Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu vrea sa candideze la Primaria Craiovei. Lia Olguta Vasilescu scrie pe blogul personal ca "recentele sondaje de opinie" o indreptatesc sa se arunce in batalia electorala pentru functia de edil al Baniei. Ea si-a anuntat intentia in cadrul Comitetului Executiv al PSD Dolj. Tot pe blogul personal Lia Olguta Vasilescu mai scrie ca "disolutia autoritatii intr-un oras atat de important a facut ca totul sa devina haotic, iar cetatenii, care nu au nicio vina, sufera pentru ca deciziile care se iau pentru ei sunt proaste". In opinia senatorului social-democrat, municipiul Craiova nu trebuie sa insemne "doar locul de unde se adapa firmele grangurilor portocalii", cu blocuri cat mai "fistichiu colorate", cu haite de caini comunitari si in care somajul creste vertiginos, scrie Adevarul.

politic showFoto: Colaj foto

Emil Boc: ''Daca ai o firma care detine o geanta, nu poti cere fonduri europene''. Premierul Emil Boc a declarat ca, inainte de a solicita fonduri europene, intreprinzatorii romani trebuie sa isi analizeze cu atentie capacitatea de absortie si bonitatea. Astfel, cei care doresc sa acceseze fonduri europene trebuie sa fie eligibili si pentru a primi credite bancare, prin care sa asigure partea lor de cofinantare a proiectelor demarate cu fonduri europene. In plus, a mai precizat seful executivului, sunt multe firme care au luat fonduri europene dar nu au fost capabile de a continua implementarea lor. Emil Boc a amintit ca statul va pune la dispozitia tinerilor fonduri pentru infiintarea de firme in 2011, scrie EVZ.

Si Traian Basescu si-a luat iPad. Dupa premierul Emil Boc si ministrii Elena Udrea si Daniel Funeriu, presedintele Traian Basescu si-a achizitionat si el iPad. Seful statului si-a luat dispozitivul electronic, care costa intre 500 si 800 de euro, la Bruxelles, unde a participat, vineri, la reuniunea Consiliului European. Principalele teme de discutie la reuniune au fost dezvoltarea politicii energetice comune si a inovarii, in beneficiul cetatenilor si companiilor din tarile membre. iPad-ul este deja o moda printre politicienii romani. Premierul Emil Boc, Elena Udrea, Daniel Funeriu si multi alti parlamentari si l-au cumparat demult, scrie Adevarul.

Oltean: "Blaga e un pic zelos". Multi membri marcanti ar putea sa faca mai mult decat au facut. Vicepresedintele democrat-liberal, Ioan Oltean, se distanteaza de atitudintea secretarului general al PDL Vasile Blaga, despre care spune ca a fost "un pic zelos", atunci cand i-a replicat presedintelui ca nu ia ordine din partea nimanui. "Vasile Blaga e un tip deosebit. Acolo a fost un pic zelos. In partid, nimeni nu ordona nimanui, nici mie, nici lui Boc, nici lui Blaga sau lui Videanu. Nimeni nu ordona. Intre noi exista colaborari, exista comunicare. Niciodata nu au fost ordine ale unuia sau altuia asupra unor lideri ai PDL si va spune unul care e acolo de 20 de ani si nici nu vor fi indiferent cine va candida si cine va fi presedintele partidului", a afirmat Oltean, citat de Gandul.

Marian Vanghelie, despre alianta PSD-PNL: "Pe mine e greu sa ma convinga cineva. Eu am principii". Vicepresedintele PSD si-a lasat colegii din conducerea partidului sa dezbata protocolul de functionare a aliantei cu PNL si a preferat o pauza in compania jurnalistilor. Dupa ce protocolul a fost votat, Vanghelie a lasat sa se inteleaga ca nu este incredintat de utilitatea noii platforme politice. Comitetul Executiv al social-democratilor, adica liderii de la centru dar si cei ai filialelor judetene, reuniti intr-o sedinta la Parlament, au validat prin vot protocolul care consfinteste constituirea aliantei dintre PSD si ACD (PNL -PC), care se va numi Uniunea Social-Liberala. Dupa vreo ora si jumatate, Vanghelie a cedat si a parasit sala de sedinta pentru a iesi sa stea de vorba cu ziaristii. El a recunoscut ca protocolul de functionare a aliantei PSD-PNL nu a fost distribuit participantilor inainte de inceperea reuniunii, scrie Adevarul.

In editorialul "Ponta anunta razbunarea ce va veni dupa Basescu", Mircea Marian scrie: "<>, a anuntat, luni, la Pitesti, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie. La doi pasi de el, presedintele partidului, Victor Ponta, il aproba si il incuraja. <>, a fost si promisiunea lui Ponta. Nu stim ce vor face PSD, PNL si PC, atunci cand vor ajunge la putere, cu cota unica. Nu stim ce program economic au, in afara de niste promisiuni de majorare a pensiilor fostilor generali din Securitate si armata. Dar liderii social-democrati ne-au spus clar ce se va intampla cu procurorii si judecatorii care si-au permis sa incerce sa-i pedepseasca pe coruptii din PSD: vor plati. Va mai aduceti aminte de planul pe care-l pregatise omul lui Vanghelie, senatorul Catalin Voicu, in cazul in care Geoana ajungea presedintele Romaniei?" Integral in EVZ.

In editorialul "Basescu si nota de plata", Ovidiu Marincea scrie: "Pentru Legea Educatiei, pentru masurile de austeritate, pentru toate nazdravaniile din ultimii doi ani, Traian Basescu si-a asumat raspunderea! Stiu, Emil Boc isi asuma oficial raspunderea, ca el e seful Guvernului, dar n-am spatiu sa ii mentionez pe amandoi. Raspunderea ca ce? Ca deciziile pe care ei le-au luat sunt bune? Si daca nu e asa, ce se intampla? Ca electoral, nu le mai pasa daca vor plati. Raspund dumnealor in vreun fel pentru ca economia tarii noastre este printre singurele din Europa care nu a trecut pe plus? In trimestrul al treilea din 2010, Romania si Grecia erau singurele doua tari care nu aveau crestere economica. Cine plateste pentru masurile tembele pe care le-a luat Guvernul in aceasta perioada? Evident, noi! S-atunci, pentru ce isi asuma raspunderea premierul si presedintele? Pentru criza economica din Romania va veni si nota de plata". Integral in Adevarul.