"Cumetria" dintre Sebastian Ghita si sefii Politiei din Ploiesti, data-n vileag de politistii obisnuiti. Situatia penala a lui Sebastian Ghita se complica pe zi ce trece. Mai multi agenti si ofiteri de politie au dat la DNA declaratii complete despre sefii lor care ar fi fost mana-n mana cu deputatul. Sebastian Ghita ar fi beneficiat de informatii confidentiale din anchetele penale, iar in schimb ar fi oferit protectie politica. Protejat de capii Politiei Prahova, care l-au scapat chiar si de un dosar penal, deputatul Sebastian Ghita a fost dat de gol de subalternii acestora. Mai multi politisti au fost audiati in ultima luna la DNA, pentru a da detalii despre modul in care Sebastian Ghita a scapat de un dosar penal pentru conducere fara drept a unui autoturism pe drumurile publice, dar si despre informatiile confidentiale din anchete, puse pe tava deputatului de catre capii politiei prahovene. Detaliile apar in motivarea Curtii Supreme, din 17 mai, prin care a fost prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare al complicilor lui Ghita: procurorul Liviu Tudose, comisarul Constantin Ispas - fost sef al DGA Prahova si chestorul Viorel Dosaru - fost sef al Politiei Prahova. Cei trei sunt in arest din 23 martie, in timp ce deputatul este cercetat in libertate pentru ca Parlamentul nu a avizat cererea de retinere si arestare preventiva, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Generali SRI si legaturile lor intamplatoare cu dezinfectantii si investitiile din Sanatate. Accidentul de masina in care si-a pierdut viata Dan Condrea a avut loc in apropierea localitatii Tamasi, unde au case trei generali SRI. Informatia a fost dezvaluita de un fost coleg al lor, Daniel Savu, actual membru al Comisiei de control a SRI, care s-a referit doar la doi dintre ei. El a refuzat sa le dea numele, probabil din colegialitate. Reporterii EVZ au aflat, insa, de la localnicii din zona ca este vorba de gen. Sorin Gabriel Cozma, sef Directie Antitero din SRI, gen. Ghita si gen. Stan Viorel, in prezent loctiitor al sefului Directiei E, divizia de protectie interna din SRI. Interesant este faptul ca gen. Sorin Gabriel Cozma este cel care, in ianuarie 2006, a ordonat o ancheta a SRI indreptata impotriva jurnalistului Razvan Belciuganu. Acesta din urma era la acea data seful Sectiei ￯Investigatii￯ la Jurnalul National si publicase un amplu articol despre construirea Spitalului SRI de la Balotesti. Este vorba de acelasi spital care s-a aprovizionat cu substante dezinfectante de la Hexi Pharma, firma patronata de Dan Condrea, anuntaEVZ.

Divinitatea, agent electoral: Daca Dumnezeu crede ca eu iubesc mai mult orasul, sa ma faca primar. Orice ajutor este binevenit in campania electorala cu atat mai mult unul de natura divina. Candidatii de Bucuresti sau din comune de pe intreg teritoriul Romaniei ii asigura pe alegatori ca toate demersurile pamantesti pe care le vor face ca si primari vor fi placute Domnului. Cand e vorba de promisiuni electorale, candidatii nu se mai impiedica nici macar de numele Domnului. Majoritatea isi incheie discursurile electorale cu celebrul "asa sa imi ajute Dumnezeu". Altii isi asigura electoratul ca in afara de Dumnezeu nu le este teama de nimic, ca si cum binele comunitatii nu poate fi instaurat decat urmare a unui razboi. Primarii inghesuiti si urmariti de DNA spera sa fie alesi cu ajutorul cetatenilor credinciosi, a lui Dumnezeu si a familiei, dovada ca alegerile se castiga emotional, pe taramul valorilor si aproape deloc prin dispute de idei si proiecte. Atunci cand un candidat la primarie invoca dvinitatea nu o face inconstient asa cum se intampla in cazul afirmatiei: multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatos. Cand un candidat spune - cu ajutorul lui Dumezeu voi castiga si voi face proiectele X si Y, atunci alegatorii trebuie sa inteleaga ca un om care se teme de Dumnezeu nu poate fura banii de asfaltari, de canalizare si nu poate da contracte pe bani publici la prieteni sau la rude. Si uite asa, Dumnezeu devine cel mai important agent electoral din Romania, informeazaRomania Libera.

