Curtea Suprema intarzie redeschiderea dosarului "Revolutiei". Magistratii Curtii Supreme mentin suspansul in privinta redeschiderii dosarului "Revolutiei" dupa ce ieri au amanat luarea unei decizii in acest caz. Un raspuns va fi dat cel mai devreme peste o luna, atunci cand a fost stabilit urmatorul termen din proces. In acest caz, magistratii trebuie sa decida daca sunt de acord cu redeschiderea anchetei, la solicitarea procurorului general interimar, Bogdan Licu. Ancheta in dosarul "Revolutiei" a fost redeschisa pe 5 aprilie de procurorul-general interimar, Bogdan Licu. Magistratul a explicat ca ancheta a fost una haotica si defectuoasa. "Am apreciat in aceste conditii ca modul in care s-a desfasurat ancheta nu corespunde exigentelor CEDO in ceea ce priveste obligatia statului de a efectua o ancheta efectiva", a sustinut magistratul. Potrivit procedurii, Licu a cerut Curtii Supreme sa confirme redeschiderea anchetei, iar acest proces a avut deja doua termene, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Scandalul ofiterilor acoperiti din politica. Daniel Savu cere sa fie audiat la Comisia SRI. Scandalul ofiterilor acoperiti apare din nou in toiul campaniei electorale. In urma cu un an si jumatate, in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale, presedintele Traian Basescu dezvaluia ca exista candidati la prezidentiale care au fost ofiteri sub acoperire si nu au declarat acest lucru in CV, adaugand ca, daca nu vor afirma public acest lucru, va fi obligat sa informeze el insusi opinia publica. La aproximativ o luna distanta, pe 14 octombrie 2014, Basescu a dezvaluit ca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997 si 2001. Mai mult, Basescu a declarat ca Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala", si "o incompatibilitate", anuntaEVZ.

De ce ii lasa pe profesori nervii? Cateva explicatii si solutii la un fenomen din scoala romaneasca. Cadrele didactice surprinse in timp ce isi insulta si ameninta elevii la clasa au incetat sa mai reprezinte un fenomen izolat. Inregistrati fie cu ajutorul telefonului mobil, al camerei de supraveghere sau al reportofonului, dascalii au scandalizat opinia publica prin practicile pe care le aplica in dialogul cu scolarii. Cum s-a ajuns aici? Inainte de toate, trebuie precizat ca Ministerul Educatiei nu dispune de o statistica privind recurenta acestor situatii, in unitatile de invatamant. Potrivit psihologilor, contactati de Gandul, multi dintre profesorii care ajung sa apeleze la astfel de tehnici de predare nu stapanesc alte cai de a reactiona in interactiunea cu clasa si resimt pierderea autoritatii pe care o detineau candva. Astfel de reactii violente ascund, potrivit acestora, frustrari, incapacitatea de a lucra cu copiii, temeri, probleme ce tin de viata personala. Ce ar fi de facut? Deputatii contactati de Gandul considera ca ar trebui introdusa o evaluare lunara a cadrelor didactice, care sa preintampine astfel de cazuri, dar si o inasprire a sanctiunilor pentru orice fel de abatere disciplinara in scoli, informeazaGandul.

Cateva rezultate surprinzatoare la calculul despre pensii. Un roman isi recupereaza, dupa ce iese la pensie, doar doua treimi - in varianta optimista - din banii cu care a contribuit la sistem in anii de munca. Un calcul relativ simplu, pornit de la datele Institutului National de Statisticia (INS) si ale Casei Nationale de Pensii scoate la iveala o concluzie naucitoare. Salariul mediu brut in Romania, in ianuarie 2016, a fost de 2.681 de lei. Pensia medie lunara in aceeasi luna a fost de 930 lei. Un angajat plateste CAS 10,5% din salariul brut, la care se adauga CAS platit de angajator, pentru acelasi salariat, de 15,8%. In total, contributia unui cetatean roman la fondul de pensii este de 26,3% lunar. Varsta de pensioare este de 63 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati, adica o medie de 64 de ani. Speranta de viata la nastere, in Romania, este de 70,5 ani la barbati si 77,6 ani la femei, de unde rezulta o medie de 75 de ani, scrieRomania Libera.

Unul dintre cei mai cautati infractori romani se bronzeaza in Bolivia si rade pe Facebook de autoritati: "Fraierii cad mereu". Cautat in toata lumea, un roman condamnat la 5 ani de inchisoare pentru clonare de carduri se bronzeaza linistit in Bolivia si posteaza pe Facebook fotografii cu viata de lux pe care o duce. Lui Florin Manole nu ii pasa ca politistii romani l-au pus in capul listei cu cei mai cautati infractori. Romania nu are un tratat de extradare cu Bolivia. Manole ar fi luat din conturile unor americani cateva sute de mii de dolari. "Trebuie sa va amintesc faptul ca unele pasari nu sunt facute sa stea in colivie. Penele lor sunt prea stralucitoare." - a scris Florin Manole pe pagina lui de Facebook. Fula, cum ii spun cunoscutii, a fugit din tara anul trecut, chiar inainte ca magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti sa il condamne definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare pentru constituirea unui grup infractional si falsificare de carduri. Intial s-a ascuns in Peru. De acolo a ajuns in Bolivia unde traieste alaturi de iubita lui. Pe Facebook, Fula posteaza aproape zilnic fotografii si din cand in cand mai scrie si cate un mesaj pentru cei care il invidiaza, anuntaStirileProtv.ro.

Alina Cojocaru si Johan Kobborg nu mai au voie sa intre in Opera Nationala Bucuresti. Balerina Alina Cojocaru si Johan Kobborg, director artistic al trupei de balet de la Opera Nationala Bucuresti, se regasesc pe o lista a persoanelor non grata in institutie. Astfel, potrivit documentului semnat de directorul de Resurse Umane al ONB si trimis catre biroul de paza al institutiei, cei doi artisti nu mai au voie sa intre in cladire incepand din 25 aprilie. Lista, o nota de serviciu catre Biroul Paza, PSI si Mediu, ii cuprinde, printre altii, pe Emil Popescu, fost director tehnic, George Calin, fost director interimar la conducerea ONB, Sebastian Grigore, Johan-Vedel Kobborg, Ionut Pruteanu si Alina Cojocaru, trecuta ulterior cu pixul. Documentul este contrasemnat de Directorul Economic al ONB, Elena Niculescu, dar si de seful Biroului Paza, care solicita firmei de paza "conformare si punere in aplicare". In acest sens, un reprezentant al IMM Security semneaza luarea la cunostinta, informeazaAdevarul.