Relu Fenechiu cere revizuirea pedepsei din dosarul "Transformatorul". Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, cere revizuirea pedepsei primite in dosarul "Transformatorul". Acesta a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Cererea se judeca, astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit Codului de procedura penala (Cpp), o solicitare de revizuire trebuie intemeiata pe probe noi, potrivit Digi24.ro. Astfel, judecatorii vor analiza daca aceasta conditie ceruta de Cpp este indeplinita, procedura care va fi parcursa fara citarea partilor. In aceste conditii, nu este de asteptat ca Reluz Fenechiu sa fie adus din penitenciarul Iasi unde executa pedeapsa. La sfarsitul lunii ianuarie, Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv de catre instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul" si s-a predat Politiei Judetene Iasi, fiind incarcerat in arest alaturi de fratele sau, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian. In 2 februarie, Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Chef organizat de primarul din Busteni pentru fiul lui Fidel Castro: "Vreau sa beau, sa ma simt bine/ Cu-Alejandro langa mine/ Chiar daca ne duci cu duba/ Vreau sa mergem toti in Cuba". Alejandro Castro, unul dintre fiii fostului presedinte cubanez Fidel Castro, este, in aceasta perioada, intr-un periplu pe meleaguri romanesti. Dupa ce a petrecut cu Radu Mazare, in Mamaia, Castro Jr. si-a petrecut weekend-ul pe Valea Prahovei: cu lautari, in Busteni, se mandreste primarul Emanoil Savin. Daca el le-a dat gazdelor trabucuri cubaneze, Castro cel tanar a primit in schimb dulceata "Simona Halep" si vin in editie limitata pentru nunta lui Lucian Bute. Au baut, au mancat si au cantat cat i-a tinut vocea: nu oricum, ci cu versuri facute special pentru oaspetele cubanez, de la care gazdele, in frunte cu edilul din Busteni, spera la o invitatie. Caci, dupa cum i-a cantat Savin lui Castro junior: "Si venim noi fuga, fuga// Daca tu ne chemi in Cuba", anuntaGandul.

Au luat nota 10 la titularizare, insa nu au loc la catedra. Cum ii descurajeaza statul pe profesorii cu adevarat capabili. In fiecare an, reclamam lipsa profesorilor pasionati din scolile romanesti, dar in acelasi timp descoperim ca autoritatile ii descurajeaza pe cei cu adevarat capabili. Va dam exemplul unor dascali care, desi au luat 10 la examenul de titularizare, nu au posturi, asa ca sunt nevoiti sa faca zilnic naveta. Ridicol este ca in multe cazuri primariile uita sa le deconteze si banii de transport. Catalin Lazar a luat 10 la titularizare, dar pentru ca nu s-a eliberat nicun post tot suplinitor a ramas. Zilnic bate aproape 40 de kilometri. Pleaca din Cisnadie la Sibiu, unde preda la doua licee, apoi merge si in comuna Rasinari, informeazaStirileProtv.ro.

DW: Idiotii utili si servilismul presei libere. Un cunoscut realizator de televiziune (Robert Turcescu, B1TV) a marturisit ca este ofiter acoperit al unui serviciu de informatii. Concluzia fireasca este evidenta, desi putini vorbesc despre ea. Este stranie mentalitatea de populatie captiva pe care o manifesta presa romaneasca. Cu foarte putine exceptii, ziaristii care s-au exprimat in ultimele zile au dat de inteles ca nu vad nimic anormal in practica infiltrarii si ca admit acest lucru ca pe un serviciu patriotic. Se neglijeaza insa ca "patriotismul", asa cum s-a vazut prea limpede in cazul ziaristului de la B1TV, primeste interpretarile cele mai partinitoare si ca optiunile politice personale pretind, in mod ilicit, ca ar privi chestiuni de siguranta a statului. Anomalia fara egal este ca un ofiter al unui serviciu de informatii face o stridenta politica partizana cautand sa distorsioneze formarea libera a optiunilor electorale. Or, in acest caz, serviciile de informatii incalca in mod grav legile si Constitutia, caci ele nu au dreptul sa faca politica, scrieDeutsche Welle.

Ofiter acoperit si ziarist nu merg impreuna. Iesirea aiuritoare de duminica seara a lui Robert Turcescu, spovedanie sau ce-o fi ea, redeschide o discutie care merita purtata calm, in ciuda nebuniei din jur. Calmul e valoros mai ales cind nebunia e la putere. Povestea agentilor acoperiti din presa. "Pina la urma, care-i problema? Turcescu a fost ofiterul unui serviciu secret romanesc si si-a facut in paralel si treaba de jurnalist!", spun mai multe voci din public si chiar din media. Cum care-i problema? Problema e ca misiunile si cultura acestor doua meserii se bat cap in cap. Angajatii serviciilor de informatii se ocupa cu secretele, jurnalistii, cu dezvaluirea secretelor. Integral peTolo.ro.

Ondine Ghergut: Oprea l-a deconspirat pe Turcescu. Botos i-a dat dosarul lui Ponta? Jurnalista Ondine Ghergut de la Romania Libera analizeaza cazul Robert Turcescu, atragand atentia asupra rolului jucat in intreaga poveste de actualul ministru de Interne Gabriel Oprea (fost ministru al Apararii), dar si de Ilie Botos, fost sef al Directiei de Informatii Militare, actualmente consilier al lui Victor Ponta, anuntaReportervirtual.ro.

Galerii de fotbal sau armate de mercenari? "Ultrasii" lui Dinamo sunt folositi in scopuri politice, cei ai Stelei in rafuielile finantatorului. Petrolul isi cumpara loialitatea, iar Rapid a imbogatit liderii suporterilor. Evenimentul organizat de premierul Victor Ponta sambata, cu prilejul lansarii candidaturii la presedintie, a reprezentat o stire si pentru lumea fotbalului. La cateva ore dupa adunarea de pe National Arena, suporterii lui Dinamo Bucuresti au afisat o serie de bannere prin care contestau puternic prezenta in grupul de sustinatori PSD a lui Elias Bucurica, seful de galerie din Stefan cel Mare. Acesta din urma s-a ocupat, alaturi de alti membri ai galeriei lui Dinamo, de coregrafia pregatita pentru Victor Ponta. Din acest motiv, la meciul Dinamo - CSMS Iasi, galeria prezenta in tribunele stadionului din Stefan cel Mare a afisat mai multe mesaje anti-Ponta si anti-Bucurica, scrieProsport.