Iliescu despre demiterea lui Vanghelie: Mai, Victore! Victor Ponta l-a "executat" pe Marian Vanghelie de la sefia PSD Bucuresti. Iliescu spune, insa, ca primarul sectorului 5 nu a fost inlocuit si ca, de fapt, primeste ajutor de la biroul de coordonare impus de liderul partidului. PSD Bucuresti are nevoie de o noua strategie pentru a obtine la alegerile locale din iunie 2012 si alte voturi decat cele stranse in mod traditional, a fost explicatia pe care presedintele PSD, Victor Ponta, i-a oferit-o lui Marian Vanghelie, in prima sedinta a noii conduceri a filialei, aprobata de Comitetul Executiv luni seara, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Oana Niculescu - Mizil cere reluarea votului in cazul Vanghelie. Sefa organizatiei PSD Calarasi, deputatul Oana Niculescu - Mizil, ii va trimite azi secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, o scrisoare prin care ii va solicita reluarea votului in cazul Vanghelie, pe motiv ca social-democratii nu au stiut ca decid dizolvarea Biroului de conducere al filialei Bucuresti. Deputatul mai spune ca presedintele PSD, Victor Ponta, i-a indus in eroare pe membrii Comitetului Executiv, luni seara, intrucat nu le-a citit articolul din statut in baza caruia conducerea PSD Bucuresti urma sa fie preluata de un birou provizoriu. Potrivit acesteia, social-democratii au inteles ca voteaza doar infiintarea unui birou de coordonare care sa gestioneze activitatea celei mai puternice filiale in vederea campaniei electorale, scrie Adevarul.

Marian Vanghelie: "Stiti cat stau in PSD? Pana mor! Doar oligofrenii pot crede ca dupa 17 ani de munca plec din PSD". Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, fost lider al organizatiei de Bucuresti, a declarat ca va ramane in partid "pana moare". "Nu plec din PSD, eu am candidat independent si am venit inapoi cand partidul meu era in opozitie si nu m-am dus sa iau nici bani. Daca unii isi fac iluzii ca pot scapa de mine ca plec din PSD se inseala, mai avem cel putin 15-20 de ani de ramas cu totii in PSD, cu bune si cu rele. Stiti cat stau aici? Pana mor!", a declarat Vanghelie in aceasta seara, potrivit EVZ.

Ponta: E foarte posibil si probabil ca trei dintre sectoare sa aiba candidati la primarie de la PSD. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca este "foarte posibil si probabil" ca trei dintre Sectoare sa aiba candidati pentru functia de primar de la PSD in cadrul USL, el exprimandu-si dorinta ca PSD sa propuna candidati care sa castige primariile respective. "E aproape sigur ca vom avea candidati comuni ai USL si e foarte posibil si probabil ca trei dintre sectoare vor avea candidati de la PSD in cadrul USL. Si evident ca vreau sa avem trei candidati care sa castige cele trei primarii de sector, e foarte important", a spus Ponta. El a facut aceasta declaratie dupa discutiile cu conducerile organizatiilor PSD ale primelor trei sectoare, de prestatiile carora la ultimele alegeri nu s-a declarat multumit, scrie Gandul.

T. Ungureanu: Ponta s-a decis sa intruchipeze statuia vie a mitocaniei. Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu comenteaza pe blog declaratia lui Victor Ponta despre faptul ca presedintele Basescu isi cauta "sticla pe jos" la consultarile de la Cotroceni, spunand ca liderul PSD este "statuia vie a mitocaniei" si ca el este "mitocanul numarul 1 al PSD", nu Marian Vanghelie, relateaza NewsIn. "Am crezut mereu ca dl. Marian Vanghelie e nedreptatit. Acum a aparut dovada. Dl. Vanghelie a fost declarat in mod repetat Mitocanul nr.1 al PSD si, in consecinta, al Romaniei. Titlul e neavenit. Dl. Vanghelie trebuie sa returneze imediat medalia adevaratului cistigator: Victor Ponta", scrie Ungureanu, potrivit Romania Libera.

Vanghelie isi apara limbajul: A "ejacula", termen tehnic. Nu stiu daca 3% din parlamentari vorbesc foarte coerent. A "ejacula" este "si un termen tehnic", nu numai unul medical, si-a aparat limbajul fostul lider PSD Bucuresti, Marian Vanghelie. In cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Vanghelie a sustinut ca poate aduce si "o carte" care sa-i demonstreze spusele. Referindu-se si la desele sale greseli gramaticale, primarul de la 5 a sustinut ca nu este singurul politician care are astfel de carente in domeniu. "Nici 3% din parlamentari nu vorbesc corerent sau academic", s-a aparat Vanghelie, potrivit EVZ.

Senatorul Dan Sova: "Nu sunt tentat de sefia PSD Bucuresti". Nici Dan Sova, nici Miron Mitrea nu se arata interesati, cel putin declarativ, sa preia conducerea filialei Bucuresti, cea mai mare organizatie a partidului, dupa debarcarea lui Marian Vanghelie. In presa au aparut in ultimele zile speculatii potrivit carora cei doi senatori ar fi luati in calcule pentru a-l inlocui pe primarul "care este". "Nu am luat in calcul sa devin sef la PSD Bucuresti. Nu mi-a propus nimeni asa ceva, nu m-am gandit la asa ceva. Am fost luat prin surprindere de ceea ce au dat ziarele. Nu stiu de unde a aparut un asemenea zvon", a declarat senatorul Dan Sova pentru "Adevarul".