Un avion s-a prabusit in cadrul unui show aviatic din Nevada. Zeci de persoane au fost ranite vineri, la Reno, Nevada, iar altii ucisi, dupa ce un avion care participa la un show aerian s-a prabusit in apropierea publicului, anunta AFP. "Este ca un masacru, ca si cum a explodat o bomba", povesteste un martor. "Un barbat era taiat in doua, era sange peste tot...Brate si picioare imprastiate...", a descris el. Potrivit presei locale, bilantul persoanelor ranite se ridica la 60, dintre care 30 sufera de rani grave. "Ni s-a spus ca ar putea exista morti", a declarat un purtator de cuvant din cadrul evenimentului pentru CNN. , facand referire la un numar important de victime. O inregistrare vechie a accidentului, difuzata la televiziunile americane si pe internet, arata avionul, un Mustang P-51, datand din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, cum se prabuseste in apropierea unei tribune. Totusi, este dificil de distins daca avionul s-a prabusit direct pe public sau in apropiere.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Dominique Strauss-Kahn, interogat de politia franceza, ar fi recunoscut ca i-a facut avansuri lui Tristane Banon. Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a revenit in Franta in aceasta luna, dupa incheierea anchetei in care era acuzat de violul unei cameriste, a fost interogat astazi de politia franceza, informeaza The Telegraph. O scriitoare in varsta de 32 de ani il acuza de agresiune si tentativa de viol. Tristane Banon sustine ca Strauss-Kahn a agresat-o si a incercat sa o violeze in timpul unui interviu acordat intr-un apartament din Paris, in 2003. Banon descrie cum economistul s-a napustit asupra ei asemenea unui "cimpanzeu", aceasta fiind nevoita sa se apere cu lovituri de picior si cu pumnii in timp ce fostul sef al FMI ii ignora tipetele. O sursa apropiata anchetei a declarat pentru revista franceza L'Express ca Strauss-Kahn a negat acuzatiile, insa a admis ca i-ar fi facut avansuri scriitoarei. "Potrivit lui Strauss-Kahn, atunci cand ea a venit sa-i ia interviu in februarie 2003, el a incercat s-o sarute gandindu-se ca ea este de acord", a afirmat aceeasi sursa. In momentul de fata, politia desfasoara o ancheta preliminara in cazul acuzatiilor lui Tristane Banon pentru a vedea daca exista suficiente dovezi in acest caz. Desi a vorbit presei despre presupusa agresiune si in urma cu patru ani, Tristane a depus plangere impotriva lui Dominique Strauss-Kahn abia la inceputul acestui an, dupa arestul acestuia.

Ucraina propune alternative pentru gazoductul South Stream. Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici propune construirea unui alt gazoduct in Ucraina in locul proiectului South Stream, transmite RIA Novosti. De cealalta parte, analistii sustin ca este putin probabil ca Rusia sa sustina aceasta idee, cu atat mai mult cu cat scopul sau este de a reduce riscurile de tranzit privind livrarea de gaze catre Europa. Ianukovici a declarat ca pretul gazoductul South Stream se va ridica in jurul valorii de 25 de miliarde de euro. "Noi propunem o solutie flexibila, ceea ce face ca proiectul South Stream sa devina inutil", a declarat presedintele ucrainean in cadrul YES (n.r. Yalta European Strategy), o retea internationala care promoveaza integrarea europeana a Ucrainei. Ianukovici sustine ca gazoductul ar costa de cinci ori mai putin daca ar fi construit pe un teren din sudul Ucrainei. Potrivit unui reprezentant al Gazprom, constructia South Stream in Ucraina ar fi practic nerecomandata din punct de vedere economic. Traseul initial al conductei prevede ca aceasta sa traverseze Marea Neagra, de la Beregovaya, un oras din Rusia situat la tarmul Marii Negre, pana in Bulgaria, iar de aici spre vestul Europei. "Este posibila construirea unui gazoduct care sa porneasca din Crimeea catre Marea Neagra, insa acest lucru pare absurd atunci cand unul se poate construi direct, adica de-alungul marii", a declarat Valery Golubev, directorul executiv al gigantului rus Gazprom. El crede, de asemenea, ca propunerea Ucrainei nu prezinta avantaje economice. Ca si North Stream, gazoductul South Stream urmareste sa reduca dependenta Rusiei fata de tranzitarea Ucrainei. In cazul in care cele doua conducte sunt construite, Ucraina va inregistra pierderi uriase din cauza reducerii tranzitului de gaze.

