• Zidul Plangerii, cel mai important loc sacru al iudaismului, este in pericol, anunta France24. O parte din pietrele zidului au inceput sa se sfarame, iar restaurarea obiectivului religios trebuie urgentata pentru a proteja credinciosii care vin aici sa se roage, spun autoritatile. Ultimul vestigiu al celui de-al doilea Templu, distrus de romani in 70 d.Cr., este de departe cel mai frecventat obiectiv turistic israelian. Anual aici vin sa se roage sase milioane de vizitatori. Lucrarile de refacere a zidului trebuie sa inceapa dupa Pastele evreiesc si se vor desfasura pe parcursul intregii veri.
  • Angajatii francezi sunt campioni mondiali la numarul de zile de concediu pe care le iau intr-un an, relateaza The Telegraph. Indemnul presedintelui Nicolas Sarkozy adresat francezilor "sa ne intoarcem la munca" are un suport real, potrivit rezultatelor unei statistici realizate de un institut de sondaje din Statele Unite, care arata ca Franta este campioana mondiala la numarul anual de zile libere. Astfel, francezii isi iau in medie 37 de zile de vacanta pe an, fiind urmati in top de italieni, cu 33 de zile de vacanta, conform datelor datelor furnizate de institutul american Harris Interactive. Britanicii au 26 de zile libere pe an, iar americanii se situeaza pe ultimul loc in top, cu doua saptamani de concediu. In timp ce aproape jumatate dintre italieni au declarat ca sunt gata sa munceasca in plus, peste 80% dintre francezi sunt total impotriva acestei idei.
  • Numarul doi din Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a marcat a cincea aniversare a invadarii Irakului, afirmand, intr-un mesaj audio postat pe o pagina islamista de pe Internet, ca transformarea Irakului intr-o "fortareata a islamului" este cea mai importanta datorie pentru musulmani. Intr-o inregistrare de 16 minute, publicata pe forumurile militantilor islamisti, Zawahiri a facut apel catre musulmani sa lupte pentru crearea unui mare stat musulman, scrie AFP. Aceasta este a doua inregistrare a lui Zawahiri difuzata in luna aprilie. In prima, din 2 aprilie, a lansat acuzatii la adresa ONU.
  • Presedintele in exercitiu al Rusiei, Vladimir Putin, a avut convorbiri cu Silvio Berlusconi, premierul ales al Italiei, principala tema de discutie fiind energia, anunta The Wall Street Journal. Premierul Berlusconi a declarat ca vizita liderului de la Kremlin in Italia subliniaza importanta relatiilor bilaterale dintre cele doua tari, mai ales ca 30% din necesarul de gaze naturale al Italiei reprezinta importuri din Rusia. Surse din Gazprom au declarat ca gigantul energetic rusesc are in vedere instalatiile energetice din Libia si intentioneaza sa construiasca un gazoduct intre Libia si insula italina Sicilia.
  • Bursa chineza a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimul an si jumatate, informeaza Bloomberg. Principalul indice bursier din Shanghai valora la inchidere cu 4% mai putin, terminand astfel saptamana cu cea mai mare cadere bursiera din ultimii zece ani. Preturile actiunilor au scazut constant in ultimele sase luni in China, o prima cauza fiind temerile privind incetinirea economica si impactul crizei globale de pe piata creditelor.
  • Potrivit unui sondaj efectuat de BBC, aproape doi din trei britanici sunt ingrijorati ca tensiunile care exista intre diversele etnii din Marea Britane ar putea degenera in violenta, in timp ce jumatate din populatie doreste ca imigrantii sa fie incurajati sa plece din aceasta tara. Directorul Comisiei pentru egalitate si drepturile omului, Trevor Phillips, a descris rezultatele sondajului drept alarmante. Un sfert din participantii la sondaj au declarat ca zona in care locuiesc nu mai arata ca Marea Britanie pe care o stiau din cauza imigratiei. Sondajul a aparut pe fondul dezbaterilor politice aprinse pe tema imigratiei, dupa ce din 2004 incoace peste 800.000 de est-europeni au venit sa lucreze in Marea Britanie.