Un spital din Romania inca ar folosi dezinfectanti Hexi Pharma. Explicatia incredibila a conducerii la vederea imaginilor. Desi Ministerul Sanatatii a cerut inca din 12 mai retragerea tuturor produselor Hexi Pharma din toate unitatile medicale, Spitalul Judetean din Suceava se pare ca inca le foloseste. Acum 3 zile, un jurnalist din Suceava a filmat pe holurile de la sectia de chirurgie un carut in care erau mai multi dezinfectanti Hexi Pharma. Directia de Sanatate Publica a dispus un control si ameninta spitalul cu sanctiuni. Separat, in ancheta dezinfectantilor diluati, procurorii ii vor audia pe directorii spitalelor care au incheiat contracte cu Hexi Pharma. Directoarea generala a companiei este cercetata in arest la domiciliu, pentru 128 de infractiuni de inselaciune, scrieStirileProtv.ro.

DW: Dreptul de a fi doctor. Presedintele Klaus Iohannis a retrimis la Parlament legea prin care a fost aprobata o ordonanta guvernamentala referitoare la doctorate. E o sansa in plus, desi ramanem sceptici. Un nou caz de plagiat printre membrii de frunte ai administratiei romanesti: Robert Negoita, primar al sectorului 3 din Capitala, ar fi plagiat teza de doctorat de la primul pana la ultimul rand (presseoane.ro). Nu se mai mira nimeni. Mirarea e suscitata de neputinta Guvernului de a initia o lege clara, menita sa puna capat acestor practici, dupa cat se pare, generalizate. Nu mai rememoram framantarile, ezitarile si exigentele inchipuite ale ministrului Educatiei ca sa ne putem concentra asupra situatiei din prezent. Presedintele Iohannis a retrimis la Parlament legea prin care era aprobata o ordonanta guvernamentala referitoare la doctorate. E bine ca a procedat asa, deoarece, asa cum s-a mai aratat, legea e departe de a da o solutie satisfacatoare. In aparenta ea contine precizari suplimentare si sanctiuni pentru cei care s-ar abate de la etica profesionala. Dar, la o privire mai atenta, ordonanta (modificata) lasa lucrurile la fel ca in legea Educatiei, oferind un spatiu larg tuturor complezentelor, anuntaDeutsche Welle.

Iohannis a decorat-o pe Elena Ion-Arnautoiu, sora anticomunistilor Toma si Petre Arnautoiu.Incredibila poveste de viata a eroinei de la Nucsoara.Klaus Iohannis a semnat luni, cu ocazia inaugurarii monumentului "Aripi", dedicat memoriei luptatorilor din rezistenta anticomunista (1945-1989), decretul de decorare a unor fosti detinuti politic. Astfel, "in semn de inalta apreciere a inaltei tinute morale, pentru demnitatea cu care au militat pentru democratie, platind cu propria lor libertate pentru curajul de a se fi impotrivit regimului totalitar comunist, Presedintele Romaniei a conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler preacuviosului parinte Nicolae Tomaziu, doamnei Elena Ion-Arnautoiu, domnului Nicolae Ciurica si domnului Dumitru Moldovan" se arata intr-un comunicat al presedintiei. Elena (Arnautoiu) Ion s-a nascut la 12 aprilie 1919, in comuna Nucsoara, judetul Arges. Fiind sora lui Toma si Petre Arnautoiu, Elena Ion a fost in permanenta sub supravegherea Securitatii. A ispasit o pedeapsa de trei ani si jumatate, intr-o prima faza. In 1958, dupa prinderea rezistentilor anticomunosti Petre si Toma Arnautoiu, Elena Ion a fost arestata, anchetata de Securitate si condamnata la 5 ani de inchisoare corectionala si ani de degradare civica plus confiscarea averii. Deleictul sau era omisiuna denuntarii fratilor sai, informeazaAdevarul.