ASF cumpara servicii de rezervare bilete de avion de 667.000 de lei. Autoritatea de Supraveghere Financiara vrea sa incheie un acord cadru de prestare servicii de rezervare bilete de avion pe rute externe si interne in valoare de 667.000 lei, fara TVA, potrivit unui anunt de participare, postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Acordul cadru urmeaza a fi incheiat cu trei agenti economici si va avea o durata de 12 luni incepand de la data atribuirii contractului. Cantitatile minime si maxime ale acordului cadru sunt urmatoarele: minim 50 bilete de avion, maxim 500 bilete avion, iar cantitatile minime si maxime ale unui contract subsecvent sunt de minim un bilet de avion si maxim 50 bilete avion. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 12 septembrie 2016, ora 12:00, iar data limita de evaluare a ofertelor este 10 octombrie 2016, ora 18:00, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

De ce se proclama ortodocsii buricul religios al pamantului. "Sa nu facem lectura de tip ISIS din Sfintele Scripturi!" Multi preoti si credinciosi ortodocsi din Romania au reactionat cu duritate la o potentiala linie ecumenista care parea a fi adoptata de ierarhii BOR in negocierea relatiilor cu celelalte biserici crestine. Atat contestatarii, cat si superiorii sunt de acord, totusi, ca Biserica Ortodoxa nu poate face niciun compromis intr-o ipotetica miscare de refacere a unitatii universale a Bisericilor crestine. Un conflict de proportii mocneste in sanul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) dupa ce cateva mii de preoti si credinciosi si-au contestat vehement, in ultimele zile, superiorii ierarhici. Motivul nemultumirii este un document intitulat "Relatiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii crestine", pe care delegatia BOR condusa de Patriarhul Daniel l-a semnat la o intrunire panortodoxa desfasurata intre 18 si 26 iunie in Creta. Protestatarii sustin ca acordul scris ar deschide calea ecumenismului, o adevarata cutie a Pandorei, din perspectiva lor. In ciuda diferendului, atat mirenii, cat si clericii sunt totusi de acord, macar la nivel declarativ, ca Biserica Ortodoxa Romana nu poate negocia nimic cu ceilalti frati crestini, pe care-i considera eretici, indepartati de la "dreapta credinta", anuntaAdevarul.

Pentru Cumintenia Pamantului s-au strans doar 562.117 euro. Ce se intampla cu banii donati daca nu se atinge tinta de 6 milioane de dolari. Pana la data de 15 august s-a strans o suma de 562.117 euro, donati in cadrul campaniei de subscriptie nationala pentru achizitionarea operei lui Brancusi, sculptura "Cumintenia Pamantului", a anuntat marti Ministrul Culturii, Corina Suteu, prin pagina sa de Facebook. "Am depasit o jumatate de milion de euro in campania 'Cumintenia Pamantului'. Suma totala este de 562.117 euro. In doar doua saptamani am reusit sa strangem peste 200.000 de euro", a scris marti Corina Suteu pe pagina de Facebook, facand referire la faptul ca suma anuntata la 1 august era de 361.098 de euro. Defalcate, sumele totale, in functie de modalitatea prin care s-a donat, sunt urmatoarele: 349.637 de euro - prin transfer bancar, 122.956 de euro - prin site-ul brancusiealmeu, informeazaGandul.

Medicii ameninta din nou cu proteste, in scandalul garzilor. Medicii si organizatiile sindicale care ii reprezinta sunt din nou pe punctul de a declansa o revolta in sistem, dupa ce Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica, pana pe 29 septembrie, proiectul pentru plata garzilor. Doctorii din sistemul public vor fi obligati sa facae garzi, pentru care vor primi o remuneratie calculata la salariul de baza din 2009 si nu vor avea dreptul sa negocieze cate ore vor munci in plus in spitale, se arata in noul ordin, publicat vineri pe site-ul Ministerului Sanatatii. Documentul este catalogat de medici drept o "abureala" si o "teapa", care le va ingradi si mai mult activitatea. Acestia spun ca, prin noul act normativ, sefii de sectii si directorii de spitale vor avea o putere mult mai mare asupra personalului medical care face garzi, putand impune conditiile de lucru si plata acestora dupa bunul plac, sub amenintarea sanctiunilor disciplinare, scrieRomania Libera.

Cine sunt persoanele care isi risca intreaga avere, daca nu o pot justifica. Regulile pe care autoritatile vor sa le schimbe. Cei care vand produse alterate, fac trafic de droguri, abuzeaza de functie sau obtin ilegal fonduri isi pot pierde averea, daca sunt gasiti vinovati. Este suficient ca ei sa nu-si poata justifica fiecare bun de valoare, dobandit intr-o perioada stabilita de anchetatori. Noile reguli prevazute intr-un proiect al Ministerului Public vizeaza persoanele condamnate pentru infractiuni, pedepsite de Codul Penal cu 4 ani de inchisoare sau mai mult. Romania trebuie sa respecte pana in octombrie anul acesta toate prevederile unei noi directive europene care fac referire la confiscarea extinsa a averilor. Astfel persoanele condamnate pentru infractiuni de serviciu, cum ar fi delapidarea, abuzul in serviciu sau conflictul de interese, ar putea sa isi piarda averea pe care nu o pot justifica, in perioada in care au fost cercetati pentru aceste fapte. Legea se va aplica si in cazul celor condamnati pentru trafic de droguri, spalare de bani, talharii, dar si infractiuni contra sanatatii publice sau pe piata de capital, anuntaStirileProtv.ro.

A consolidat pe banii sai malul lacului Siutghiol, iar Primaria Navodari vrea sa-l "taxeze" cu 4 milioane de euro. Un cetatean consolideaza, pe banii sai, o bucata din malul lacului Siutghiol din Mamaia. Cei de la Apele Romane, nu numai ca aproba, dar mai ca aplauda initiativa privata. Dupa cativa ani, omul se trezeste ca Primaria Navodari l-a scos dator la bugetul orasului cu doua milioane de euro, pe motiv ca respectiva consolidare ar fi fost, de fapt, o depozitare ilegala de materiale. Care "depozit" este, de fapt, lucrarea in sine! In timp, "datoria" cumulata a atins ametitoarea cifra de patru milioane de euro. Spre comparatie, contributia anuala a Rompetrol, la bugetul Navodariului, este de numai 370.000 de euro! S-a ajuns la aceasta situatie aberanta in urma sforilor trase de fostul primar al Navodariului, Nicolae Matei, condamnat defintiv pentru coruptie si cu puscarie executata. In strania ecuatie apar numele unor judecatoare irevocabil de controversate, al unui politician celebru si al fratelui acestuia, un avocat de renume. Aproape toti machidoni. Daca omul plateste banii care i se cer, ar trebui ca Primaria Navodari sa-i ridice o statuie, pentru cel mai mare contribuitor la bugetul orasului din toate timpurile, informeazaEVZ.