Povestea lui ''Drogu''. Sapte ani de betie crunta in inima Deltei. Betivii au multe criterii de departajare. Unii sunt celebri, altii nu. Unii s-au lasat si s-au apucat iar. Multi mor tineri, altii o duc pana la batranete. Unii se rateaza, pe altii alcoolul ii face mari. Nichita Stanescu a fost geniu si a murit tanar, de ciroza. De Sinatra se zice ca a baut un kil de whisky pe zi, pana la 80 de ani. Humphrey Bogart musca din sticla. Dan Spataru a fost fruntas, dar n-a apucat batanetea. Un rocker de-al nostru s-a oprit, cat sa-si schimbe ficatul. George Best, de la Manchester United, s-a lasat de baut doar doua ore si a spus ca au fost cele mai mizerabile clipe din viata, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Romania risca sa piarda din nou trenul Schengen. Oficial UE pentru Gandul: Nu s-au facut progrese care sa schimbe pozitia tarilor ce se opun aderarii. Intrarea Romaniei in Schengen este pe punctul de a fi amanata din nou, fara un termen precis. Dupa devansarea deciziei pentru septembrie 2012 si apoi pentru martie 2013, in Comisia Europeana s-au pregatit deja parghiile pentru ca aderarea sa nu aiba loc mai devreme de toamna anului viitor, au declarat pentru Gandul surse diplomatice. Raportul care ar putea pune noi bariere Romaniei si Bulgariei, dincolo de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) din Justitie invocat deja Olanda si de Germania, se va afla joi pe masa Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne (JAI), la Bruxelles.

DW: Linsaj mediatic in varianta romaneasca. Sub acest titlu, care trimite la sistematicele discreditari, calomnieri si defaimari ale personalitatilor independente sau din opozitie, a aparut in FAZ un amplu articol despre campania electorala din Romania. Articolul, semnat de Karl-Peter Schwarz, un excelent cunoscator al realitatilor politice romanesti, isi incepe turul de orizont al denigrarilor 'marca Antena 3' cu seful uneia din cele mai importante institutii ale statului de drept romanesc, in speta cu seful ANI, Horia Georgescu. Continuarea pe Deutsche Welle.

Cum ar putea obtine Nastase un "discount" de 30 de zile din pedeapsa de 2 ani de inchisoare din dosarul Trofeul Calitatii. Avocatul Ion Cazacu a declarat luni, la Gandul LIVE, ca, din calculele sale, Adrian Nastase ar putea beneficia de o reducere de 30 de zile din pedeapsa pentru ca a prestat activitati intelectuale. Avocatul a precizat ca Nastase a participat in penitenciar la dezbateri pe teme de drept si politice si ca in baza acestora i se vor scadea 30 de zile din sentinta de doi ani de inchisoare data de completul de cinci judecatori a Curtii Supreme.

Ce fac europarlamentarii romani cu cei 4.300 de euro pe luna alocati birourilor din teritoriu. Fiecare reprezentant al Romaniei in Parlamentul European primeste lunar cate 4.300 de euro pentru ''acoperirea cheltuielilor din Romania si pentru costurile de administrare a birourilor". Cu toate acestea, RL a constatat ca, in multe cazuri, europarlamentarii nu si-au deschis deloc birouri in tara sau au mimat deschiderea unor cabinete in sediile propriilor partide. Pe europarlamentarii Adina Valean, Daciana Sarbu, Elena Basescu sau Ramona Manescu nu ii poti gasi la munca in tara nici daca dai cu tunul. Continuarea in Romania Libera.

Agonia limbii romane in Transnistria. Va spunem povestile dramatice ale profesorilor din Transnistria, care se lupta sa predea in romaneste. Ele dau nastere unor intrebari: ce mai inseamna limba romana pentru cei care pot sa o vorbeasca liber? Mai inseamna ceva? Republica Moldova nu e pregatita pentru a intra in Uniunea Europeana. Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a fost, saptamana trecuta, la Chisinau si i-a mangaiat pe cap pe moldoveni. ''Perspectiva europeana nu este tabu'' si ''mai importanta decat viteza este substanta progreselor'', a spus Barroso. Printre randuri, Europa e prin preajma, dar e totusi departe. Integral in Adevarul.

De la un stup la o industrie. Cum a ajuns Romania sa aiba primul Combinat Apicol din lume. Omul care si-a depasit epoca - Veceslav Harnaj - a transformat apicultura din Romania intr-o adevarata industrie si, mai mult, a realizat o asociere intre apicultori, de tip privat, in plin comunism. La sfarsitul anilor '70, un oaspete strain venit la Combinatul Apicol din Baneasa il intreba pe Vceslav Harnaj, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, cum a fost posibil, din ce resurse anume, sa se faca un adevarat mastodont industrial, relateaza Romania Libera.