Fostul procuror general Tanase Joita iese doar mort din casa statului. Procurorul a castigat in instanta dreptul de a locui pana la sfarsitul vietii in apartamentul inchiriat de la stat. Fostul procuror general al Romaniei, Tanase Joita, nu paraseste locuinta inchiriata de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) pe care o ocupa din 2001. Procurorul pensionar sus tine ca are dreptul sa locuiasca in apartamentul de pe bulevardul Unirii pana la sfarsitul vietii, deoarece ar fi locuinta de serviciu si nu de protocol. Culmea, trei judecatori i-au dat castig de cauza. In martie 2001, intre Regie si seful peste procurorii din Romania s-a semnat un contract care specifica clar ca acesta ocupa apartamentul din Unirii pe durata mandatului de procuror general, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Iliescu: Basescu rastamalceste Constitutia; pentru asta sunt masuri constitutionale, ca suspendarea. Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la modalitatea de desemnare a premierului sunt "rastalmaciri neconstitutionale". Iliescu a sustinut ca declaratiile lui Traian Basescu despre modalitate de desemnare a premierului sunt interpretari "neconstitutionale" ale legii fundamentale. "Domnul presedinte ar trebui sa se abtina sa mai faca astfel de rastalmaciri si interpretari ale Constitutiei, care devin neconstitutionale, iar pentru asta exista masuri constitutionale, ca suspendarea. Asa ca ar trebui sa se abtina sa mai faca astfel de declaratii", a spus presedintele de onoare al PSD. Intregral in Gandul.

Lavinia Sandru: Voi face impreuna cu Dan Diaconescu o noua constructie politica de stanga. Dan Diaconescu nu va intra in PIN, dar se pregateste de un parteneriat politic cu presedintele acestei formatiuni, Lavinia Sandru. Mai exact, cei doi vor sa formeze din cele doua partide pe care le conduc o noua constructie politica de stanga. "Nu ascund faptul ca lucram la un proiect prin care sa reusim sa coagulam o noua stanga in Romania capabila sa ofere o alternativa la stanga nereformata cu o multime de baroni, care, in opozitia in care se gaseste PSD alaturi de PNL nu au plecat din aceste partide.(...) Nu se pune problema intrarii lui Dan Diaconescu in PIN. Intentionam insa sa punem bazele unei noi miscari politice. Vom vedea exact cum, in perioada urmatoare, sa vedem ce se intampla cu partidul lui Dan, daca trece de Tribunal sau nu, informeaza EVZ.

Ponta: Basescu se vrea un Mubarak al Europei, dar mai degraba e fricos si joaca la cacialma. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu despre desemnarea premierului arata ca seful statului se vrea "un Mubarak al Europei", care sa scoata tancurile in strada dupa alegeri, potrivit Mediafax. Ponta a precizat ca articolul din Constitutie referitor la desemnarea premierului este de neinterpretat, in sensul ca, daca USL va obtine peste 50%, presedintele este obligat sa desemneze premierul propus de USL. "Ori Traian Basescu vrea sa se transforme intr-un Mubarak al Europei si sa scoata tancurile in strada dupa alegeri, ca sa nu desemneze premierul USL, ceea ce nu cred ca are curaj, ori joaca la cacialma, de frica, si incearca sa isi faca lui si PDL curaj. Lucrurile sunt foarte clare: daca USL obtine peste 50% va propune premierul, iar daca lui Basescu nu ii convine, poate sa isi dea demisia inainte sa fie suspendat", a declarat Ponta, relateaza Romania Libera.

Parlamentarii Puiu Hasotti si Marius Spinu sunt cercetati de ANI. Parlamentarii Puiu Hasotti si Marius Spinu sunt verificati de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), au declarat, miercuri, surse din institutie. "Am inceput investigatia dupa ce, in urma cu aproape o luna de zile, am primit doua sesizari de la doua persoane fizice care ne reclamau posibile nereguli in legatura cu averea celor dopi parlamentari. In prezent, suntem in faza in care am cerut documente de la institutiile care le detin", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din ANI. Integral in Adevarul.

USL nu schimba aritmetica localelor. Mult trambitatul scor national de 60-66%, pe care l-ar avea USL potrivit propriilor sondaje, nu ajuta PSD, PNL si PC sa smulga primarii si consilii judetene de la PDL si UNPR. Cu alte cuvinte, PDL si UNPR si-ar pastra, la alegerile locale din 2012, aproape toate orasele si judetele castigate in 2008. Uniunea Social-Liberala va castiga alegerile locale si parlamentare, liberalii isi vor dubla numarul actual de primari si de presedinti de CJ, iar USL depaseste 50% din intentiile de vot ale oamenilor chiar si in "judetele codase", in timp ce in judetele fruntase scorul bate spre 70%. Acesta este refrenul ultimelor luni, fredonat constant de liderii Victor Ponta si Crin Antonescu, scrie Romania Libera.

Candidatii social-liberali au probleme in fiefurile PDL. Conform sondajelor PSD centralizate, USL are potential de vot politic de peste 50% in judetele controlate de democrat-liberali, dar nu si candidati bine cotati pentru a folosi acest atu. USL beneficiaza de un potential de vot politic de 50-70% in cele mai multe judete, inclusiv in cele controlate de PDL, arata sondajele interne ale PSD. In ciuda acestui avantaj, USL duce lipsa de candidati capabili sa valorifice acest atu. In cazul primariilor resedinta de judet si al presedintilor de Consilii Judetene controlate de PDL, rezultatele propriilor sondaje releva lipsa de alternative eficiente la ac tualii ocupanti ai acestor functii. Cu o singura execeptie, nici un liberal sau social-democrat nu ar reusi sa sufle vreun scaun de edil sau de sef de CJ din cele detinute de democrat-liberali, informeaza EVZ.