Drama unui tanar ranit in Colectiv. In greva foamei dupa ce mama i-a tocat banii de tratament. Alexandru Olteanu, angajat al barului din clubul Colectiv, in momentul incendiului, cere sa i se faca dreptate dupa ce mama sa ar fi cheltuit banii pe care el i-a primit din donatii si de la Guvern pentru tratamentul medical de recuperare, desi el nu a fost de acord ca banii sa-i fie dati ei sau sa-l insoteasca. Internat intr-un spital din Marea Britanie, Alexandru sustine pe pagina sa de Facebook ca astatul "a permis unei persoane iresponsabile si fara scrupule sa fie insotitorul sau in Anglia". Tanarul a fost internat la Sitalul de Arsi dupa incendiul de pe 30 octombrie, iar in noiembrie a fost transferat in Anglia, scrie Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Am vorbit cu tipul care se ocupa de calitatea sanatatii in spitalele romanesti si m-am deprimat. Vasile Cepoi este, de anul trecut, presedintele nou-infiintatei Autoritati Nationale de Management al Calitatii in Sanatate. Cepoi a fost ministru al Sanatatii in timp de sase luni in anul 2012. Si-a dat demisia cand Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat de conflict de interese si alte infractiuni comise pe vremea cand conducea Directia de Sanatate Publica din Iasi. Ulterior, acuzatiile ANI au fost respinse. L-am intrebat cum are de gand sa contribuie la rezolvarea problemei cu dezinfectantii si cu infectiile pe care le iei din spital, iar el mi-a raspuns ca stam de sapte ori mai bine decat media UE la capitolele astea si ca Autoritatea de Management al Calitatii in Sanatate se ocupa cu "formare de comportamente", nu cu mizilicuri precum microbi, scrie revista Vice.

Garda Nationala a Rusiei ca armata personala a lui Putin.Presedintele Putin a initiat o reforma a politiei. Noua Garda a Rusiei ii este subordonata direct presedintelui. Analistii se intreaba: aparare impotriva terorismului sau lupta impotriva opozitiei? Parlamentul rus voteaza miercuri infiintarea unei noi garzi de politie. Se voteaza de fapt o reforma initiata surprinzator de presedintele Putin, la inceputul lunii aprilie. Mai intai se vorbea despre o Garda Nationala, dar unii considera acest termen nefericit. Pentru unii suna "prea occidental". Altii critica faptul ca termenul aminteste de Garda Nationala a Ucrainei, infiintata in urma cu doi ani, pentru a lupta impotriva separatistilor pro-rusi din estul tarii. In proiectele de lege publicate ulterior, a mai aparut, pe langa termenii Garda Nationala si denumirea "Rosgwardija", ceea ce inseamna "Garda Ruseasca" sau "Garda Rusiei", scrie Deutsche Welle.

Viciile de procedura care pot albi plagiatele lui Ponta, Ontanu, Licu si Toba. "Romania libera"publica joi un interviu exclusiv cu presedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare care admite existenta incompatibilitatilor sesizate de catre ziar in cazul comisiilor care ar trebui sa judece cazurile de plagiat ale unor politicieni. Romania libera a scris, in exclusivitate, saptamana trecuta, despre existenta unor situatii de incompatibilitate si conflicte de interese care ar putea sa influenteze si, astfel, sa puna sub semnul intrebarii verdictele in cazurile de plagiat pe care Ministerul Educatiei le-a cerut rezolvate de urgenta, in maxim o luna de zile. Vorbim despre tezele de doctorat ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Bogdan Licu, Petre Toba, Mihai Stanisoara, Loredana Radu, Adela Popescu, Dumitru Parvu banuite ca au fost obtinute prin frauda academica.

Eurobarometru: 71% dintre tinerii romani se simt marginalizati, ca urmare a crizei economice. Majoritatea tinerilor europeni (71% dintre respondentii romani) intre 16 si 30 de ani se simt marginalizati in tarile lor, ca urmare a efectelor crizei economice, dar putini vor sa emigreze din acest motiv, arata un Eurobarometru, comandat de PE. O majoritate absoluta dintre respondentii din 20 de state membre au declarat ca se simt marginalizati, media la nivel european fiind de 57% (cu un maxim de 93% in Grecia si un minim de 27% in Germania). Numarul celor care se considera exclusi a fost foarte ridicat in tarile cele mai afectate de criza economica. In Romania, 71% dintre respondenti au aceasta parere, scrie EurActiv.ro.

Un nou elicopter militar va fi produs in Romania. Cand va zbura primul aparat. Compania Airbus Helicopters Industries, in parteneriat cu IAR Brasov va construi o noua fabrica de elicoptere la Ghimbav pentru a produce elicopterul de lupta H215. Noua linie de asamblare va fi functionala in 2019, si pe acesata vor fi fabricate 15 elicoptere pe an. La Ghimbav va fi asamblat elicopterul H215 care este o varianta avansata a fostului elicopter AS332 Cie/L1e. Datorita "costurilor mici" acesta va urma sa fie vandut la preturi accesibile. Acest model este un elicopter elicopter multirol, folosit in special in domeniul apararii si politiei si poate transporta 22 de oameni, scrie Gandul.

Cum a ajuns un roman jucatorul de poker cu cele mai mai mari castiguri din istorie. Pe 18 mai, a fost lansat in premiera in Romania documentarul Kid Poker, despre viata lui Daniel Negreanu, jucatorul de poker cu cele mai mari castiguri din toate timpurile: aproximativ 32 de milioane de dolari. Negreanu a venit la Bucuresti sa joace la Eureka Poker Tour, un festival de poker adus in premiera in Romania de PokerStars si organizat impreuna cu PokerFest. Negreanu mai are in palmares sase titluri World Series of Poker si doua World Poker Tour, care sunt un fel de campionate mondiale in lumea pokerului Texas Holdem. Dar, pe langa astea, Daniel Negreanu mai are ceva: carisma si abilitatea de a inspira oamenii care n-au nicio treaba cu pokerul sa-i acorde o sansa acestui joc, scrie revista Vice.

Justitia e legata la ochi. Desi a fost trimis de DNA in judecata, Ludovic Orban, fostul candidat PNL in alegerile municipale, pare mai curand victima unui sistem oneros. Procurorii au finalizat rechizitoriul impotriva lui Ludovic Orban, vicepresedinte al PNL si fost candidat pentru primaria Capitalei. In mod surprinzator, nu a aparut nimic nou fata de lucrurile deja cunoscute. Ludovic Orban i-a cerut sprijin financiar unui om de afaceri care s-a dovedit a fi chiar denuntatorul sau. Termenii in care isi formuleaza cererea par amicali si nu transpare de nicaieri santajul sau vreo promisiune oneroasa. ("Te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund", spune Ludovic Orban). S-ar putea presupune ca promisiunea traficului de influenta facea parte din lucrurile de la sine intelese, dar daca lucram cu aceste presupozitii ar trebui sa-i interzicem oricarui om de afaceri sa mai sustina vreun politician in alegeri si oricarui politician sa mai primeasca bani, in afara celor de la buget. Pur si simplu nu transpare de nicaieri ca Ludovic Orban ar fi profitat de pozitia sa, iar daca a facut-o, procurorul nu a reusit sa o dovedeasca, scrie Deutsche Welle.