Silvio Berlusconi, pus in fata unor noi interceptari telefonice jenante. Noi interceptari telefonice cu premierul italian Silvio Berlusconi au fost facute publice, ca parte a unei investigatii intr-un caz de prostitutie, informeaza AFP. "Noaptea trecuta a fost coada in fata usii, au fost unsprezece, insa am oprit doar opt pentru ca eram epuizat, nu puteam face totul", declara Berlusconi intr-o inregistrare din 2009, intr-o conversatie cu Gianpaolo Tarantini. Opt persoane, printre care si Gianpaolo Tarantini, au fost acuzate joi de tribunalul din Bari pentru furnizarea de prostituate lui Silvio Berlusconi, in cadrul petrecerilor de la resedintele sefului de guvern. Potrivit tribunalului, cel putin 30 de tinere prostituate au fost aduse de Tarantini in casele premierului Berlusconi intre anii 2008 si 2009. In timp ce vorbea la telefon cu o femeie pe nume Marystell Polanco, Silvio Berlusconi afirma ca lucreaza ca sef al guvernului in "timpul liber". Premierul italian a negat insa acuzatiile, spunand ca nu are de ce sa-i fie rusine, iar dezvaluirile mass-media nu corespund realitatii.

Coreea de Sud: Un dezertor nord-coreean, arestat dupa ce ar fi incercat sa otraveasca un important activist anti-Phenian. Un dezertor din Coreea de Nord a fost arestat in Coreea de Sud, fiind suspectat ca planuia un atac cu otrava impotriva unui important activist anti-Phenian ce traieste in Seul, au anuntat vineri oficiali sud-coreeni, citati de HuffingtonPost. Procurori si oficiali din serviciile secrete sud-coreene au declarat ca nord-coreeanul, cunoscut sub numele de Ahn, a incercat sa-l asasineze pe Park Sang-hak, un alt dezertor nord-coreean care se afla in fruntea unei campanii de trimitere in Coreea de Nord a unor fluturasi ce contin mesaje impotriva conducerii de la Phenian. Doi oficiali sud-coreeni au refuzat sa confirme o informatie relatata de agentia Yonhap, potrivit careia Ahn transporta otrava in momentul in care a fost arestat. La inceputul acestui an, un tribunal din Coreea de Sud l-a condamnat la 10 ani de inchisoare pe un agent nord-coreean, gasit vinovat de tentativa de asasinare a lui Hwang Jang-yop, un fost membru al elitei comuniste de la Phenian, fugit din Coreea de Nord. Agentul a ajuns in Coreea de Sud afirmand ca e dezertor, insa a fost deconspirat in timpul interogatoriilor. Anchetatorii sud-coreeni nu au comentat pe marginea informatiilor prezentate de presa de la Seul ca Anh ar putea sa fie si el un agent infiltrat. Detaliile planului sau nu au fost facute publice, insa Park Sang-hak a spus ca aceasta a incercat sa aranjeze o intalnire intre ei. Ahn a fost arestat imediat. Daca va fi gasit vinovat, el risca sa fie condamnat la moarte. Arestarea lui Ahn a venit in contextul in care Coreea de Nord a criticat vehement activisti precum Park, amenintandu-i ca-i va bombarda din cauza ca trimit fluturasi anti-Phenian peste granita. Tensiunile dintre cele doua tari s-au amplificat in noiembrie trecut, dupa ce armata nord-coreeana a bombardat o insula ce apartine Sudului, omorand patru oameni. Ofcialii de la Seul afirma, de asemenea, ca Phenianul este responsabil pentru scufundarea unui vas de razboi sud-coreean, in martie 2010. Relatiile dintre Seul si Phenian s-au deteriotat dupa ce conservatorul Lee Myung-bak a devenit presedinte in Coreea de Sud, in 2008. In ultima perioada, Coreea de Sud si-a intensificat campania impotriva celor despre care crede ca ajuta Phenianul. Recent, procurorii au arestat cinci sud-coreeni banuiti ca spionau pentru Nord.