• Chiar inainte de a deveni oficial pentru a treia oara prim-ministrul Italiei, Silvio Berlusconi si-a reluat seria de gafe, producand iritare in Spania, dupa ce a afirmat ca noul guvern iberic este 'prea roz', aluzie la numarul mare de femei ce intra in componenta cabinetului lui Zapatero, relateaza EUObserver. Castigatorul de centru-dreapta al alegerilor parlamentare este in prezent implicat in discutiile din coalitie privind instalarea unui guvern de 12 ministri, printre care patru femei.Intrebat de un post de radio italian cum comenteaza compozitia cabinetului de ministri al lui Zapatero - cu noua femei si opt barbati - dl. Berlusconi a sugerat ca este "prea roz". "Acum el [dl. Zapatero] a cautat-o, va avea probleme in a le conduce", a afirmat liderul italian. "In Italia, exista o dominatie a barbatilor in politica, astfel ca este greu sa gasim femei care sa fie gata pentru guvernare", a adaugat el.
  • Ratii alimentare reduse pentru locuitorii din Darfur. Programul Mondial pentru Alimentatie (WFP) a anuntat ca va reduce ratiile de mancare pentru locuitorii din regiunea vestica sudaneza Darfur, din cauza sporirii numarului de atacuri banditesti, anunta CNN. WFP a precizat ca va reduce ratiile cu aproximativ 50%, de la inceputul lunii viitoare. 60 de camioane apartinand Programului Mondial pentru Alimentatie au fost deturnate de la inceputul acestui an, 26 de soferi sunt dati disparuti, iar unul a fost ucis.
  • 20% dintre soldatii americani reveniti din Afganistan si Irak sufera de stres posttraumatic sau depresie, informeaza Washington Post. Potrivit unui studiu independent recent, publicat in SUA, aproximativ 20% dintre soldatii care au revenit din Afganistan si Irak sufera de stres posttraumatic sau depresie majora. Studiul, realizat de Rand Corporation, mentioneaza ca 300.000 de soldati au relatat despre astfel de simptome, dar nici macar jumatate nu au solicitat tratament medical. Cercetatorii au subliniat ca multi dintre cei angajati in armata considera ca daca solicita tratament de specialitate pentru disfunctii psihice, carierele lor vor avea de suferit.
  • Presedintele George W. Bush a propus ca Statele Unite sa stopeze cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera, dar abia dupa ce se asigura ce aceste emisii cresc intr-adevar, in decurs de 10-15 ani, scrie Reuters. Politicienii, in majoritate democrati, precum si ecologistii au criticat discursul presedintelui, considerand ca masura este "tarzie, insuficienta si nesincera". Activistii care militeaza pentru protectia mediului afirma ca insasi datele Administratiei de la Washington arata ca nivelul emisiilor de bioxid de carbon va creste cu circa 10% in urmatoarele doua decenii. Unii membri ai Congresului l-au acuzat pe George Bush ca lasa in sarcina succesorului sau la Casa Alba sa rezolve problema schimbarilor climatice.
  • Guvernul Argentinei i-a criticat pe fermierii care isi curata pamanturile in vederea unor noi araturi, acuzandu-i ca au facut focuri care, timp de mai multe zile, au inecat orasul Buenos Aires, capitala tarii, in nori grosi de fum, relateaza BBC. Soselele, aeroporturile si porturile au fost inchise, iar localnicii s-au baricadat in case, plangandu-se ca au dificultati de respiratie. Orasul Buenos Aires s-a aflat sub o adevarata patura de fum, iar mirosul de ars pluteste peste tot. Dupa mai multe accidente rutiere datorate proastei vizibilitati, mai multe sosele au fost inchise. Ministrul argentinian de interne, Florencio Randazzo, a declarat ca "argentinienii se confrunta cu un dezastru provocat de mana omului". El a cerut trimiterea in judecata a vinovatilor, acuzandu-i pe fermieri ca de dragul profiturilor nu se mai gandesc la consecinte.
  • Presedintele concernului Samsung a fost pus sub acuzare, anunta Euronews. Procurorii sud-coreeni l-au inculpat Lee Kun-hee, presedintele celui mai mare grup industrial din tara, Samsung, pentru evaziune fiscala si abuz de incredere. Alti noua importanti directori ai concernului sud-coreean au fost, de asemenea, pusi sub acuzare. Ancheta asupra unor presupuse acte de coruptie la Samsung a fost declansata in luna ianuarie, dupa ce un fost director al grupului a acuzat managementul Samsung ca a ascuns bani si ca a pastrat un fond in valoare de 200 de milioane de dolari pentru a mitui procurori si judecatori.