Cine pica testul lui Traian Basescu. Boagiu, Igas, Ialomiteanu, Vreme si Borbely sunt ministrii care au performante modeste in ceea ce priveste absorbtia banilor pe care Uniunea Europeana ni-i pune la dispozitie. Din 2007 pana in prezent, Romania a reusit sa absoarba doar 12,4% din cele 19,2 miliarde de euro oferite de Uniunea Europeana. Restul de 87 de procente ar trebui absorbite in numai doi ani, altfel banii necheltuiti se pierd. Principalii responsabili sunt cautati in zona ministrilor. Ministrul care va pica testul absorbtiei fondurilor UE ar putea ramane fara portofoliu. Cel putin asa avertiza presedintele Traian Basescu acum trei saptamani, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum incurajeaza Parlamentul votul la doua maini. In ultimii patru ani, in comisiile de disciplina ale Parlamentului Romaniei s-au dezbatut doar doua cazuri de parlamentari care au votat si pentru absenti. Cei doi au scapat nesanctionati. Comisia a hotarat sa respinga propunerea de aplicare a sanc-tionarii domnilor Ciprian Florin Luca (PSD) si Vasile Berci (PNL) cu interzicerea participarii la lucrarile Camerei timp de o zi", concluzioneaza raportul de pe 21 iunie al Comisiei juridice de Disciplina si Imunitati din Camera Deputatilor, care a dezbatut cazul celor doi parlamentari filmati in luna martie a acestui an in timp ce votau si in locul altor colegi. Regulamentul Camerei prevede o pedeapsa maxima de suspendare de la lucrari timp de 15 zile, dar recomandarea a fost pentru o singura zi pe motiv ca cei doi se aflau la prima abatere. Chiar si asa, membrii comisiei au gasit de cuviinta ca deputatii care au votat la doua maini nu merita nici macar aceasta sanc-tiune minima, si au votat, cu majoritate de voturi (opt impotriva, sase pentru si sapte abtineri), ca recomandarea sa nu se aplice, anunta Romania Libera.

Elena Udrea: "Daca mama mea ar avea bani, as incerca sa o conving sa cumpere ceva si sa se apuce de turism". Intr-o postare sub titlul "Catre toti cei interesati de turismul romanesc: Acum e momentul sa investiti!", ministrul Elena Udrea scrie pe blogul sau ca, daca mama ei ar avea bani, ar incerca sa o convinga sa investeasca in turism. "Am spus, exagerand putin tocmai pentru a se intelege cat de paguboase sunt speculatiile pe care neprofesionistii presei aservite le fac, ca, daca mama mea ar avea bani, as incerca sa o conving sa cumpere ceva si sa se apuce de turism! ", scrie pe blogul sau ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, dupa o vizita pe care a facut-o in Tulcea si pe litoral, informeaza Gandul.

Deputatul Cristian Rizea, iubit de fosta sefa de la "Fonduri europene" si batut de sotul ei. Viata, cariera si ascensiunea politica a lui Cristian Rizea pot fi punct de plecare pentru un scenariu de film, mai ales ca personajul a capatat si o porecla savuroasa in lumea mondena a Capitalei, de care e preocupat in aceeasi masura ca si de cea politica. I se spune "Cristi Ferrari", fiindca a avut ambitia sa se afiseze cu un bolid de 200.000 de euro, trecut in acte pe numele soferului sau. "Golanasul pe care unii au avut nesabuinta sa-l faca deputat", cum l-a caracterizat unul din politicienii imbatraniti in salile Parlamentului pe colegul PSD-ist, este cercetat acum de DNA, ANAF si ANI. Averea detinuta, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de aproape 400.000 de euro, dar Cristian Rizea a pomenit in declaratia de avere venituri de doar 70.000 de euro. In plus, deputatul PSD este banuit si de spalare de bani, iar DNA il cerceteaza pentru deturnarea a 1,1 milioane de euro din fonduri europene, scrie EVZ.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de revizuire, Presedintia a preluat din observatii. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil proiectului de revizuire a Constitutiei, iar Presedintia a preluat o parte din observatii inainte de a trimite textul catre CCR, unele dintre ele referindu-se spre exemplu la hotararile CSM. Dupa cum reiese din compararea textului trimis la Curtea Constitutionala cu cel initial postat pe site-ul Presedintiei si cu observatiile Consiliului Legislativ, varianta trimisa CCR si, ulterior, Parlamentului, a preluat o parte din sugestiile CL. Pe de alta parte, altele, de fond, nu au condus la o modificarea a propunerii initiale sustinute de Traian Basescu, anunta Romania Libera.