Mirel Palada a participat in cursul acestui weekend, la Cluj-Napoca, la un seminar de Aikido, sportul sau preferat, sustine publicatia locala ActualdeCluj.ro. In urma cu doar cateva zile, presedintele Federatiei Romane de Aikido afirma ca gestul lui Palada, care l-a lovit pe senatorul Mihai Gotiu, miercuri seara, in studioul B1 TV, este "o rusine pentru Aikido-ul din Romania".

Mirel PaladaFoto: Hotnews

Actual de Cluj relateaza ca in perioada 15-17 septembrie (de vineri pana duminica), Fundatia Romana de Aikido Aikikai (FRAA) a invitat sensei renumiti din intreaga lume la Cluj, la un seminar de specialitate, organizatia aniversand in acest fel 20 de ani de la infiintare. Au participat sute de oameni din peste 20 de tari. Taxa a fost de 60 de euro.

Potrivit publicatiei citate, sociologul Mirel Palada - protagonistul unei scene violente saptamana aceasta, cand a sarit sa-l bata pe senatorul USR Mihai Gotiu in pauza publicitara a unei emisiuni la postul B1 TV - a fost unul dintre participantii la seminarul de arte martiale.

Actual de Cluj scrie ca Palada s-a antrenat in sala Liceului cu Program Sportiv din Cluj in fiecare zi.

Jurnalistul publicatiei relateaza ca s-a deplasat duminica la aceasta sala, dar ca i s-a interzis complet sa filmeze sau sa faca fotografii in incinta.

Ulterior, un participant la seminar i-a confirmat ca Palada a fost acolo in cursul diminetii si s-a antrenat.

"S-a antrenat in fiecare zi. Au fost ceva probleme cu organizatorii, au strambat din nas, dar na, pana la urma l-au lasat sa-si vada de treaba", ar fi spus acesta.

Jurnalistul a primit apoi explicatii de la un organizator: "A primit acces pass, la fel ca toata lumea. Noi le permitem tuturor sa participe, indiferent ca sunt incepatori sau avansati. Nu putem interzice cuiva participarea pe baza chestiunilor pe care le face in viata privata. Ce faci tu acasa e problema ta. Acum nu ne apucam sa-i investigam pe participanti. Exista un regulament pentru respectarea regulilor in sala si nu a fost niciun incident cu Palada sau cu altcineva. Totul a decurs normal, absolut normal", a spus Irina Gaspar, PR-ul Fundatiei Romane de Aikido Aikikai.

Dan Corneliu Ionescu, presedintele Federatiei Romane de Aikido si al European Aikido Confederation, afirma joi ca Mirel Palada este "o rusine pentru Aikido-ul din Romania". "Sper ca organizatia din care face parte va amenda comportamentul sau agresiv", a scris Dan Corneliu Ionescu (centura neagra, 8 dan), pe contul lui de Facebook.