Miting pentru legalizarea eutanasiei, in Franta. Sute de persoane s-au intalnit la Paris cu ocazia primei zile mondiale pentru dreptul de a muri cu demnitate, reclamand totodata legiferarea eutanasierii. Potrivit Jean-Luc Romero, presedintele Asociatiei pentru dreptul de a muri cu demnitate (ADMD), care a organizat intalnirea, "moartea nu apartine nimanui, nici macar Bisericii". Reprezentantii unei asociatii anti-avort si anti-eutanasie, Alianta pentru dreptul la viata (ADV), au apreciat drept "o profanare" decizia ADMD de a cere legalizarea eutanasiei, scrie site-ul M6.fr.

Un nou model de lenjerie pentru femei cu GPS a fost inventat de o brazilianca, starnind reactiile feministelor din intreaga lume. Setul de lenjerie, care costa 500 de lire sterline si este alcatuit dintr-un corset de dantela, bikini si un aparat GPS ascuns in corset, este considerat o centura de castitate moderna. "Ar fi groaznic ca un barbat sa-i cumpere iubitei lui o astfel de lenjerie pt a o monitoriza. Lenjeria nu este decat o centura de castitate moderna", a declarat Claudia Burghart, citata de Daily Mail.

Starbucks ofera o cafea gratis pentru americanii care voteaza. Starbucks va oferi gratuit o cafea la filtru, ca stimulent de activare a electoratului, americanilor care vor vota pe 4 noiembrie. Compania a facut acest anunt in timpul emisiunii Sturday Night Live, prin intermediul unui spot de 60 de secunde, in care americanii sunt indemnati "sa le pese". Americanii nu vor trebui sa demonstreze intr-un fel anume ca au fost la vot, intregul sistem de bonificatie a votului urmand sa functioneze dupa "un cod al onoarei", scrie Wall Street Jurnal.

O femeie a construit o masina cu reactie care ajunge la 482km/h. Vitezomana Carolynne Campbell, in varsta de 57 de ani, a construit in curtea casei sale o masina cu reactie ce poate atinge 482km/h si care ajunge de la 0 la 160 km/h in mai putin de jumatate de secunda. Masina este propulsata de patru rachete hibrid, alimentate cu protoxid de azot si bio-combustibil, care produc o putere echivalenta cu a unui avion cu reactie Red Arrows, scrie Daily Mail. Femeia a cheltuit 40.000 de lire sterline si a petrecut cinci ani pentru designul si constructia vehiculului.

Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, nu a fost lasat sa intre in Transnistria, coloana prezidentiala fiind oprita la granita republicii separatiste. Agentia Moldpres anunta ca reprezentantii structurilor de forta ale Transnistriei au declarat ca nu au voie sa permita trecerea sefului de stat, citand ordine speciale de la presedintele autoproclamat al Transnistiriei, Igor Smirnov. Voronin intentiona sa ajunga in satul sau natal, Corjova, pentru a participa la ceremonia de sfintire a unei noi biserici. Oficialii de la Chisinau considera ca aceasta intamplare reprezinta "o noua provocare, devenita, din pacate, traditionala". De asemenea, atitudinea Tiraspolului arata "un exemplu de crasa lipsa de respect pentru sentimentele credinciosilor, obiceiurile crestine si fata de insasi Biserica Ortodoxa Rusa".

Pedeapsa prin masaj pentru copii neascultatori. Britanicii au gasit o noua 'pedeapsa' pentru copiii neascultatori, evitand violenta. Astfel, pustii vor fi supusi unui masaj al capului si al picioarelor care controleaza comportamentul neadecvat si calmeaza sentimentele agresive. Totodata, masajul imbunatateste capacitatea de concentrare si respectul de sine si amelioreaza anxietatea si stresul, informeaza The Telegraph. Tratamentul va fi pus in aplicare in 74 de scoli din Marea Britanie incepand de anul viitor.