Armata rusa are nevoie de bani pentru a inzestra cu locuinte peste 120.000 de familii de militari, asa ca scoate la licitatie tot felul de proprietati militare, de la vile la baraci, ba chiar si orase intregi. Cu toate ca beneficiaza de un buget din ce in ce mai ridicat, armata rusa prefera sa mai vanda din proprietati pentru a rezolva criza locuintelor pentru militari, folosind banii de la stat pentru continuarea programului de inarmare.

Potrivit cotidianului Izvestia, citat de publicatia britanica The Guardian, mai bine de 20 de proprietati imobiliare aflate in apropiere de Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad si Vladivostok vor fi vandute celui mai generos cumparator, intr-o licitatie care va avea loc la data de 8 aprilie. Printre proprietatile scoase la licitatie se numara „vile fabuloase si case de oaspeti, orase de garnizoana parasite, poligoane de tir nefolosite si vaste terenuri pe care nu au mai pus piciorul oamenii de ani de zile”. „Habar n-aveam ca armata mai are ceva de vandut. Credeam ca s-a furat totul in urma cu multi ani”, a declarat un ofiter, sub protectia anonimatului.

Izvestia sustine ca armata rusa detine terenuri care puse cap la cap ar avea o suprafata mai mare decat a Greciei sau Austriei si valoreaza cam 8 miliarde de euro, asa ca isi permite sa se dispenseze de unele proprietati. In urma licitatiei, armata ar trebui sa faca rost de cele cateva milioane necesare pentru ridicarea locuintelor pentru ofiterii activi si in retragere care sunt trecuti de ani de zile pe lungi liste de asteptare.

Integral in Gandul.