Profesorii isi vor suplimenta salariul de baza cu mai multe sporuri si indemnizatii, precum o indemnizatie pentru invatamantul special de 15%, o gradatie de merit de 25% si o indemnizatie de dirigentie, invatatori, educatoare, profesori pentru invatamantul primar sau prescolar de 10%, toate calculate la salariul de baza. Ei vor incasa si premii in bani, din 2018, releva ultima forma a proiectului privind salarizarea bugetarilor, obtinuta de Profit.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, potrivit sursei citate, personalul didactic auxiliar isi va completa salariul de baza cu o indemnizatie pentru invatamantul special de 15% si o gradatie de merit de 25%. Angajatii care au o vechime neintrerupta de 10 ani in invatamant vor primi si un spor de stabilitate de 15%.

Profit.ro aminteste ca angajatii din sistemul de invatamant au protestat fata de forma precedenta a proiectului, dupa ce au constatat ca salariatii din sanatate beneficiau de mai multe avantaje, amenintand cu blocarea examenelor. Ultima forma a proiectului, prezentata acum de Profit.ro, se refera mai in detaliu la educatie.

Concret, proiectul stabileste ca, incepand cu luna august 2016, personalul platit din fonduri publice din aceeasi institutie publica, autoritate publica, unitate care beneficiaza de un salariu de baza/indemnizatie de incadrare mai mici decat cele stabilite la nivel maxim pentru fiecare functie, grad/treapta, gradatie va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/ indemnizatiei de incadrare din cadrul institutiei, autoritatii publice respective, daca isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Citeste integral pe Profit.ro ce mai cuprinde ultima forma a proiectului privind salarizarea bugetarilor