Trebuie sa fi vazut macar o data un asemenea telefon fix wireless, pe care il scoti din suport si vorbesti la el ca la un telefon mobil. Pe cat de util este un telefon de tip DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications), pe atat de aspra e pedeapsa pentru folosirea unuia care nu este conform standardelor europene.

Standardul DECT a aparut prima oara in Europa. S-a transformat intr-un standard universal pentru comunicatiile wireless la distante scurte, cu banda de frecventa de 1.880-1.900 MHz. Exista si standardul DECT 6.0, valabil numai pentru Statele Unite ale Americii, Canada si anumite parti din Asia. In acele zone, banda de frecventa variaza intre 1.920 si 1.930 MHz.

Atunci cand oamenii folosesc pe teritoriul Uniunii Europene modele de telefon neconforme cu standardul DECT european se produc interferente asupra altor servicii de radiocomunicatii, care opereaza la banda aceea de frecventa. Astfel, cand un asemenea telefon fix wireless este folosit in Romania, apar interferente care afecteaza buna functionare a serviciilor de telefonie mobila si radio.

Cei de la ANCOM au observat ca telefoanele fixe de tip DECT 6.0 achizitionate din afara Uniunii Europene fac parte din cele mai des intalnite dispozitive care duc la interferente care pot produce daune.

Citeste restul articolului pe Playtech.ro