• Marea Britanie a fost vizata de un amplu atac terorist, dejucat in luna august 2006. Publicatia The Times anunta ca o grupare terorista planuia atacuri sinucigase cu bombe,  la bordul a sapte curse transatlantice, ce urmau sa provoace moartea a circa 2.000 de persoane. Complotul ar fi fost dejucat in urma unei serii de arestari operate de politia britanica in ziua de 9 august 2006, cand a fost declansata si o alerta de securitate pe aeroporturile din intreaga lume. Avioanele alese de teroristi urmau sa decoleze de pe Aeroportului Heathrow, avand ca destinatie sapte orase din Statele Unite si Canada.
  • Trei recorduri mondiale pentru Palatul Parlamentului. Site-ul World Records Academy a acordat trei recorduri mondiale pentru Palatul Parlamentului: cea mai mare cladire administrativa cu destinatie civila, cea mai masiva si cea mai scumpa constructie. Organizatia care ii atesta recordurile scrie ca Palatul Parlamentului din Romania se intinde pe 360.000 metri patrati, avand un volum de 2.550.000 de metri cubi si costa circa patru miliarde de dolari.
  • A fost descoperita o planeta "embrion". Oameni de stiinta englezi si americani au anuntat observarea, in cadrul galaxiei noastre, a unei planete aflate in cel mai timpuriu stadiu de formare. Protoplaneta a fost descoperita inchisa intr-un "uter de gaz" in vecinatatea unei stele tinere, anunta BBC Focus.
  • Peste 70 de milioane de litri de vin toxic au fost vandute in Italia. Bautura era facuta din apa, zahar, substante chimice, ingrasaminte, fertilizatori si chiar putin acid clorhidric si era vanduta pe piata din Italia, sub denumirea de vin. Sticlele de vin sunt produse ieftine, vindute la un pret cuprins intre 0,70 si 2 euro/litru si care, de fapt, contin foarte putin vin, cel mult o treime. Astfel, cel putin 70 de milioane de litri de vin toxic a fost pus in vanzare, declansand un scandal imens care face obiectul unei anchete asupra a 20 de companii, scrie publicatia L'Express.
  • Statele Unite merg intr-o directie gresita, sustin peste 80% dintre americani. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de New York Times/CBS si citat de publicatia The Independent, circa 81% dintre americani considera ca tara lor nu merge pe drumul cel bun, cifra fiind cu aproape 20 de procente mai mare fata de anul trecut. In acelasi timp, popularitatea lui George W. Bush ramane foarte scazuta, numai 28% dintre persoanele chestionate raspunzand ca apreciaza activitatea liderului de la Casa Alba.
  • Cercetatorii britanici au creat embrioni hibrizi om-animal. Specialistii au explicat ca un embrion hibrid a fost creat folosind un ovul de la vaca, prin indepartarea in totalitate a nucleului sau (material genetic) si injectarea unui alt nucleu al unei celule provenite din piele umana. Embrionul hibrid a rezistat numai 3 zile, timp in care s-au efectuat cercetari de laborator asupra lui, anunta Stiinta.info.