Teroristii de la Revolutie, prostie crasa sau diversiune? Generalul Dan Voinea, cel care a facut ancheta in cele mai multe dosare, spune raspicat: "Nu au existat!". Generalul in rezerva Dan Voinea, fost procuror militar, dezvaluie in interviul dat lui Dan Andronic, amanunte din culise despre caderea dictatorului Nicolae Ceausescu. "Nu am avut teroristi, pentru ca nu existau. Nu au existat teroristi. Toate dosarele cu suspectii retinuti ca teroristi au fost verificate de procurori. Eu am avut patruzeci si ceva de dosare", afirma Dan Voinea in interviul acordat EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

PSD pregateste din nou "martea neagra". Ponta vrea sa opereze Codul Penal. Actuala majoritate parlamentara, stransa in jurul PSD, intentioneaza sa modifice Codul Penal, in sensul in care vrea sa-i constranga pe judecatori sa decida mult mai greu masura arestului preventiv. Altfel spus, "martea neagra" se intoarce in Parlament, intr-o versiune putin mai moale. Valul de politicieni arestati i-a facut pe liderii partidelor de la Putere sa se gandeasca la un set de masuri prin care sa le mai puna frana procurorilor. Integral in Adevarul.

Cel mai bun sistem de invatamant din lume scoate materiile clasice din programa. Ce vor studia elevii finlandezi. Sistemul de invatamant finlandez, recunoscut ca fiind cel mai bun din lume, va cunoaste in urmatorii ani una dintre cele mai radicale reforme prin care materii clasice precum matematica sau istoria vor fi eliminate si inlocuite cu studiul unor teme sau fenomene. Promotorii acestei idei spun ca schimbarea reprezinta de fapt o adaptare a educatiei la felul in care a evoluat lumea in care traim, in conditiile in care pentru finlandezi principala menire a scolii este de a-i pregati pe copii pentru viitor. Continuarea in Gandul.

Putin va porni cel de-al treilea razboi mondial. Lech Walesa, liderul miscarii sindicale poloneze care a luptat impotriva comunismului si a Razboiului Rece, a declarat public ca Vladimir Putin este pe cale de a porni Cel De Al Treilea Razboi Mondial. La revenirea dupa o absenta publica ce a durat zece zile, Vladimir Putin a ordonat desfasurarea in Crimeea un unei flotile de bombardiere strategice Tupolev 22-M3, purtatoare de rachete nucleare. In acelasi timp, surse militarea au confirmat faptul ca sisteme de rachete Iskander, despre care se spune ca ar putea penetra scutul american antiracheta, au fost deplasate, in cadrul unei aplicatii ale armatei rusesti, in regiunea Kalinigrad, la granita cu Polonia si Lituania, scrie Capital.

Medicamente ieftine, cu acelasi efect ca cele scumpe promovate de farmacii. Care sunt si cat costa. Fiecare medicament scump de pe piata are si o alternativa mai ieftina, care are exact acelasi efect, subliniaza reprezentantii producatorilor de medicamente. Spre exemplu, Nurofenul, varianta mai scumpa, poate fi inlocuit in orice moment cu Ibuprofenul, medicament care este de patru ori mai ieftin. Concret, in momentul in care ajung la farmacie si cer o cutie de Nurofen, romanii sunt obligati sa scoata din buzunar peste 40 de lei pentru a achizitiona 24 de pastile. Asta in conditiile in care o cutie de Ibuprofen costa, in farmaciile de lant, aproximativ 10 lei, potrivit Adevarul.

Tsipras in vizita la Merkel - Grecia devine o prioritate absoluta. Raporturile dintre ministrii de Finante ai Germaniei si Greciei sunt macar temporar compromise. Asa ca Angela Merkel s-a simtit datoare sa intervina. L-a invitat pe omologul sau elen, Alexis Tsipras, la Berlin, sa discute despre diversele scenarii, pornind de la reforme si terminand cu intrarea Greciei in faliment. Modul de tratare a celui mai dificil pacient din zona euro nu este doar apanajul expertilor in domeniul financiar. Terapia aplicata maladiei economice grecesti, un tel declarat al UE, presupune mai intai nervi de otel. Un comentariu Deutshe Welle.

Mazare se joaca de-a demisia la primarie. Intr-o miscare care nu a surprins, Radu Mazare a anuntat, saptamana trecuta, ca a renuntat la toate functiile politice pe care le detinea in PSD, inclusiv cea de presedinte al Organizatiei Judeteane Constanta. Cu o singura exceptie: cea de simplu membru. Gestul sau vine la numai cateva saptamani dupa ce unul din fratii sai, Alexandru Mazare, senator PSD, a plecat din partid si s-a alaturat formatiunii lui Mircea Geoana, noteaza Romania Libera.