Cei peste 30 de palmieri, cat si numeroase plante autohtone care au fost sadite in rondul din Piata Universitatii s-au plantat in urma unui „sondaj“ realizat de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, George Nicolau. Numai ca sondajul s-a facut verbal, fara a se nota nimic, numele celui intrebat si raspunsul dat de cel intervievat.

„Am luat poze cu plante exotice, am trimis un angajat ALPAB in fata la Universitate care a intrebat cativa oameni din zona ce vor sa se amenajeze pe locul unde exista ceasul de la Universitate. Ei au decis“, a declarat George Nicolau.

Pe de alta parte, acesta a recunoscut ca angajatul nu a notat nici numele, nici raspunsurile date de cei intervievati. „Nu am crezut ca este important sa notam raspunsurile, oricum informarea era interna, pentru noi, nu sa o dam publicitatii“, ne-a explicat George Nicolau.

Intrebat daca mai are pozele pe care reprezentantul ALPAB le-a aratat celor care au decis cum sa fie amenajata zona verde de la Universitate, purtatorul de cuvant ne-a spus „ca nu stie pe unde sunt“. Plantele au fost livrate de firmele Eco Horticultura si Garden.

Cotidianul