Jurnalistii Sorina Matei si Catalin Priscariu au scris vineri pe blogurile lor analize legate de cazul Robert Cazanciuc - Elisabeta Ponea. Reamintim ca, asa cum a scris HotNews.ro joi ca ministrul Justitiei a propus-o in 2013 la o functie cheie in DNA pe sotia inspectorului Ponea, retinut de procurorii anticoruptie in dosarul Duicu. Cazanciuc a declarat ulterior ca nu a facut aceasta propunere, iar Sorina Matei si Catalin Prisacariu arata neconcordantele dintre declaratiile si actiunile lui Cazanciuc si spun ca CSM trebuie sa faca lumina in acest caz.

Sorina Matei: singurul care poate face lumina este Consiliul Superior al Magistraturii

Sorina Matei scrie ca "ministrul Cazanciuc neaga vehement si repetat ca a propus-o pe Elisabeta Ponea pentru o functie de conducere in DNA. Mai mult, spune textual si insista ca propunerile sale au fost doar pentru procurorii care sunt acum in functie. Iar asta este nici mai mult, nici mai putin, decat o grosolana minciuna. Pentru ca pe ministrul Justitiei, nu numai ca il contrazic vorbele dar, mai ales, il demoleaza faptele. Doua luni - Septembrie si Octombrie 2013- acelasi ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc a insistat, prin propuneri si razgandiri in scris, verbale, uneori inexplicabile dar succesive, sa faca schimbari importante in structura de conducere a DNA".

Jurnalista face si o cronologie a actiunilor intreprinse de ministrul Cazanciuc si trage concluzia ca "in tot acest caz, al neadevarurilor spuse de Ministrul Justitiei in stransa legatura cu o nominalizare facuta chiar de el care periclita serios Justitia in Romania, vulnerabilizand dosare, speta care acum este chiar in investigarea DNA, singurul care poate face lumina este Consiliul Superior al Magistraturii".

Citeste aici tot articolul Sorinei Matei

Catalin Prisacariu: Cazanciuc trebuie sa-si piarda calitatea de ministru al Justitiei

Si Catalin Prisacariu trece in revista declaratiile si actiunile lui Cazanciuc si ajunge la concluzia ca "intentia lui Cazanciuc ramine: ministrul Justitiei ar fi propus pentru o functie de conducere in DNA un om la <> (ca sa nu-i spun presiune politica) unui baron local PSD. Iar intentia, stie orice procuror (pina si Cazanciuc, care a fost un procuror mediocru), se pedepseste. Dar Robert Cazanciuc nu are nici o calitate in dosarul DNA al lui Duicu si asociatii lui penali. Cazanciuc, insa, are o calitate in Guvern: e ministru al Justitiei. Acum, trebuie sa-si piarda aceasta calitate. Fie prin demisie, fie prin demitere."

Citeste aici tot articolul lui Catalin Prisacariu