Un bucurestean a surprins cu telefonul mobil imagini incredibile dintr-o patiserie Fornetti. Din clip se poate observa cum animalul zburda in voie in cosuletele in care ziua sunt asezate pateurile puse in vanzare.

“In ultima perioada nu am avut reclamatii cu privire la aceste produse. Au fost cateva sesizari dar care priveau alte probleme, ca pateurile erau reci sau prezentau un gust acru, au fost insa putine, una sau doua, de la inceputul acestui an. Vom face cercetari, desi este dificil pentru ca in cazul acestor informatii nu stim unde sa mergem. Sa speram ca cei care au filmat s-au adresat si producatorului. Oricum, in astfel de situatii trebuie sesizata si Autoritatea Sanitar Veterinara, precum si Directia de Sanatate Publica pentru ca este pusa in pericol sanatatea oamenilor”, ne-a declarat Constantin Cerbulescu, director adjunct al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti.

Potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Laszlo Csutak, institutia nu poate demara insa un control in lipsa unei plangeri care, pana acum, nu a intrat in atentia inspectorilor nici scris, nici telefonic. Csutak a precizat ca, daca ar exista o sesizare, intr-o astfel de situatie legea prevede inchiderea unitatii si sanctionarea operatorului economic. Reprezentantii firmei Fornetti nu au putut fi contactati.

Integral in Gardianul.