Fostul director de la Spitalul Universitar din Bucuresti, Sorin Oprescu, nu si-a falsificat dosarul prin care a obtinut titulatura de profesor in anul 2000, dar l-a intocmit superficial, este concluzia Comisiei de Etica a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“, aprobata ieri si de Senatul Universitatii.

„Promovarea ca profesor s-a facut pe baza unui dosar care a respectat regulamentul din anul 2000, diferit de cel de acum, care are reguli mai precise. Nu poate fi vorba de fals in acte. Toate articolele mentionate in dosar au fost gasite. S-a observat insa superficialitate in intocmirea dosarului.

Spre exemplu, multe articole din lista cu publicatii nu aveau precizate paginile din revista unde puteau fi regasite sau titlul complet“, a declarat Mircea Diculescu, presedintele comisiei. Referitor la articolele care nu ar fi fost regasite in publicatiile mentionate de Oprescu in dosarul de candidatura, comisia a precizat ca neintelegerea putea sa apara din cauza ca anumite reviste au mai multe denumiri si sunt mai greu de gasit.

Evenimentul Zilei