Bacteriile "romanesti", cele mai rezistente din Europa. Romania, campioana la consumul de antibiotice. Problema rezistentei la antibiotice a captat atentia publicului romanesc doar dupa tragedia de la Colectiv, cand mai multe victime internate in spitalele romanesti au fost colonizate cu bacterii rezistente, ingreunand tratamentul unor rani deja foarte complicate. Situatia consumului de antibiotice la nivelul Uniunii Europene plaseaza Romania pe locul al 4-lea si se constata cresterea rapida a consumului de antibiotice de ultima intentie (carbapeneme si colistin), scrie Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Generalul Peraeus, fost sef CIA: Razboaiele viitorului o sa fie purtate in zonele suprapopulate urbane. Cred ca mai exista o alta dinamica foarte importanta, dincolo de resurgenta competitiei dintre marile puteri si aceasta este probabilitatea ca razboaiele viitorului sa fie purtate in zone suprapopulate, in care vor exista multi civili, preponderent in zone urbane. Este foarte putin probabil sa vedem o reluarea a campaniei Furtuna in Desert (Desert Storm), un razboi clasic, purtat in mijlocul desertului, cu foarte putini civili pe campul de lupta. Cealalta dimensiune care este in curs de dezvoltare si este atat de importanta acum este aparitia unui nou camp de batalie - spatiul cibernetic. Si vorbim despre efortul de a degrada sau chiar de a invinge capabilitatile adversarului prin activitati in spatiul cibernetic si in spectrul electromagnetic, scrie Adevarul.

DNA cauta averea ascunsa a lui Liviu Dragnea. Deoarece bunurile asupra carora DNA a dispus sechestru nu acopera, ca valoare, prejudiciul din dosarul "Tel Drum", procurorii anticoruptie fac demersuri pentru "identificarea altor bunuri" si pentru a identifica actiunile si partile sociale detinute de seful PSD la firme. Anchetatorii precizeaza ca, in acest moment, masura sechestrului este in faza de executare. Totodata, sunt "facute demersuri pentru identificarea altor bunuri pana la concurenta sumei de 127 547 366,34 lei", se arata in raspunsul DNA, informeaza Digi24.

Si au trait fericiti pana la prima poza. Un oras de provincie. Fata-baiatul-fotografia-despartirea-razbunarea: asa incep toate povestile de "revenge porn" din liceele romanesti. De-aici incolo, fiecare istorie personala inainteaza pe propriul fagas. Niciuna, insa, nu se incheie cu happy-end. Uneori deznodamantul e exmatricularea, alteori plangerea la politie, cateodata tentativa de sinucidere. De cele mai multe ori, insa, astfel de intamplari sunt - tehnic - "fara consecinte". Ard insa, indelung spre totdeauna, pe rugul judecatii publice, scris de Ruxandra Burcescu si Nicoleta Radacina pe Republica.

K. Iohannis: Este clar ca Dragnea trebuie sa demisioneze. Acest tip de circ nu face bine. "Este gresit ca in conducerea statului sa ajunga oameni cu probleme penale, ajung acolo si vor sa isi apere pielea proprie, nu pielea romanului, si apar situatii de tip circ, se victimizeaza cand de fapt totul este doar de a-si proteja propria persoana. Nu m-am uitat expres, dar a fost atat de evident in toata media, incat nu a putut fi evitat. Este clar ca trebuie sa demisioneze (Dragnea - n.r.). Nici nu trebuia sa ajunga acolo, dar acest tip de circ nu face bine societatii romanesti.", spune Iohannis, citat de Digi24.

Romania, optimistii ei si experimentul venezuelean. Cat de longeviva ar putea fi priza la putere a liderului PSD Liviu Dragnea? Capturata de extremisti de extractie PRM-ista, formatiunea guvernamentala, una candva muncitoreasca prefacuta in alta, populista si transformata, mai nou, in grupare extremista, se arata, ca orice miscare totalitara, extrem de toleranta cu seful ei. A carui vointa se identifica deopotriva cu a partidului, dar si, culmea, cu a natiunii. Le va fi greu disidentilor din PSD sa-l dea jos pe tiran. Multi romani se imbata lesne cu apa rece. Asteapta ajutor de te miri unde, scrie Deutsche Welle.

Presedintele Parlamentului European: Africa trebuie sa se afle in prim-planul agendei politice europene. Dupa ani de neglijare, bune intentii nerealizate si sanse ratate, relatia Europei cu Africa are nevoie sa fie resetata. A sosit momentul pentru o schimbare de paradigma care sa plaseze continentul african in prim-planul agendei politice a Uniunii Europene, inainte de a fi prea tarziu. Legaturile noastre depasesc cu mult simpla proximitate geografica. Impartasim valori, religie, limbi vorbite si interese strategice, precum si numeroase provocari comune. In loc sa ne consolidam pozitia ca partener principal in Africa, pierdem teren in ceea ce priveste investitiile straine directe, in favoarea Chinei si a altor economii emergente concurente, precum Turcia, India si Singapore, potrivit Adevarul.