EXCLUSIV. Procurorul Gheorghe Muscalu este ultimul doctor al lui Gabriel Oprea. Fostul vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Gheorghe Muscalu, este ultimul doctor in stiinte militare si informatii care si-a finalizat lucrarea sub coordonarea lui Gabriel Oprea, la scoala doctorala a SRI. Ministrul Educatiei Adrian Curaj a semnat in data de 7 decembrie 2015 ordinul de ministru prin care procurorul Gheorghe Muscalu a obtinut oficial acest titlu cu teza intitulata ”Criminalitatea organizata si terorismul. Factori de risc globali”, scrie Romania Libera.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Barack Obama: Leadershipul american este despre mai mult decat bombardarea cuiva. Leadershipul american in lume nu se reduce la bombardarea unor tari, dupa cum a insistat presedintele SUA in cadrul conferintei de presa care face bilantul anului 2015. Acesta a subliniat reusitele politicii externe a Statelor Unite in 2015, cum ar fi acordul istoric semnat cu Teheran, acordul climatic global sau mobilizarea impotriva Statului Islamic,potrivit The Guardian.

Serviciile de informatii pledeaza pentru revizuirea legilor proprii. Administratia Prezidentiala a facut public ”Ghidul Strategiei Nationale de Aparare”, un document aprobat in sedinta CSAT de saptamana trecuta. Ghidul isi propune sa-i familiarizeze pe nespecialisti cu termenii si preocuparile serviciilor de informatii. E, in principiu, o initiativa binevenita. Lumea nu prea stie bine cu ce se ocupa SRI sau SIE si nu e de mirare si nici de condamnat faptul ca li se atribuie acestora tot felul de lucruri necurate. Ghidul nu spune totusi mare lucru, dar el incearca sa descrie cadrul general in care isi desfasoara serviciile activitatea,relateaza Deustche Welle.

Multiculturalismul a murit. Traiasca multiculturalismul! Angela Merkel a declarat din nou, dupa multi ani, ca "multiculturalismul a esuat". Are dreptate? Si daca n-are, de ce nu? Si cine, oare, e de vina pentru eventualul lui "esec"? In Germania, majoritarul de rand nu se mai poate deplasa, cand il taie capul, unde vrea. O serie de clanuri musulmane au reusit sa transforme cartiere intregi in zone prohibite. Afectate sunt nu doar Berlinul si alte metropole, ci si localitati din bazinul Ruhr,informeaza Deustche Welle.

Iulian Vlad, fostul sef al Securitatii, rupe tacerea: ”Procesul lui Ceausescu a avut trei etape. La Targoviste s-a executat sentinta!”. Generalul-colonel Iulian N. Vlad considera ca, in decembrie 1989, Nicolae Ceausescu era izolat pe scena politica internationala. Fara niciun sprijin extern, dictatorul roman avea soarta pecetluita, iar incercarea lui de a se agata de putere cu orice pret ar fi degenerat intr-un masacru daca generalul-colonel Vlad, in calitatea sa de sef al Departamentului Securitatii Statului, nu ar fi dat ordin unitatilor de Securitate sa nu traga. Generalul-colonel Iulian N. Vlad spune ca are constiinta impacata. ”Cred ca am facut tot ce se putea face, pentru a evita un masacru. Ordinul dat de mine, ca unitatile de securitate sa nu traga a fost unul extrem de important. In Bucuresti aveam aproape 2.000 de oameni pregatiti sa apere obiectivele din centrul Capitalei. Ce s-ar fi intamplat daca nu-i retrageam? Un macel!”, scrie Adevarul.

PSD si PNL. Batalia pentru putere din spatele usilor inchise: santaj si amenintari. Cazul Mircea Govor (PSD) a reamintit de modul in care sefii din teritoriu fac legile in timpul campaniilor electorale. Liderul de la Satu Mare se lauda cu pilele la ”preasfintit”, in timp ce Relu Fenechiu (PNL) facea agenda unor televiziuni. O inregistrare audio obtinuta de Gandul in 2014 arata cum seful Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor, aflat in prezent in arest la domiciliu, se comporta ca pe mosia proprie. El batea cu pumnul in masa si ameninta primarii si consilierii ca toti cei care nu vor avea rezultate in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie, in care candidatul din partea PSD a fost Victor Ponta, nu vor mai primi bani,informeaza Evenimentul Zilei.

ANCHETA Diferenta de doua milioane de lei la hotelul FRF la Buftea. Un nou ”tun” financiar al lui Mircea Sandu? Auditul comandat de conducerea Federatiei Romane de Fotbal scoate la iveala noi neconcordante financiare din mandatul lui Mircea Sandu. Dupa 24 de ani de domnie in fruntea FRF, Mircea Sandu a iesit din fotbalul romanesc, dar efectele mandatului sau nu pot disparea peste noapte. Si probabil ca actuala conducere a Federatiei mai are nevoie de mult timp pentru a descurca toate itele din perioada Nasului. Iar pentru a sti exact ce mostenire au preluat, Burleanu and Co au comandat un audit. Suprizele nu au intarziat sa apara, iar una dintre ele este legata de hotelul din baza de pregatire a FRF, de la Buftea,dezvaluie Adevarul.

Cum a ratat Bucurestiul "calificarea" la Europenele de gimnastica. Bucurestiul rateaza "calificarea" la Europenele de gimnastica. Edilii, care au anual pe mana un buget de un miliard de euro, nu au reusit in doi ani sa construiasca o sala de sport polivalenta. Chiar daca primarul suspendat Sorin Oprescu si-a luat angajamentul ferm ca va avea o arena ultramoderna in care va organiza, in 2017, Campionatul European de Gimnastica. Numai ca oficialii din primarie s-au impotmolit in decizii mai rau decat un gimnast incepator la paralele si nu au reusit nici macar sa stabileasca cine sa construiasca sala. Satui de mersul pe barna al oficialilor de pe Dambovita, sefii forului european au mutat competitia la Cluj-Napoca,relateaza DIGI 24.

Functiile din ANAF, targuite intre Dragnea si Chitoiu pana la nivelul de jos | Dosarul Mircea Govor. Referatul procurorilor DNA in cazul presedintelui PSD Mircea Govor si stenogramele ne arata ca numirile in ANAF s-au facut dupa criteriul intereselor de partid si de grup. Si ne mai miram de ce nu recupereaza Fiscul prejudiciile din dosarele penale! Functiile din Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) erau pur si simplu targuite intre pesedisti si liberali, chiar pana la nivelul de jos al institutiei. In batalia pentru functiile pe care le dorea pentru finul, nepotul si alti favoriti, Mircea Govor avea nevoie de sprijinul politic fara de care nicio numire nu avea loc. El a fost sfatuit de deputatul PSD Andrei Dolineaschi, vicepresedintele PSD, urmarit si el in acest dosar, sa se inteleaga cu sefii PNL de pe plan local si sa dea o lista comuna. Discutiile ajungeau sa se faca intre Liviu Dragnea, care era ministru al Dezvoltarii, si Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor din vremea reorganizarii ANAF,potrivit Evenimentului Zilei.