Liderii PSD au aflat de la televizor de demisia lui Ponta. Vicepresedinte PSD: " facut o mare greseala si pe fond, si pe forma". Patru lideri din conducerea PSD, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat pentru Gandul ca au aflat de la televizor despre decizia presedintelui partidului, Victor Ponta, de a-si da demisia din fruntea partidului. Singurul vicepresedinte care si-a asumat o declaratie critica a fost Ecaterina Andronescu. Potrivit noului statul al partidului, Comitetul Executiv poate convoca Congresul pentru alegerea unui nou presedinte. Continuarea inGandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Pierduti in Matrixul grecesc. Criza din Grecia continua sa fie departe de ajungerea la un compromis politic. "Actorii" crizei, afirma Max Hofmann in comentariul sau, au unitati diferite de evaluare a problemei. n Europa, chiar si cultura politica si-a pierdut busola, numitorul comun, consistenta. Germanii, slovacii, olandezii si altii pur si simplu nu mai cred ca se poate ajunge la un compromis solid cu Grecia. Actualmente, increderea reciproca intre europeni pare a fi distrusa pe termen lung. Alternativa, care ar presupune supravegherea institutionala a fiecarui pas pe care il face statul grec, nu ar face decat sa amplifice si mai mult resentimentele impotriva Germaniei, privita deja ca "stapan". Un comentariuDeutsche Welle.

Fratii de peste Prut, primiti cu paine si circ. Aproape 1.000 de romani si tot atatia moldoveni de dincolo de Prut s-au intalnit ieri, in Piata Universitatii, din Bucuresti, pentru a-si striga marea dorinta: Unirea. A fost un moment in care patetismul moldovenesc s-a intalnit cu pofta de galceava a bucurestenilor. 1.000 de tineri din Republica Moldova au pornit, in urma cu o saptamana, intr-un mars care a legat Chisinaul de Bucuresti. Partea de drum dintre capitala Moldovei si Iasi a fost strabatuta pe jos. De la Iasi, tinerii au luat trenul catre Bucuresti. Drumul lor a fost presarat cu momente de efuziune din partea romanilor, noteazaAdevarul.

Coruptie cu epoleti. Generalul Ioan Sirbu, contracte cu dedicatie la Spitalul Militar. Fost sef al Directiei Medicale din Ministerul Apararii Nationale si fost sef la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", generalul Ioan Sirbu, a achizitionat din banii spitalului un aparat scump care nu a fost folosit nici macar o ora, conform unor surse medicale militare. Trecutul il ajunge din urma pe generalul de brigada, medicul Ioan Sirbu. Integral inEVZ.

Planul post-demisie al lui Victor Ponta. Ce cred liderii locali PSD despre decizia premierului de a renunta la sefia partidului. Ramanerea sa in functia de premier ii lasa loc de manevra lui Victor Ponta in interiorul coalitiei de guvernare, mai ales ca scandalul salariilor pentru demnitari a acutizat tensiunile dintre Victor Ponta si Gabriel Oprea. Potrivit unor surse din PSD, Victor Ponta urmareste chiar revocarea lui Gabriel Oprea din Guvern si ruperea aliantei cu UNPR, scrieAdevarul.

Romania, taramul paradoxurilor. Cum traiesc oamenii in cel mai sarac sat si cel mai bogat oras, despartite de 100 km. Romania ramane taramul paradoxurilor. Intr-o statistica recenta, cea mai saraca localitate din tara si cea mai bogata sunt la doar 100 de kilometri departare una de cealalta. Pe harta saraciei suntem pe locul al cincilea in Uniunea Europeana, cand vine vorba despre regiuni intregi in care oamenii se zbat in mizerie. Harta bogatiei arata ca doar doi din cinci romani au venituri cu adevarat peste media Europei, iar statistic vorbind acestia traiesc in Capitala sau in Cluj-Napoca. Un reportajStirile Pro Tv.

Cinci scenarii cu marii actori politici Iohannis, Ponta si Oprea, in piesa "Salarii mari pentru demnitari". Romanilor nu le-a placut explicatia ca salariile presedintelui, premierului si ale altor sefi mari in stat se maresc pentru a preveni coruptia. Atata vreme cat politistii, medicii, profesorii si functionarii din administratie sunt retribuiti cu 1.600 -2.500 de lei si nimeni nu se gandeste ca asemenea lefuri ii pot face usor coruptibili, e greu de acceptat majorarea salariilor inaltilor demnitari la circa 4.000-5.000 de euro din acelasi motiv, potrivitEVZ.

Lacrimile de peste Prut. Povestea studentei din Basarabia care a mers prin furtuna pentru a cere Unirea in Piata Universitatii.Gandulva prezinta povestea unei studente de 21 de ani din Basarabia, Elena Mihalache, care a mers pe jos prin caldura si furtuni pentru a ajunge in Piata Universitatii din Bucuresti, unde alaturi de alti tineri din Republica Moldova, au venit venit duminica sa ceara Unirea cu Romania.

Cum comenteaza presa internationala demisia lui Ponta din fruntea PSD. Demisia lui Victor Ponta de la sefia PSD a captat atentia presei internationale, astfel ca cele mai cunoscute ziare din presa straina au comentat decizia premierului roman. Daily Mail titreaza ca "Primul-ministru al Romaniei renunta la sefia partidului, in urma unei anchete penale". Washington Post scrie ca "Premierul roman demisioneaza din fruntea partidului, pe fondul unei anchete de coruptie", aflam dinRomania Libera.