S-au imbolnavit dupa ce DNA i-a intrebat de sanatate. Faza terminala a baronului Nicusor, "sindromul turcesc" al lui Ponta, cazierul medical al lui Oprescu. Multi dintre politicienii romani care s-au ales cu dosare penale in ultimii ani pozau, pana sa le bata in usa procurorii anticoruptie, in oameni puternici, fara nicio fisura. Insa cei mai multi dintre ei s-au metamorfozat brusc, apoi, in fiinte vulnerabile, suferind de boli ingrozitoare, cerand clementa magistratilor. Printre cei care au recurs la aceasta solutie juridica pentru a-si pastra sau a-si redobandi libertatea se numara politicieni celebri precum Sorin Oprescu (primarul suspendat al Capitalei), Gheorghe Nichita (primarul suspendat al Iasiului), Nicusor Constantinescu (fostul presedinte al CJ Constanta) sau Cristian Popescu Piedone (fostul primar al Sectorului 4), scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Amenintarile romanesti la adresa turistilor straini. Unele avertismente pe care guvernele occidentale le dau cetatenilor lor atunci cand acestia vin in Romania au devenit clisee: calatorilor li se spune sa se fereasca de atacurile maidanezilor si ale ursilor, dar si de taximetristii care i-ar putea jefui la aeroport. Alte avertizari sunt actualizate: bataia pe care ti-o poti lua in trafic, aventurile romantice care te pot stoarce de bani, minorii - infractori, vacile care apar pe drumurile de tara. Imaginea Romaniei pe plan extern, locurile si tipul de comportament evidentiat de mass-media externe in legatura cu tara noastra sunt in masura sa atraga sau sa puna pe fuga turistii, relateaza Romania Libera.

De ce Belgia nu e un stat esuat, in ciuda atentatelor de la Bruxelles. Multi sunt cei care vor sa dea vina si pe belgieni pentru atentatele teroriste de pe 22 martie. Ca atunci cand unei fete violate i se reproseaza scurtimea fustei. Sigur si Belgia a gresit, e vinovata de ceva, raul nu vine singur. In timp ce belgienii isi examineaza ranile, politicieni, stiristi si analisti de peste tot le iau la tocat institutiile, rad de ei sau le canta prohodul. Altii vin cu sugestii care n-au nimic de-a face cu Belgia.S-a spus ca Belgia e noul rai al teroristilor, ca e un stat esuat. Problema reala a Belgiei cu terorismul e combinata cu stereotipuri despre politica belgiana, scrie Vice.

Europa si moartea libertatii presei turcesti. O noua drama, de o ferocitate rar intalnita in lumea civilizata, s-a adaugat la 25 martie episoadelor anterioare, pecetluind, prin punerea sub acuzare a doi ziaristi, intrarea in coma a libertatii presei turcesti.Cronica mortii ei anuntate de lunga lista de masuri, adoptate in ultimii ani de regimul islamist al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, s-a imbogatit cu scena traducerii in justitie a doi jurnalisti independenti, critici vocali si eficienti ai puterii, invinuiti de prezumtiv "spionaj" si de un presupus "puci", integral pe Deutsche Welle.

Erori fara repercusiuni in lupta antiteorista. Cine plateste oalele sparte? Nimeni? Politicienii occidentali si serviciile lor secrete au gresit grav inaintea atentatelor din capitala Belgiei. Unii si-au oferit demisiile. Care au fost respinse. Nu e insa clar de ce.O senzatie de ireal a pus stapanire pe multi oameni, in zone vaste din Belgia si din vestul Europei. In plina intalnire la nivel inalt americano-europeana, incepe chiar si specialistilor recunoscuti pentru sagacitatea lor sa le fie greu sa se descurce in hatisul momentan de informatii haotice si de aprecieri contradictorii, relateaza Deutsche Welle.

Judetul condus de epigonii baronului Pinalti. Dupa ce judetul Neamt a ramas fara vechea garnitura de baroni, competitia este deschisa intre PSD si PNL. Atotputernicul Gheorghe Stefan , zis Pinalti, fost primar in Piatra Neamt, a ajuns "un simplu pensionar". Trimis in judecata de catre DNA in dosarul Microsoft, Gheorghe Stefan a demisionat de la primarie, a divortat si s-a mutat in Ilfov, unde este consilier personal al presedintelui FC Voluntari, Robert Gherghe, anunta EVZ.