Victor Ponta, in turneu la baronii locali. Liderul social-democrat va incepe de joi seria deplasarilor in filialele partidului pentru a convinge liderii locali sa-si dea "binecuvantarea" la incheierea aliantei cu liberalii. Victor Ponta si-a acordat o saptamana si jumatate pentru a pleda cauza aliantei in fata presedintilor de organizatii. Potrivit unor surse social-democrate, el va lua judetele la rand in incercarea de a aplana nemultumirile si de a obtine acordul din partea liderilor. Ponta va profita si de noua runda de negocieri cu liberalii, care se desfasoara zilele acestea, pentru a oferi in teritoriu explicatii clare si un mesaj ferm privind alianta cu liberalii, scrie Adevarul.

politic showFoto: Colaj foto

William Branza o acuza pe Boagiu ca vrea reorganizarea PDL Diaspora si invoca interese meschine. Deputatul William Branza sustine ca propunerea adoptata de Biroul Permanent National al PDL, ca organizatia din Diaspora sa fie impartita in patru organizatii, a fost adoptata nestatutar "datorita unor ideologi cu interese meschine", informeaza NewsIn. Propunerea reorganizarii PDL Diaspora a apartinut Ancai Boagiu si a fost adoptata de catre BPN saptamana trecuta, fara ca presedintele organizatiei, William Branza sa fi participat la sedinta. "A fost o propunere pripita a Ancai Boagiu, iar votul a incalcat statutul PDL pentru ca organizatia are un regim similar oricarei organizatii de judet. S-a dat un vot saptamana trecuta cand eram la Valencia si nu am primit nici macar un telefon sa fiu intrebat ce parere am", a declarat Branza pentru NewsIn. Presedintele organizatiei a reluat discutia in sedinta de luni a BPN cerandu-i presedintelui partidului Emil Boc ca cei care nu au avut legaturi cu diaspora sa nu mai intervina in probleme acesteia. "Doamna Boagiu a fost o singura data in mijlocul romanilor din strainatate, in campania de la referendumul legat de suspendarea presedintelui Traian Basescu si atunci am chemat-o eu", a spus deputatul PDL, citat de Romania libera.

Pe cine avantajeaza alegerea primarilor si parlamentarilor intr-un singur tur. Ce spun sociologii. Puterea si opozitia se invita la modificarea legii electorale. In laboratoarele partidelor se fac calcule intense pentru a vedea cine pierde si cine castiga din uninominalul pur PSD si ACD vor construi un proiect comun privind alegerile parlamentare locale si prezidentiale, a anuntat, luni, liderul PSD, Victor Ponta. Liberalul Calin Popescu Tariceanu afirmase saptamana trecuta, ca ar fi bine ca nou-constituita Alianta de Centru Dreapta si PSD sa nu se grabeasca cu parafarea intelegerii lor la tribunal, pana ce PDL nu va modifica Legea electorala, relateaza Gandul.

Cum vrea PDL sa imparta banii Capitalei. Democrat-liberalii vor sa le ia bucurestenilor stampila de vot pentru primarii de sector si sa puna bugetele locale in mana consiliului general. Potrivit unui proiect de lege pe care sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea, il vrea in vigoare la localele din 2012, primarii de sector ar urma sa fie alesi dintre consilierii generali care ar decide si banii care sa fie trimisi la sectoare. Democrat-liberalii vor sa ia din mana bucurestenilor stampila de vot pentru primarii de sector si sa puna bugetele locale in mana consiliului general. Potrivit unui proiect de lege a Capitalei, pus pe hartie de deputatul PDL Vasile Gherasim si pe care Elena Udrea il vrea in vigoare la localele din 2012, primarii de sector ar urma sa fie alesi dintre consilierii generali, cei care ar decide si cum se impart banii la nivel local. In compensatie, PDL propune ca membrii consiliului general sa fie alesi uninominal si nu pe liste ca acum, iar numarul lor aproape sa se dubleze, de la 55, in prezent, la 90, mentioneaza EVZ.

PDL - aripa penala. Selectarea defectuoasa a cadrelor si cresterea spectaculoasa a partidului sunt principalele motive pentru care numarul pedelistilor cu dosare la DNA si DIICOT a crescut in ultima vreme. A crescut in preferintele electoratului construindu-si imaginea de partid care lupta impotriva coruptiei. La nivelul discursului public, mesajul a ramas neschimbat. Realitatea arata insa altceva. Tot mai multi democrat-liberali, unii cu notorietate, altii cvasianonimi, au probleme cu justitia, lucru care nu-i impiedica sa-si pastreze functiile sau carnetul de membru de partid. Totusi, prin chiar prestatia unor membri marcanti ai sai, PDL pune el insusi presiune pe eforturile de reforma care ar trebui sa scoata Romania din criza. O intrebare peste care liderii partidului par sa treaca foarte usor este cum poate crede o formatiune cu astfel de probleme ca va obtine increderea si acceptul populatiei pentru implementarea unor reforme, altfel extrem de necesare, relateaza Romania libera.

Eckstein: Am simtit miros de frica din partea liderilor locali ai UDMR. Intrat in cursa pentru scaunul de sef al UDMR, Peter Eckstein Kovacs cere schimbarea principalului organizator al congresului, Kovacs Peter, pe motiv ca nu este "impartial". Mai mult, Eckstein sustine ca a simtit "un fel de frica din partea conducatorilor locali" ai Uniunii. "Trebuie sa propun CRU sa gaseasca alt organizator principal al Congresului. In momentul de fata este domnul Kovacs Peter si care, in calitatea lui de organizator al congresului, ar trebui sa fie impartial. Domnul Kovacs Peter isi exprima in public preferintele pentru unul dintre candidati, care este Kelemen Hunor, care a fost si-i este pe undeva sef la presedintia executiva, care isi permite ca in locul lui sa critice pe unul sau altul dintre candidati", a declarat astazi Peter Eckstein Kovacs, citat de EVZ.