Scenariu socant: Talpes: In 13 iunie 1990, francezii au incercat sa schimbe guvernul. Radu Campeanu urma sa fie premier. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Ioan Talpes, a declarat, recent, la Giga TV, ca violentele din iunie 1990 au fost provocate de agenti straini, care isi doreau sa rastoarne guvernul de la Bucuresti sa-l numeasca pe Radu Campeanu prim-ministru. "In 13 iunie a fost o lovitura care urmarea sa sisteze ce s-a decis la 20 mai. Printre cei care au declansat violentele au fost agenti ai altor state, cum ar fi francezi, care doreau o alta formula de guvernare. S-au amestecat si rusii, dar nu prea tare, iar unguri au fost cu certitudine. In schimb, americanii n-au avut nimic de a face cu ce s-a intamplat", a declarat Ioan Talpes. Continuarea in Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Adrian Vasilescu, BNR: "Grecia nu renunta la euro!" Ce i-a spus consilierului un jurnalist grec. Grecia nu va parasi zona euro, orice s-ar intampla in urma alegerilor de duminica, iar BNR este pregatita sa apere stabilitatea financiara a romanilor, a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, intr-un interviu pentru EVZ.

Povestea decaderii Bacalaureatului romanesc. De la Spiru Haret si Constantin Angelescu la Daniel Funeriu si Liviu Pop. Rezultatele de la Bac de anul trecut vorbesc de la sine. Cu totii cunoastem actualul sistem educational. Cei mai multi ii simt lipsurile, ii cauta drepturile si se intreaba unde s-a produs ruperea si cine e de vina pentru decaderea adevaratului examen de maturitate. bucuresti.adevarul.ro a incercat sa afle cum am ajuns ''sa n-avem nevoie de filozofi, ci sa avem nevoie de barbieri" (Bogdan Voicu, sociolog). Sistemul de invatamant din Romania se organizeaza si prinde contur sub o forma unitara si nationala abia la sfarsitul secolului XIX, atunci cand Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite si al statului national Romania, reformeaza invatamantul romanesc si transforma stagiul primar de patru clase in invatamant obligatoriu, relateaza Adevarul.

Ambasadorul Greciei la Bucuresti: "Societatea greaca risca sa explodeze din cauza austeritatii". Grecia este, din punct de vedere social, un adevarat butoi cu pulbere din cauza masurilor succesive de austeritate care au impins rabdarea populatiei la extrem, avertizeaza, intr-un interviu acordat EVZ, ambasadorul elen la Bucuresti, Georgios Poukamisas.

Partid infrant la locale, caut sef pentru resuscitare. Vasile Blaga ar putea fi noul presedinte al PDL. Putini sunt cei care au facut declaratii privind preferintele lor pentru viitorul sef al PDL. Insa, numele care apare cel mai des in declaratiile de presa ale pedelistilor este Vasile Blaga, care, potrivit stenogramelor sedintei PDL de joi, a criticat dur actuala conducere a partidului. Liderul deputatilor PDL Mircea Toader il va sustine pe Vasile Blaga pentru functia de presedinte al partidului portocaliu, in cazul in care acesta isi va depune candidatura. Toader nu a exclus nici candidatura sa pentru o functie de vicepresedinte sau de secretar executiv, informeaza Adevarul.

"Vindecatorul" Mudava, facatorul de minuni al lui Ceausescu. A vindecat Mudava pe cineva vreodata? E un Petrache Lupu modern sau un impostor? Cum de comunistii i-au dat importanta? Din ignoranta, sau chiar avea puteri miraculoase? Azi o duce greu! Vorbeste de sine ca despre un "vindecator" miraculos. A fraierit zeci de mii de insi cu "puterile" sale miraculoase. Pana si clanul Ceausescu i-a cazut in plasa. Securitatea l-a prins cu fofarlica si l-a bagat la zdup. Noroc ca Revolutia l-a scos din parnaie. Prilej cu care s-a ales cu brevet de revolutionar. A luat-o de la cap si a escrocat alte zeci de mii de romani cu asa-zisele sale puteri tamaduitoare. A capatat curaj si a candidat la presedintia Romaniei. A obtinut doar 0,31% din voturi. Integral in EVZ.

Codul Muncii, modificat dupa pofta sindicatelor. La doar un an dupa ce Codul Muncii a fost flexibilizat, sindicatele forteaza intoarcerea la o forma mai rigida. Principalele nemultumiri ale sindicalistilor sunt durata perioadei de proba, posibilitatea incheierii de contracte pe perioada determinata si renuntarea la clauza prin care concedierea liderilor de sindicat era imposibila indiferent de motive. Ion Popescu, presedintele Confederatiei Sindicale "Meridian", spune ca au fost intalniri intre sindicate si reprezentanti ai guvernului privind modificarea Codului Muncii, potrivit EVZ.