se numara printre statele membre UE care mentin restrictii pentru muncitorii romani si bulgari, anunta evz.ro.