Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ieri ca raportul anchetei privind incidentul cu jurnalistul clujean care a dormit o noapte in Parlament releva nereguli grave la nivelul Directiei de Paza si Ordine a Camerei si a Centrului International de Conferinte.

"Am primit raportul privitor la ancheta asupra incidentului de securitate de saptamana trecuta, cand un jurnalist a anuntat ca a petrecut o noapte in Parlament. Ancheta a descoperit nereguli grave la nivelul Directiei de Paza si Ordine a Camerei Deputatilor si la nivelul Centrului International de Conferinte, atat in ceea ce priveste inregistrarea persoanelor care intra in cladire in tururi organizate de vizitare a cladirii, cat si in ce priveste ghidarea si supravegherea lor pe durata vizitei", a sustinut Bogdan Olteanu.

Referindu-se la Directia de Paza, presedintele Camerei Deputatilor a spus ca Secretariatul General va lua masurile ce se impun, pe care le va face publice in zilele urmatoare. "In ce priveste Centrul International de Conferinte, dat fiind ca este vorba de o functie numita de Biroul Permanent, secretarul general va veni in Biroul Permanent cu propuneri vizavi de pozitia de conducere de acolo, dupa care masurile vor fi luate pe linie ierarhica in jos, pana la toti cei care sunt responsabili", a adaugat Olteanu.

In paralel s-a instituit si un mecanism nou de inregistrare a persoanelor care vin in vizita la Palatul Parlamentului, "un mecanism electronic, care sa permita supravegherea si identificarea lor in fiecare moment".

Romania Libera