La scurt timp dupa ce a fost angajata la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Daniela Daea, fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, le-a cerut colegilor sa-i sponsorizeze o plimbare la Vama Veche, scrieRomania Libera.

"Hey people, Sambata plec in Vama cine vrea sa ajute cu 10 lei pentru drum sa vina la Biroul de Presa. Relaxarea face munca mai usoara. Multumesc, Dana", a scris fiica ministrului, intr-un mail trimis catre mai multi colegi, la data de 19 iulie.

Gestul ei a fost interpretat de catre unii colegi ca o forma de presiune prin faptul ca domnisoara Daea profita de faptul ca tatal ei conduce Ministerul Agriculturii, iar AFIR este in subordinea acestui minister.

Biroul de presa al AFIR a confirmat ca Daniela Daea a trimis acest mail, a anuntat ca a sanctionat-o verbal si a minimalizat fapta, aratand ca nu s-a ajuns in etapa in care banii sa fie colectati efectiv, mai noteaza sursa citata.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a recunoscut luna aceasta, la intrebarile ziaristilor, ca fiica sa s-a angajat la ministerul pe care il conduce, dar nu considera ca exista vreo problema.

"Este un referent la o unitate subordonata ministerului. De citeva luni de zile este acolo. Este un adevar pe care nu il ocolesc si n-as avea de ce sa o fac. Si este un copil care ca si dumneavoastra asteapta sa-si gaseasca rostul in viata. Sper sa-l gaseasca, iar in ceea ce ma priveste, ca parinte, o ajut sa-l gaseasca, pentru ca e firesc, este natural", a raspuns acesta, potrivit unei inregistrari video publicate derealitatea.net.

Intrebat cu ce se ocupa fiica sa la minister, Daea a precizat: "E treaba celor care ii dau de lucru, eu nu stiu ce face. Si m-as bucura sa faca ceea ce trebuie si m-as bucura si m-ar interesa sa faca ceea ce i se spune".