Istoria caftelilor din politica romaneasca. Politicienii romani au trecut de mai multe ori, in ultimii 28 de ani, de la schimburi dure de replici la palme, pumni sau pahare aruncate in fata. Actorii implicati: deputati, senatori sau membri de partid cu notorietate. Corneliu Vadim Tudor, fost senator si presedinte al Partidului Romania Mare, a fost protagonistul unuia dintre cele mai tensionate momente ale legislaturii 1992-1996. In mai 1993, "Tribunul", de la moartea caruia joi s-au implinit doi ani, i-a impartit cativa pumni lui Aristide Dragomir, deputat FSN, chiar pe holurile Parlamentului. Cearta pornise dupa ce Traian Basescu, si el deputat FSN, l-a acuzat pe Tribun de "lasitate tipic bolsevica", scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Surpriza in dosarele lui Dragnea si Tariceanu: Reluarea de la zero a proceselor nu este sustinuta de hotararea CEDO la care au facut referire judecatorii. Reluarea de la zero a proceselor celor doi politicieni nu este sustinuta de hotararea CEDO la care au facut referire magistratii. Mai mult, decizia din cazul "P.K. impotriva Finlandei" arata ca este posibila schimbarea unui judecator in timpul procesului, la fel cum au considerat judecatorii romani in cazul lui Cristian David, potrivit Romania Libera.

Tot ce trebuie sa stii despre PSD-istul razboinic care a batut un roman la TV. As minti daca as spune ca Mirel Palada a fost vreodata un model de sanatate psihica, dar, in acelasi timp, tre' sa recunosc c-am fost putin surprins de nivelul la care a reusit sa coboare aseara, cand l-a caftit pe Mihai Gotiu, senator USR. La origini, Mirel Palada este un om simplu, de la tara. Nascut intr-o comuna din Prahova, a "emigrat" ulterior in Bucuresti, unde a urmat studiile Facultatii de Matematica timp de patru ani, intre 1991 si 1995. Apoi s-a razgandit si a dat la Facultatea de Sociologie, pe care a absolvit-o in '99. Si-n perioada asta, cat a fost student la Sociologie, a beneficiat si de o bursa de studii de un an, in Statele Unite, din partea" Open Society Foundation, adica ONG-ul lui Soros, potrivit Vice.

"Pacea are un pret mare". Rusia va avea din nou o relatie buna cu NATO, a afirmat ministrul-adjunct al Apararii, Alexander Fomin, inaintea inceperii manevrelor militare comune cu Belarus la portile UE. Un interviu realizat de Juri Rescheto. DW: Manevrele militare "Zapad 2017" se desfasoara la granita cu occidentul, cu NATO. In context, occidentul isi pune o serie de intrebari. Ministrul lituanian al Apararii se teme ca Rusia isi exerseaza strategiile de atac asupra tarilor baltice si Poloniei. Cat de justificate sunt aceste temeri? Alexander Fomin: Doresc sa-i linistesc pe bunii nostri vecini. Aceste manevre sunt absolut pasnice si au un caracter pur defensiv. In cazul de fata "Zapad" (n.r.: in rusa termenul pentru "occident") nu se refera la desemnarea occidentului si a statelor membre NATO, conform Deutsche Welle.

Negrescu anunta o noua ofensiva privind Schengen: Romania vrea sa fie un stat refondator al UE. Autoritatile de la Bucuresti sunt multumite de discursul lui Juncker privind Starea Uniunii, ministrul pentru Afaceri Europene anuntand o noua ofensiva pentru Schengen si lansarea unei dezbateri publice privind aderarea la Zona Euro. Victor Negrescu a declarat joi ca autoritatile romane privesc "cu optimism" declaratiile de miercuri ale presedintelui Juncker si ideea lansarii unui al saselea scenariu, "un scenariu care prezinta un mesaj de unitate, egalitate, coeziune si impinge catre o Europa mai unita, mai puternica, mai democratica", informeaza Euractiv.ro.

Liviu Pop, atacat de coordonatorul lotului olimpic de matematica. Editorii manualelor auxiliare sunt nemultumiti ca ministrul Educatiei a interzis folosirea acestora in scoli pana cand nu sunt autorizate din nou. Coordonatorul lotului olimpic de matematica se arata surprins de decizie, iar parintii spun ca vor continua sa cumpere renumitele culegeri. Liviu Pop ameninta insa ca daca vreo scoala ii incalca ordinele, anunta politia. Profesorul Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematica este intrigat de decizia ministrului, care a interzis inclusiv folosirea vestitei Gazete Matematice care apare de 120 de ani, potrivit Digi24.