In timp ce increderea romanilor in Parlament scade constant, nici parerea alesilor nu mai este atat de buna, cand vine vorba despre institutiile statului. De exemplu, un senator UNPR a explicat pentru Gandul ca marea problema este existenta unor grupari infractionale in toate institutiile, inclusiv in Parlament, fiind vorba despre un procent de aproximativ 10%. Din cauza acestor retele care au legaturi cu lumea interlopa, sustine Ionel Agrigoroaei, si increderea in institutii scade. Problema ar putea fi rezolvata simplu: "salarii decente, de minimum 3.500 de euro", la schimb cu pedepse cu inchisoarea de pana la 30 de ani pentru politicienii corupti.

Dupa ce in ultimele zile, deputata PNL Steliana Miron a fost in centrul atentiei pentru o declaratie in care marturisea ca indemnizatia de parlamentar nu i-ar ajunge nici pentru coafor, a venit si randul unor alti alesi sa sublinieze problema salariilor mici de care beneficiaza parlamentarii.

Senatorul Ionel Agrigoroaei, fost coleg de partid cu Steliana Miron, pe vremea cand amandoi erau alesi pe listele PPDD, marturiseste ca increderea sa in institutiile statului a scazut din cauza "gruparilor infractionale", prezente inclusiv in Parlament.

"Eu am avut permanent incredere in toate institutiile statului si am in continuare. Dar 5%, 3%, 10% din cei care fac parte din gruparile infractionale din institutiile statului, e valabil pentru orice institutie, compromite rolul compromite eficienta, credibilitatea tarii noastre si afecteaza foarte mult cetatenii nostri prin acest fapt. Acele retele, grupuri infractionale care sunt instalate in toate structurile statului, incepand de la Parlament, acele persoane, urmarind interese personale si coordonand retele infractionale pe evaziune fiscala, pe a influenta legile pentru anumite grupuri de interese, pentru a sustine anumite grupuri infractionale din lumea interlopa, pentru a fura statul, pentru a fura cetateanul roman, alea sunt probleme serioase de siguranta nationala. Chiar daca sunt rezultate notabile in ultimii ani, totusi sunt probleme foarte grave, se acutizeaza si mai mult lupta intre aceste grupuri infractionale, a interlopilor si a institutiilor statului, fac referire la oamenii corecti", a declarat el pentru Gandul.

In opinia senatorului, indemnizatia mica duce si la neincrederea in institutia Parlamentului asta pentru ca, sustine senatorul UNPR, un ales nu se poate prezenta in haine ponosite in fata partenerilor.

"Chiar daca pe multi i-as deranja, o mie de euro, eu, personal, stiu ca trebuie sa vin in costume si sa-mi schimb in fiecare zi si camasile, si absolut tot, pentru ca am intalniri cu delegatii din strainatate, am intalniri la cel mai inalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul roman, cetatenii mei, ar trebui sa constientizeze ca eu nu ma pot duce in haine de santier sau in trening. Ar trebui sa inteleaga ca aici este vorba de o presiune enorma din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupti care sunt in institutii sau in afara lor, care incearca permanent sa faca presiuni pentru a influenta anumite legi. Daca eu nu am un venit care sa asigure un trai decent pentru familia mea, daca nu am asigurata o garantie ca daca sunt corect, eu sunt protejat de institutiile statului, va dati seama ca este o problema de eficienta, de credibilitate a institutiilor statului", a spus senatorul UNPR.

Citeste continuarea pe Gandul.info.