Revolta tinerilor: Atac dur la electoratul de “sacoşă”! Aţi făcut din noi o generaţie de secretare, vânzători, drogaţi, curve cu facultate şi de asistaţi social. Aşteptaţi să murim tot noi tinerii, că să va fie bine tot vouă? Din ce în ce mai multe de mesaje care exprimă revoltă la adresa clasei politice sunt postate de tineri pe reţelele de socializare. Declicul s-a produs în ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, când foarte mulţi tineri din centrele universitare au fost împiedicaţi să voteze la fel ca miile de români din diaspora. Un astfel de mesaj, semnat Victoria, tinde să devină un nou viral pe reţelele de socializare. Victoria taxează dur electoratul de “sacoşă” şi îl învinovăţeşte că, din nepăsare şi calicie, distruge viitorul ţării pentru o sticlă de ulei şi un pachet de macaroane, noteaza Nasul.tv.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Femeia din Vaslui filmata bauta alaturi de copiii ei e banuita si de trafic de minori. DIICOT va cerceta cazul in continuare. Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate intervin in cazul femeii din Vaslui care a fost filmata bauta, in timp ce mergea impleticindu-se catre casa, cu doi copii speriati langa ea. DIICOT-ul va cerceta daca mama inconstienta poate fi acuzata si pentru trafic de minori. Femeia a primit bani ca sa isi lase fiul de 14 ani sluga la o ferma. Dupa ce au fost difuzate imaginile cu mama denaturata, sapte dintre copii au fost luati din mizeria crunta de acasa si dusi intr-un centru de plasament. Mai mult pe StirileProtv.ro.

Spaga lui "Mitica Ceferica' pentru directorii de la Caile Ferate: bani si vacante de lux. Directorii subordonati lui Calin Mitica dadeau bani grei si atentii unor inalti functionari angajati la firme de stat, pentru ca societatile milionarilor sa castige contracte publice sau pentru protectie. Detalii inedite apar in referatul procurorilor DNA, prin care s-a cerut arestarea milionarului Calin Mitica, patronul companiei Transferoviar, si a altor sase persoane. Judecatorii au respins cererea, dar procurorii DNA au contestat sentinta, potrivit EVZ.ro.

Romania, Moldova si fostele republici sovietice, intre vest si o gaura neagra. Cum se explica votul straniu al basarabenilor in alegerile romanesti? Si ce rol joaca Rusia in acest scrutin? Dar in criza guvernamentala din Georgia? Si ce e de facut? Mintiti sistematic, dezinformati si momiti sistematic cu nationalism pe cat de vitriolic, pe atat de ieftin, multi cred in Romania, sau in Republica Moldova ca problema lor ar fi una de tip national. In urma diversiunilor si propagandei din ultimii ani, unii se tem de rusi, cand ar trebui sa-i inspamante Putin. Altora le e frica de romani, desi ar trebui sa-i inspaimante doar extremistii care tind la Bucuresti sa calce pe cadavre ca sa ajunga la putere, scrie Deutsche Welle.

Cum coace Tariceanu majorarea cotei unice si care este fiscalitatea in alte tari din Europa. Aflat in capul listei cu nominalizari pentru functia de premier in cazul in care Victor Ponta ar castiga alegerile prezidentiale, Calin Popescu Tariceanu crede ca o reanalizare a nivelului cotei unice, in sensul cresterii, este necesara pentru a avea investitii publice mai mari. In plus, spune fostul premier, Romania are cea mai scazuta fiscalitate din Europa. Integral pe Adevarul.ro.

Luxemburg, placa turnanta a evaziunii fiscale. O ancheta internationala fara precedent in analele fiscale luxemburgheze, efectuata de Consortiul international al ziaristilor de investigatie " ICIJ " a descoperit mii de documente ce demonstreaza cum unul dintre cele mai mici state din UE a incheiat acorduri secrete cu unele din cele mai mari multinationale, contribuind la salvarea lor de la impozite de miliarde, in detrimentul vecinilor si aliatilor. Dezvaluirile risca sa intunece instalarea noii Comisii Europene sub conducerea fostului premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, informeaza RomaniaLibera.ro.

Bunica operata la piciorul drept desi a ajuns in spital cu piciorul stang rupt. Explicatia medicului in fata familiei. Gafele din sistemul romanesc de sanatate sunt incalificabile si din ce in ce mai dese, potrivit StirileProtv.ro. La Baia Mare, o bunica de 85 de ani a fost operata la piciorul drept, desi femeia isi rupsese piciorul stang. 3 zile mai tarziu o nepoata a gasit-o chirchita de durere si a realizat ce se intampla. Drept urmare, femeia a fost dusa inapoi in sala, iar acum are doua tije. Medicul responsabil este chiar seful sectiei de ortopedie. Le-a spus rudelor ca regreta dar este foarte obosit.

Totul despre dosarul electronic de sanatate: "O persoana careia i s-a deschis dosarul are la dispozitie 48 de ore pentru a-si stabili o parola". Completarea datelor medicale in dosarul electronic de sanatate devine obligatie de serviciu pentru medicii din Romania, indiferent ca lucreaza la stat sau la privat. La aceste date nu au acces decat pacientii si medicii curanti. Toti romanii, indiferent ca sunt sau nu asigurati, vor avea un dosar electronic de sanatate (DES), in care toti furnizorii de servicii medicale, indiferent ca vorbim de medicii de familie sau de cei din spital, vor fi nevoiti sa scrie datele medicale ale bolnavului. Citeste mai mult pe Adevarul.ro.