Botez cu valută falsă la restaurantul „Palace” aparţinând familiei baronului Adrian Duicu. Aproape 1500 de euro falşi au ajuns pe piaţa din Mehedinţi după ce în urma unui botez, tatăl copilului a achitat cheltuielile de organizare cu bancnote de 100 de euro false. Suma respectivă a ajuns la firma de decoraţiuni şi la localul familiei preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acolo unde s-a organizat botezul. Totul a ieşit la iveală când proprietara firmei de decoraţiuni a mers la casa de schimb. Acum poliţiştii anchetează cazul. Doi părinţi au rămas stupefiaţi când s-au trezit că banii pe care i-au primit la botezul fetiţei lor pe care l-au făcut în ziua de Florii sunt falşi. Oamenii i-au plătit cu banii respectivi şi pe cei care îi ajutaseră să organizeze petrecerea, o tânără care făcuse aranjamentul sălii, dar şi pe cei care le închiriaseră restaurantul. Firul banilor probabil că s-ar fi pierdut, dacă tânăra nu trebuia să-şi plătească furnizorii şi nu s-ar fi dus să schimbe banii. Ea spune că i s-a tăiat respiraţia când casierul de la casa de schimb valutar a reţinut-o pentru că banii erau falşi şi a anunţat poliţia, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Uzina de tramvaie este in paragina, sefii si-au acordat sporuri. Atelierele RATB, care in anii '70 livrau garnituri pentru multe orase din tara, au ajuns o ruina. Angajatii vin cu unelte si manusi de protectie de acasa, ca sa "carpeasca" vechiturile. Uzina Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), in care ar trebui reparate tramvaiele, mai are un pic si se prabuseste, la propriu, iar oamenii isi cumpara manusi si unelte ca sa mai repare tramvaiele care sunt un adevarat pericol public. In tot acest timp, sefii Regiei au decis sa isi acorde sporuri, iar in ultimii trei ani au fost angajati aproape 1.000 de oameni - in contextul in care institutia figureaza ca fiind cel mai mare datornic la stat. ReporteriiEVZau patruns in uzina care este situata pe strada Doctor Grozovici, in sectorul 2 al Capitalei.

Ministrul Le Foll: Parisul vrea sa-i determine pe romi sa se intoarca de unde vin, in Romania sau Bulgaria. Purtatorul de cuvant al Guvernului francez Stephane Le Foll, ministru al Agriculturii, a cerut marti respectarea "regulilor si principiilor" in legatura cu o nota interna privind recenzarea si evacuarea romilor dezvaluita de Le Parisien-Aujourd'hui en France, relateaza ziarul in editia electronica. Un document confidential care provoaca scandal, aceasta nota de la Comisariatul de Politie din arondismentul al VI-lea al capitalei franceze recomanda "evacuarea sistematica" a familiilor de romi, provocand un val de reactii. Intrebat de postul RTL in acest sens, Le Foll a parut sa ocoleasca un raspuns. "Politistii sa intocmeasca note in care sa spuna "iata, noi credem ca ar trebui sa fie facut cutare sau cutare lucru, raportat la o realitate", a declarat el. "Avem reguli, exista principii, exista la nivelul Prefecturii de Politie misiuni si obiective date", adauga el, informeazaGandul.

DW: Romania neconfesabila. In 1990 au avut loc 992 265 de avorturi, in anul urmator 866 934 si numarul a scazut constant de-a lungul anilor ajungand in 2011 la 102 896 si in 2012 la 87 477. Statistica aceasta este foarte rar evocata in presa, caci ea exprima o realitate dramatica, smulsa din cea mai protejata intimitate a societatii romanesti. In primii 13 ani de dupa caderea regimului comunist, numarul de avorturi a fost mai mare decat al copiilor nascuti vii in fiecare an, tendinta inversandu-se abia din 2004. De atunci avorturile continua sa scada, ajungandu-se in 2012 (ultimul pentru care INS are date complete), la 435 de copii avortati pentru o mie de copii nascuti vii. E foarte limpede ca situatia din Romania cunoaste o evolutie pozitiva. Tendinta aceasta descrescatoare, care poate fi intalnita si la celelalte tari intrate recent in UE, pare foarte bine instalata. Daca va continua, nu este exclus ca peste 4-5 ani rata avorturilor sa fie mult mai mare in Spania, de exemplu, unde s-a produs cea mai mare crestere din ultimul deceniu, scrieDeutsche Welle.

Interviuri cu scriitori. Petru Popescu: "In America am castigat din romanul Almost Adam aproape patru milioane de dolari in primii doi ani, dupa publicare". Acesta este , probabil, cel mai complex interviu pe care l-a acordat marele scriitor Petru Popescu in ultimii patruzeci de ani, de cand a parasit Romania. Poate sensibilizat de o fotografie, el a acceptat sa ne povesteasca ce a mai facut in literatura mondiala, ce sunt copiii lui si cum se simte la varsta de 70 de ani. Amintirile despre casa copilariei, unchi si matusi, nu in ultimul rand bunici, despre parinti si fratele lui geaman, parerile despre scriitori romani, de azi si de aiurea, caci adevaratii scriitori nu mor niciodata, au serioase sanse sa transforme un , teoretic, efemer interviu de ziar intr-un moment de istorie literara. Integral inEVZ.

Cum traiesc romanii din Transnistria intensificarea conflictului din Ucraina. Ion Iovcev si Raisa Padureanu, directorul si directorul adjunct al singurului liceu romanesc din Tiraspol, au venit in studioul Adevarul pentru a povesti cum resimt romanii din Transnistria, zona separatista aflata sub controlul pro-rusilor, eventualitatea unui razboi civil in Ucraina si cat de real este riscul ca scenariul Crimeea sa se repete si in Republica Moldova. Despre Transnistria s-a spus in nenumarate zone ca este un barometru care arata cum evolueaza relatiile Rusiei cu Europa. Au fost vremuri in care a intra in Transnistria insemna a-ti pune viata in pericol, au fost insa si perioade mai relaxate, cand prin asa-zisa vama a separatistilor se trecea in cateva minute. Romanii care locuiesc acolo au resimtit fiecare schimbare de atitudine pe axa Moscova-Bruxelles-Washington. La scurt timp dupa ce Moldova a parafat acordul de asociere si liber schimb cu UE, la Liceul Lucian Blaga din Tiraspol s-au intensificat presiunile. Cand secretarul american de stat John Kerry a vizitat Republica Moldova, Iovcev a fost arestat sub acuzatii false, informeazaAdevarul.

Rabla 2014. Peste 15.500 de tichete, disponibile după o săptămână de la începerea programului. Peste 15.500 de tichete, dintr-un total de 17.000, sunt disponibile după o săptămână de la începerea programului Rabla 2014, informează Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC). Potrivit sursei citate, la o săptămână de la lansarea oficială a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014 pentru persoane fizice, până marţi, ora 9.00, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) erau înregistrate 1.462 de rezervări, dintre care: 1.421 de rezervări ale căror date au fost verificate şi validate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (MAI), trei rezervări în curs de verificare, iar 38 de rezervări au fost invalidate, din cauza datelor completate greşit sau eronate). Conform centralizării, marţi, în sistemul informatic al AFM, din cele 17.000 de tichete mai sunt disponibile 15.538, scrieGandul.